Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Το δωράκι του ΣΥΡΙΖΑ στους ναζί της Χρυσής Αυγής


Ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν κλείσει η Βουλή για τις εκλογές του 2019, άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα προδιαγράφοντας έτσι ευνοϊκότερη μεταχείριση για τους χρυσαυγίτες.  Ο νέος Ποινικός Κώδικας μείωσε δραστικά τις ποινές για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Μάλιστα οπως δήλωσε ήμερα ο πρώην υπουργός T. Κοντονής η συγκεκριμένη ρύθμιση προωθήθηκε παρά τη διαφωνία του:

«Διαφωνούσα με αρκετά σημεία στον νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος κατά 70% είναι μια θετική μεταρρύθμιση. Εγώ είχα εκφράσει την διαφωνία μου και είχα πει δημοσίως ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την Κυβέρνηση (σημ: του ΣΥΡΙΖΑ), καθώς ορισμένες παράμετροι του έχουν να κάνουν και με αποφάσεις, όπως η χθεσινή για την Χρυσή Αυγή. Αυτό όχι μόνο το είχα σκεφθεί εγώ, αλλά υπήρχε και σχετική αρθρογραφία», είπε ο κ. Κοντονής, ο οποίος εκείνη την περίοδο αντικαταστάθηκε στο Υπ. Δικαιοσύνης από τον Μιχάλη Καλογήτου.

Οι επιπτώσεις της αναθεώρηση του άρθρου 187 ου Ποινικού Κώδικα είχαν επισημανθεί και καταγγελθεί από το ΚΚΕ, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ που ως κυβέρνηση έβγαζε φωτογραφίες με τους χρυσαυγίτες στο Καστελόριζο, άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα για να «πέσουν στα μαλακά» οι ναζί.

Με την αλλαγή του ποινικού Κώδικα (ΣΥΡΙΖΑλίγο πριν τις εκλογές) οι ποινές που αντιμετωπίζουν οι ναζί είναι μικρότερες

Με την αλλαγή του ποινικού Κώδικα (ΣΥΡΙΖΑλίγο πριν τις εκλογές) αν οι φασίστες αν είχαν εκλεγεί βουλευτές θα διατηρούσαν την έδρα τους

Με τον προηγούμενο Ποινικό Κώδικα που ίσχυε έως τον Ιούνιο του 2019 το πλαίσιο ποινής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ήταν 10 έως 20 έτη ενώ η τελεσίδικη καταδίκη απέφερε 10ετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων που σημαίνει έκπτωση από το αξίωμα για βουλευτές, απαγόρευση συμμετοχής σε εκλογικές διαδικασίες κ.α.

Με τον νέο Ποινικό Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ το πλαίσιο ποινής περιορίστηκε σε 5 εως 15 έτη ενώ το επίμαχο αδίκημα εξαιρέθηκε από την λίστα των εγκλημάτων που αποφέρει στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων που σημαίνει ελεύθερη συμμετοχή σε εκλογές.

ατεχνως