Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο

Να θυμίσουμε στους σιδηροδρομικούς οτι ο ΣΥΡΙΖΑ έλξης μέσω του blog του θεώρησε ως θετική εξέλιξη!!! την προσωρινή απόσυρση της τροπολογίας και μάλιστα προσπάθησε εντελώς ξεδιάντροπα '' να βρει γωνία στο δεκάρικο '' ώστε να δικαιολογήσει την κυβέρνηση  και την πολιτική της  με διάφορες  κουτοπόνηρες  δικαιολογίες  όπως με  το απίστευτο που είδαμε γραμμένο  - ''η προωθούμενη διάταξη ΔΕΝ επιφέρει αλλαγές στον τρόπο λήψη απόφασης για την απεργία στα Πανελλαδικά Σωματεία'' πλασάροντας έτσι στους εργαζόμενους  ότι αυτό να είναι κάτι καλό και το έσωσε  το παιχνίδι η ''αριστερή΄΄  κυβέρνηση..Φυσικά τα υπόλοιπα της τροπολογίας τα...'' καταγγέλουν'' για τα μάτια του κόσμου.(Καταλάβατε τώρα).. 

Διατεταγμένη υπηρεσία όμως ανέλαβαν  και οι ''ανώνυμοι'' σχολιαστές στο ίδιο blog.Γνωστοί βαστάζοι του συστήματος ,της εργοδοσίας  και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ  έφτασαν να    καταγγέλουν( !!) το ΠΑΜΕ  για την διαμαρτυρία του στο υπουργείο εργασίας.Ενοχλήθηκαν οι κουκουλοφόροι του διαδικτύου  και οι νταβαντζήδες της διαπλοκής από τις δράσεις του ΠΑΜΕ εναντίον των αντεργατικών σχεδίων της κυβέρνησης και του ΣΕΒ.Τόλμησαν να πουν δε οτι το από το 2010 το ΠΑΜΕ σιωπά για τα μνημόνια και θυμήθηκαν εν μέσω εγκεφαλικής τρικυμίας ...και τα κινήματα της πλατείας!!!
Θα ξαναθυμίσουμε στα τσιράκια των εργοδοτών ότι για το ΠΑΜΕ από τότε που δημιουργήθηκε αλλά και ειδικότερα στην περίοδο στην οποία  αναφέρονται- από το  2010 που ξεκίνησαν τα μνημόνια  μέχρι και σήμερα- θέλουμε τόμους επί τόμων για να καταγράψουμε τις δράσεις του εναντίον των πολιτικών λιτότητας ΟΛΩΝ των αστικών κυβερνήσεων.
Όσο για τα ''κινήματα της πλατείας'' σε ποια αναφέρονται ;Για το πάνω κομμάτι της πλατείας των χρυσαυγιτών και των υπόλοιπων ακροδεξιών φίλων τους ή για το κάτω μέρος  στο οποίο έκαναν  αντιμνημονιακές ομιλίες οι Βαρουφάκης ,Κατρούγκαλος και ο Τσακαλώτος  και εξηγούσαν  στον λαό πόσο κακά είναι τα μνημόνια και πως θα τα ανατρέψουν όταν γίνουν κυβέρνηση!!!;;;;;


 Οσο περνούν οι μέρες, τόσο κλιμακώνεται η αντιαπεργιακή προπαγάνδα από αστικά ΜΜΕ, ως το απαραίτητο συμπλήρωμα της προσπάθειας της κυβέρνησης να περιστείλει το απεργιακό δικαίωμα. Ο μπαξές τους έχει απ' όλα. Από αξιοποίηση των υπαρκτών εκφυλιστικών φαινομένων στο συνδικαλιστικό κίνημα, μέχρι απευθείας επιθέσεις στο ΠΑΜΕ και στο ΚΚΕ.

 Η κλιμάκωση αυτή της επίθεσης στην ουσία λειτουργεί σαν «λαγός», προκειμένου να διευκολύνει την κυβέρνηση, να της δώσει άλλοθι για τη βρώμικη δουλειά. Για παράδειγμα, η ακροδεξιά εφημερίδα «Δημοκρατία» χαρακτηρίζει το ΠΑΜΕ «Δύναμη ανωμαλίας», θυμίζοντας τα αντίστοιχα προβοκατόρικα του Καρατζαφέρη πριν από μερικά χρόνια... Η «Καθημερινή», από την άλλη, κάνει συστάσεις στο ΚΚΕ, γράφοντας ότι «η ζώσα καρικατούρα του συνδικαλισμού (...) έχει πολλούς πατέρες».

 Αν όμως τα αστικά επιτελεία ψάχνουν τους «πατεράδες» των φαινομένων συνδικαλιστικής σαπίλας, ας κοιταχτούν στον καθρέφτη. Αλλωστε, δικό τους εργαλείο ήταν αυτό που ονομάζουν «κρατικοδίαιτος συνδικαλισμός», ενώ και σήμερα μια χαρά τους κάνει τη δουλειά, αφού τους ανοίγει δρόμο για να χτυπήσουν το εργατικό κίνημα. Οσο για τα εκφυλιστικά φαινόμενα στο κίνημα; Αυτά θα τα αντιμετωπίσουν οι ίδιοι οι εργάτες, και όχι οι νόμοι που θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή τα «θερμοκήπια» του εργατοπατερισμού. Οι εργάτες, μέσα από την αλλαγή των συσχετισμών, την ανασύνταξη του κινήματος, θα αναζωογονήσουν τα συνδικάτα. Οι υπόλοιποι εξακολουθούν να λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο...