Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Επιστολή ΠΟΣ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την συμφωνία που υπέγραψε με την ΠΕΠΕ


Κύριοι,

Μετά την οριστική μεταβίβαση των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το Ελληνικό Δημόσιο στη Ferrovie Dello Stato Italiane, δύο φορές εγγράφως ζητήσαμε συνάντηση, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε με δική σας ευθύνη καθώς αγνοήσατε την πρόσκλησή μας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών εκπροσωπεί όλους τους Σιδηροδρομικούς και συνάπτει Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με όλες τις εταιρείες. Παρά το ότι η ισχύουσα Σ.Σ.Ε. υπογράφθηκε στις 4-8-2016 με διετή διάρκεια και λήγει στις 3-8-2018, αυτό δεν εμπόδισε τη Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να συνάψει Σ.Σ.Ε. με το Σωματείο των Μηχανοδηγών παραβιάζοντας όρους και της Εργατικής Νομοθεσίας καταργώντας το 8ωρο και το 5νθημερο αλλά και τον όρο 8 της υπάρχουσας Σ.Σ.Ε. Επιπροσθέτως, με βάση τη Νομοθεσία δεν νομιμοποιείται να συνάψει σύμβαση με το Σωματείο των Μηχανοδηγών, διότι ακόμη κι αν αγνοούσε την Ομοσπονδία, αρμόδιο Σωματείο για σύναψη Σ.Σ.Ε. είναι το Σωματείο «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΙΝΟΣΕ» που είναι το πολυπληθέστερο και αντιπροσωπευτικότερο στην Εταιρεία. 
Θεωρούμε ότι το αποτέλεσμα της πράξης σας, διασπά όχι μόνο το συνδικαλιστικό κίνημα των Σιδηροδρομικών, αλλά και τους εργαζόμενους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, διαχωρίζοντάς τους σε αναγκαίους και λιγότερο αναγκαίους. Αυτός άλλωστε ήταν και είναι ο στόχος του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία και τους πρόθυμους, προκειμένου να τον υλοποιήσει.
Δεν γνωρίζουμε εάν αυτός είναι και ο δικός σας στόχος και αν τελεί εις γνώση σας το γεγονός που προαναφέραμε. Αυτό όμως, θα αποδειχθεί, εάν θα θελήσετε να υιοθετήσετε τη μονομερή αυτή ενέργεια.
Εμείς από πλευράς μας, θα προσπαθήσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο να προστατεύσουμε όλους τους εργαζόμενους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από κάθε είδους αυθαιρεσία από όπου κι αν προέρχεται.-


Ο Πρόεδρος                                Ο Γενικός Γραμματέας 


ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ                         ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ