Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Απάντηση του επιχειρησιακού σωματείου ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ




ΑΘΗΝΑ 27/10/2020
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. : 531

ΠΡΟΣ: ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ 

ΚΟΙΝ: ΠΕΠΕ
ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΟΜΕΔ


Σε απάντηση της υπ’ αριθμ. πρωτ. 3276/26-10-2020 επιστολής σας, σας γνωρίζουμε

τα κάτωθι: 

Όπως πολύ ορθά επισημαίνετε, το από 23-10-2020 εξώδικό μας, εις απάντηση του οποίου λάβαμε την ανωτέρω επιστολή, απευθύνεται προς την εργοδότρια εταιρεία, από την οποία ζητείται η πρωτοβουλία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, κοινοποιήθηκε δε στο σωματείο σας και στο σωματείο της ΠΕΠΕ ΟΣΕ προς γνώσιν και μόνον. 
Ως εκ τούτου η σπουδή σας να απαντήσετε σε αυτό, την χρονική στιγμή μάλιστα που η εργοδότρια εταιρεία σιωπά, εγείρει πλείστα ερωτήματα και αμφιβολίες αναφορικά με τα πραγματικά σας κίνητρα. Σε κάθε δε περίπτωση με την εν λόγω επιστολή σας επαναλαμβάνετε τους ισχυρισμούς σας περί έναρξης των συλλογικών διαπραγματεύσεων για την σύναψη Ε.Σ.Σ.Ε. τον μήνα Ιούλιο (γενικά και αόριστα και χωρίς συγκεκριμένη ημερομηνία ή σχέδιο σύμβασης προς διαπραγμάτευση), ήτοι τον ίδιο μήνα που πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες του Σωματείου μας και αναδειχθήκαμε το πολυπληθέστερο και αντιπροσωπευτικότερο επιχειρησιακό σωματείο και συνεπώς το μοναδικό αρμόδιο όχι μόνον για συμμετοχή, αλλά για πρωτοβουλία σε αυτές. 
Την παραδοχή αυτή αιτιάσθε ως αβάσιμη, χωρίς όμως να την αντικρούετε με επιχειρήματα, εμμένετε δε να μας κοινοποιείτε κατά το δοκούν έγγραφα προς γνώσιν μας και μόνον. Ασφαλώς, πρωταρχικός σκοπός του Σωματείου μας (και ελπίζουμε και του δικού σας) είναι η προάσπιση των συμφερόντων του συνόλου των εργαζομένων στην επιχείρηση μέσα από κοινές δράσεις και με την σύναψη και υπογραφή μας συμφέρουσας Ε.Σ.Σ.Ε., ωστόσο και στο πλαίσιο αυτού του σκοπού, τον οποίο αποδέχεσθε ως κοινό, λησμονείτε τεχνηέντως, ότι το Σωματείο μας ουδέποτε έλαβε πρόσκληση για συμμετοχή στην διαπραγμάτευση παρά μόνον κοινοποίηση των προσκλήσεων που απευθύνονται προς το Σωματείο σας και το Σωματείο της ΠΕΠΕ ΟΣΕ (!).

Ως εκ τούτου και παρά την αδιαμφισβήτητη προθυμία μας να συστρατευθούμε για την επίτευξη του κοινού μας στόχου, αδυνατούμε να το πράξουμε υπό τις ανωτέρω συνθήκες, στην διαμόρφωση των οποίων έχετε διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΙΚ. ΛΑΖΟΥ                              ΒΑΣ. ΠΑΤΙΝΙΩΤΗΣ