Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Παραμύθια της Χαλιμάς από τους προσκυνημένους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ έλξης

Σάπιοι μέχρι το κόκκαλο και γνήσιοι  λακέδες των αφεντικών  οι ''κύριοι'' του ΣΥΡΙΖΑ έλξης προσπαθούν  να παρουσιάσουν  στους εργαζόμενους  την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως αναμενόμενη λόγω της ένταξης  της στο ΤΑΙΠΕΔ από τους ΣαμαροΒενιζέλους και να αποποιηθούν τις δικές τους  ευθύνες .
Τι δεν λένε όμως;
Οτι προεκλογικά  έλεγαν  ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα το καταργούσαν και  ότι θα σταματούσαν τις ιδιωτικοποιήσεις .(Θυμόμαστε όλοι την υπουργό τότε του ΣΥΡΙΖΑ την  κα Βαλαβάνη αλλά και τον ίδιο τον σημερινό πρωθυπουργό να λένε ότι το ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλάει την δημόσια περιουσία και θα καταργηθεί)
Τι έκαναν λοιπόν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ;Αντί να το κλείσουν το ΤΑΙΠΕΔ έκαναν την κωλοτούμπα του αιώνα και το ..μεγάλωσαν.Το έκαναν υπερταμείο και έβαλαν μέσα όλη την δημόσια περιουσία για ξεπούλημα και μάλιστα για 99 χρόνια ..
Για τέτοια συνέπεια λόγων και έργων μιλάμε.Όταν για  όλα αυτά προειδοποιούσαμε  στις γενικές συνελεύσεις πριν ακόμα δηλαλή γίνουν πράξεις δεχόμασταν επιθέσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ έλξης ως φαντασιόπληκτοι,ανόητοι ,επικίνδυνοι ,γραφικοί, κλπ.Ότι δηλαδή λένε και σήμερα που το έγκλημα έχει συντελεστεί και δεν δείχνουν καμία μεταμέλεια.Απλά προσπαθούν να τρέξουν να ικανοποιήσουν τα νέα αφεντικά.
Στα διάφορα παραμύθια που λένε σήμερα εντάσσεται και η προσπάθεια τους να πείσουν τα νέα αφεντικά οτι μπορούν ,είναι ικανοί να τους παρέχουν υπηρεσίες όπως έκαναν τόσο καιρό με τους Σπίρτζηδες και τους άλλους .
Ένα από τα νέα παραμύθια τους είναι το χιλιάρικο των Ιταλών νέων ιδιοκτητών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
H αλήθεια είναι πολύ διαφορετική από αυτή που προσπαθούν να παρουσιάσουν οι ''κύριοι'' του ΣΥΡΙΖΑ έλξης .Η θρασύτητα τους να το παρουσιάσουν ως συνέχεια της σσε και ως επιτυχία φανερώνει το μέγεθος της σαπίλας τους .

Να σας πούμε εμείς για το χιλιάρικο συνάδελφοι τι έγινε και να αφήσουν τα παραμύθια οι ψευτόμαγκες του ΣΥΡΙΖΑ περί σσε και αποζημίωσης.

Όταν γινόταν η διαπραγμάτευση για την σσε και (είχαν ταράξει στο ψέμα τον κόσμο )ήρθαν  αντιμέτωποι με την άρνηση του ΤΑΙΠΕΔ να υπογράψει οποιοδήποτε οικονομικό θέμα.
Στην επίσκεψη της ΠΟΣ στο ΤΑΙΠΕΔ για να πιέσουν να  υπογραφεί η σσε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ τους ανακοίνωσε την πρόθεση του νέου ιδιοκτήτη  να δώσει σε κάθε εργαζόμενο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από 1000 ευρώ.
Ο ''συνδικαλισμός'' του ΤΑΙΠΕΔ προκάλεσε αμηχανία.
Ο πρόεδρος της ΠΕΠΕ είχε την φαεινή ιδέα να ζητήσει από τον Πιτσιόρλα να μεσολάβήσει για να αλλάξει η αναλογία της παροχής του εργοδότη ώστε οι μηχανοδηγοί να πάρουν λίγα χρήματα παραπάνω και λιγότερα όλοι οι υπόλοιποι.Να πάρουν δηλαδή  οι μηχανοδηγοί 1200 και 800 όλοι οι υπόλοιποι.
Να κάνει σκόντο το  αφεντικό δηλαδή.
Η πρόταση του προέδρου  της ΠΕΠΕ προκάλεσε αρνητική εντύπωση ακόμα και στον πρόεδρο του ταμείου που ξεπουλάει την Ελλάδα.(Μιλάμε για ιστορική ξεφτίλα συνδικαλιστή- εκπροσώπου εργαζομένων).Και αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε πρόταση στους Ιταλούς για αλλαγή στα ποσά καθώς όπως είπε τα χίλια ευρώ  που δίνει ο ''επενδυτής'' είναι για όλους.

Η εθελοντική παροχή των Ιταλών δεν ήταν ούτε αντιστάθμισμα για επίδομα στα χιλιόμετρα καθώς αυτά απορίφθηκαν απο το ΤΑΙΠΕΔ ,ούτε αποτέλεσμα διεκδίκησης της ΠΕΠΕ.
ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ LARGE  ME TA ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ.
(Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι  τα 1000 δίνονταν σε όλους ακόμα και σε αυτούς που δεν είχαν χιλιόμετρα .Αλλά είπαμε για να φανούν είπαν να κάνουν τον καραγκιόζη στο ΤΑΙΠΕΔ μπας και πείσουν ότι κάτι έκαναν)
Το ποσό θα καταβάλλονταν από τον νέο ιδιοκτήτη όπως και έγινε .
Προηγήθηκε η μεταβίβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  και η αλλαγή του ΔΣ και κατόπιν θα το δώσουν στην μισθοδοσία με την νέα ιδιοκτησία.




Όταν λοπόν το δώσουν το περίφημο χιλιάρικο ελπίζουμε να μπορεί να επιστρέψει ο πρόεδρος της ΠΕΠΕ τα λεφτά που πήρε από το ταμείο των μηχανοδηγών με την απόφαση του ΔΣ για να πληρωθεί το μισθό του..Ε πρόεδρε;