Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Δημήτρης (Τζίμης) Κασκαντίρης σε επιστολή του μας λέει:

<<Αν είσαι αγωνιστής και όχι ανταγωνιστής>>
Προετοιμαζόμενος  ενόψει Μαραθωνίου που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο μαζί με άλλους συναθλητες μου  μου εάν όλα πάνε καλά πιστεύω ότι θα έχουμε τη βοήθεια του θεού και θετικά αποτελέσματα.

Σας αναφέρω και τα ονόματα των συντακτών Βαγγέλης -Κώστας -Γιώργος- Γιώργος ο μικρότερος ο  οποίος πρέπει να προσέξει διότι το νεαρό της ηλικίας του  και ο ενθουσιασμός που έχει για να τερματίσει μπορεί να  τον φέρει πίσω στις τελευταίες θέσεις λόγω της δυσκολίας που έχει παρουσιάσει αγώνας.- Παναγιώτης- Γιάννης ο αγώνας είναι ο μοναδικος  από όλες τις άλλους -ομάδα που δεν έχει σπουδάσει  περί του αθλητισμού και  είναι παντογνώστης -πάνσοφος- χρήσιμος των πάντων περί όλων των αθλημάτων αλλά  μόνο στη θεωρία  λόγω της δυσλεξία που έχει .
Μου είπαν λόγω του άγχους  που  με διακατέχει να είμαι αγωνιστήσ στους αγωνιστικούς χώρους γιατί φίλαθλοι βλέπουν τα πάντα στο τέλος μας ανταμείβουν με ότι  αξίζουμε. Υπάρχει το μάτι του δικαίου που τα βλέπει όλα.
 Στους δρομείς για προπόνηση ή στον αγώνα  βάζουν ένα αλλο αθλητη να τρέχει λίγα   μέτρα πιο μπροστά δεν μπορείς να βάλει ο πρώτος όλη του την ταχύτητα προσπαυώντας να τον περάσει. 
Δηλαδή θεωρούμε  ότι χωρίς αυτόν τον ανταγωνιστή ο αθλητής θα αγωνιστεί όσο πρέπει και είναι αλήθεια αυτή είναι η φύση των ανθρώπων και των ζώων. Οταν ανταγωνίζεται ξεπερνάει τα όρια που έχει  όταν αγωνίζεται μόνος του.Αυτό αυτά δε σημαίνει πως πρέπει να έχουμε μόνιμα μέσα μας το αίσθημα του ανταγωνισμού για να μπορούμε να αποδιδουμε.
Αντίθετα η υπερβολική ανταγωνιστικότητα συνηθως κάνει τη προσοχή μας να ξεφευγει από τη σωστή κατεύθυνση Αντί να κοιτάμε μπροστά κοιτάμε λοξά.Και αυτο είναι μεγάλο λάθος. Σημασία  έχει στη ζωή το  να είσαι ευχαριστημένος από τον από τον αγώνα σου όχι υποχρεωτικά να νικάς τους άλλους, Πολύς κόσμος έχει χάσει  του τους αγώνες του  γιατί  χωρίς να το καταλάβει ο ανταγωνισμό ο ίδιος γινόταν  σπουδαιότερος από τους στόχους του αγώνα.
Ολη η ενεργητικότητα στρέφεται ενάντια στον ανταγωνιστη και συνήθως -και δικαίως -πάνε στο διάολο και δύο μαζί. Εσύ κάνεις τον αγώνα σου για να φτάσεις εκεί που θες εσύ με τον τρόπο που θες εσύ όχι για να εμποδίσει στους άλλους από το να κάνουν τα ίδια και περισσότερα 
Εσύ κάνεις τον αγώνα σου και να περνάς ωραία στη ζωή σου όχι για να μισεις τους πετυχημένους. Ο Τζίμης λέει και βάλε πολύ καλά στο μυαλό σου και μη φοβάσαι εάν είσαι καθαρός με τίποτα ο Τζίμης σου λέει γεμάτο πολύ καλά στο μυαλό σου και μη φοβάσαι αν είσαι καθαρός για τίποτα: αν αφοσιωθείς στον αγώνα σου και οχι στην εξόντωση των αντιπάλων τότε δεν χρειάζεται κιόλας να ασχοληθείς με τίποτε τέτοιο γιατί σίγουρα θα πετύχεις Και ασέ και τους άλλους να πετύχουν .Και μακάρι όλοι να πετύχουν αυτό που θέλουν .Χώρος υπάρχει. 
Τελειώνοντας ο Τζίμης σου το γράφει γιατι το πιστευει μέσα από τα βάθη της καρδιάς του και πρέπει να χωνέψεις.
 Μόνο οι παρτάκηδες - φαταούλες - μικροεγωιστες -συμφεροντολόγοι οπως τους γνωρισαμε  στα προηγούμενα νομίζουν  πως δεν υπάρχει χώρος πέρα από από αυτόν που αφήνει η σκιά τους στις δύο το μεσημέρι. Οταν ο Αρχιμήδης ανακάλυψε τη σχέση βάρους και ογκου  στο λουτρό του και  βγήκε γυμνός  φωναζοντας ''ευρηκα'' ήταν   το τέλος όχι η αρχή.
Σας ενημερώνω ότι δεν θέλω να σας κρύψω ότι εργάζομενοι θέλω να γράψω  επίμονα 
και ένα  τελευταίο εδω και πολύ καιρό με πιεζουν με  θέμα : <<Αν μπορείς... να μην είσαι φανατίλας>> . Τους  απάντησα ότι θα το σκεφτώ ''πολύ αν αξίζει'' 
Σας ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση που δειξατε γιατί το πιστεύω ότι είναι το τελευταίο μου γραπτό κείμενο.
Σεπτέμβριος 2017
Κασκαντίρης Δημήτρης
Α Ι Ρεντης