Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

ΠΑΜΕ Αγωνιστική παρέμβαση στα γραφεία των βιομηχάνων


Τα αιτήματα του ταξικού κινήματος γράφτηκαν χτες με κόκκινη μπογιά στην πρόσοψη του κτιρίου του ΣΕΒ

Τα αιτήματα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματοςανέδειξαν χτες νωρίς το πρωί εργαζόμενοι από δεκάδες σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ,γράφοντάς τα με κόκκινη μπογιά στην πρόσοψη του κτιρίου του ΣΕΒ. Αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και βρίσκονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών. Η αγωνιστική αυτή παρέμβαση μπροστά στην πανεργατική απεργία αποτέλεσε ταυτόχρονα και μια απάντηση στα εβδομαδιαία αντεργατικά φιρμάνια των βιομηχάνων τα οποία η κυβέρνηση σπεύδει κάθε φορά να εφαρμόσει.

Στον τοίχο του κτιρίου των κεφαλαιοκρατών γράφτηκαν με μεγάλα κόκκινα γράμματα τα αιτήματα «751 ευρώ κατώτερος μισθός»«Κάτω τα ξερά σας από το δικαίωμα στην απεργία»«Αυξήσεις στους μισθούς»«Οχι στα χαράτσια και στη φοροληστεία»«Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» και «Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών το αίμα». Επιπλέον, πέταξαν κόκκινη μπογιά στην είσοδο του κτιρίου.
Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο Παναγιώτης Κατάρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου, επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Σήμερα δώσαμε τα δικά μας αιτήματα στον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών. Είναι ο καλύτερος συνέταιρος της κυβέρνησης, αφού ό,τι ζητάει, η κυβέρνηση τρέχει να το υιοθετήσει και να το φέρει στη Βουλή για ψήφιση. Σε αυτήν την κατεύθυνση υπάγεται και η προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει το νέο αντεργατικό έκτρωμα που επιχειρεί να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία, επιχειρεί να βάλει εμπόδια στην οργάνωση και τους αγώνες των εργαζομένων. (...) Εμείς καλούμε τους εργαζόμενους μπροστά στην απεργία της Πέμπτης να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στη δύναμή τους. Να ξεπεράσουν το φόβο και την μοιρολατρία που καλλιεργείται και από τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό και να απεργήσουν. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να βάλουμε εμπόδια στο χαντάκωμα της ζωής μας (...).
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ξέρει ότι η οπισθοχώρηση που υπάρχει στο εργατικό κίνημα είναι πρόσκαιρο φαινόμενο και γι' αυτό προσπαθεί με το νόμο ενάντια στην απεργία να προετοιμάσει το έδαφος για αυτά που έρχονται, να περάσει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Εμείς λέμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να γίνει κάτι τέτοιο. Οτι το επόμενο διάστημα θα φέρουμε στο προσκήνιο τις Συλλογικές Συμβάσεις, για βασικό μισθό 751 ευρώ, αυξήσεις στους μισθούς, δουλειά με δικαιώματα».
Κάλεσε επίσης σε ένταση της μάχης για την προετοιμασία της αυριανής απεργίας ώστε να αποτελέσει βήμα κλιμάκωσης, προκειμένου το εργατικό κίνημα να περάσει στην αντεπίθεση.
Επίσης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε κατά τη διάρκεια της χτεσινής παρέμβασης, το ΠΑΜΕ αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Οι βιομήχανοι μέσα από εβδομαδιαία δελτία, ημερίδες και συνεντεύξεις ξεδιπλώνουν τη στρατηγική του κεφαλαίου για τα νέα χτυπήματα στους μισθούς, τις συμβάσεις και τις εργασιακές σχέσεις, προκειμένου να ανακάμψουν και να αυξηθούν τα κέρδη και τα προνόμια των επιχειρηματικών ομίλων. Τις επιδιώξεις και τους στόχους του μεγάλου κεφαλαίου σε κάθε κλάδο και εργασιακό χώρο, τις κάνει πράξη και τις προχωρά με σθένος η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Αυτήν την περίοδο μια σειρά μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι σε κάθε κλάδο τροποποιούν τις επιχειρησιακές συμβάσεις προς το χειρότερο, τσακίζουν τον εργάσιμο χρόνο, καταργούν τις αργίες, ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, να απαντήσουν αγωνιστικά, να πάρουν μαζικά μέρος στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 14/12, στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα, στις 10.30 στην Ομόνοια».
Απάντηση του ΠΑΜΕ στον ΣΕΒ
Μετά την αγωνιστική παρέμβαση του ΠΑΜΕ στα γραφεία του συνδέσμου τους, οι βιομήχανοι εξέδωσαν ανακοίνωση και μιλούν για «βανδαλισμούς». Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ τονίζει ότι «είναι θρασείς και ξεδιάντροποι» και υπογραμμίζει:
«Βανδαλισμός είναι η απληρωσιά μηνών που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες εργαζόμενοι μέσα σε επιχειρήσεις - κάτεργα του ΣΕΒ. Βανδαλισμός είναι τα δεκάδες εργοδοτικά εγκλήματα μέσα στους χώρους δουλειάς που αφήνουν εργαζόμενους σακατεμένους ή ακόμα και νεκρούς. Βανδαλισμός είναι το ξήλωμα των δικαιωμάτων που επιδιώκει ο ΣΕΒ μαζί με την κυβέρνηση, τα υπόλοιπα κόμματα που υπηρετούν τους βιομήχανους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, την ΕΕ. Ολες οι ελαστικές μορφές εργασίας, το τσάκισμα των Συλλογικών Συμβάσεων. Να δουλεύουμε μέρα - νύχτα για να αυγατίζουν τα κέρδη τους και εμείς να μην μπορούμε να καλύψουμε βασικές ανάγκες μας.
Αυτός είναι ο πραγματικός βανδαλισμός που ο ΣΕΒ μαζί με την κυβέρνηση και το υπόλοιπο πολιτικό του προσωπικό θέλουν να συνεχίσουν και να οξύνουν. Σχεδιάζουν και νομοθετούν το τσάκισμα των εργαζομένων για να θεμελιώσουν την ανάπτυξή τους. Αυτό είναι το βάρβαρο μέλλον της "δίκαιης" ανάπτυξής τους, που προβάλλουν και μέσα από τα "αναπτυξιακά" συνέδριά τους ανά την Ελλάδα.
Τους το επιστρέφουμε μαζί με τη "δημοκρατία" που επικαλούνται. Η δημοκρατία τους σταματάει στις πύλες των εργοστασίων τους, στις ενώσεις προσώπων και τους υπόλοιπους μηχανισμούς που "δημοκρατικά" στήνουν για να ελέγχουν τους εργαζόμενους. Μιλούν για δημοκρατία και στήνουν τις ενώσεις προσώπων με το 15 - 20 % των εργαζομένων. Οταν όμως οι εργαζόμενοι θέλουν να αντισταθούν, να διεκδικήσουν τη ζωή, τα δικαιώματά τους, τότε βάζουν τεράστια εμπόδια. Η δημοκρατία τους σταματάει στην καταστολή που περιμένει τους εργαζόμενους, όταν διεκδικούν.
Εχουν γνώση όμως οι φύλακες!
Και θα δώσουμε την απάντηση που πρέπει στους "ευγενείς" και "δημοκρατικούς" εργοδότες του ΣΕΒ, στην κυβέρνηση και τα κόμματά τους, στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις τους, με την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη».