Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ. για ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ… Η θέση τους είναι στη φυλακή

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. ενώνει και ορθώνει τη φωνή της με το σύνολο των υγιώς σκεπτόμενων Ελλήνων πολιτών απαιτώντας την οριστική και παραδειγματική καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για ένα ανθελληνικό και αντιπατριωτικό νεοναζιστικό μόρφωμα που υπό το μανδύα πολιτικού-κοινοβουλευτικού κόμματος λειτουργούσε με τις πρακτικές των ταγμάτων εφόδου.

Νοσταλγοί του Χίτλερ, υμνητές της βίας και της μισαλλοδοξίας, οπαδοί του ρατσισμού και του ολοκληρωτισμού, υπήρξαν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί δολοφονικών ενεργειών.

Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας και το οργανωμένο Συνδικαλιστικό Κίνημα είναι σφοδροί πολέμιοι τόσο της ειδεχθούς ιδεολογίας του φασισμού, όσο και της ξεκάθαρα εγκληματικής φυσιογνωμίας της Χρυσής Αυγής.

Η δίκη αυτή είναι μια δίκη ορόσημο στην ιστορίας της μεταπολιτευτικής Ελλάδας και πρέπει να μετατραπεί σε κρυστάλλινη νίκη της Δημοκρατίας. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα οπλίσει ξανά την αυτοπεποίθηση και τα χέρια των ταγμάτων εφόδου.

Η εμπιστοσύνη μας στην Ελληνική Δικαιοσύνη είναι δεδομένη και απόλυτη.

Είναι αυταπάτη, όμως, να θεωρήσουμε και να επαναπαυτούμε ότι με μια δικαστική απόφαση μπορούμε να εξαφανίσουμε ως δια μαγείας το «αυγό του φιδιού». Ο ξεριζωμός του φασισμού θέλει δουλειά πολλή… ώστε να αμβλυνθούν και να εκλείψουν οι γενεσιουργές του αιτίες που μέσα στην 10ετη κρίση διογκώθηκαν.

Τα Συνδικάτα βρίσκονται και θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα.