Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Ανακοίνωση Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου για την απεργία

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (Σ.Π.Α.Π.)

ΑΘΗΝΑ,   13/9/2017
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βάζει την τελευταία υπογραφή πανηγυρίζοντας για την επιτυχία της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ολοκληρώνοντας μια χρόνια διαδικασία.
Οι ευθύνες και των προηγούμενων Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ είναι τεράστιες. Είναι αυτές που έβαλα όχι μόνο τα θεμέλια αλλά και τα μπετά (νόμος 2414, θυγατρικές, κλείσιμο περιφερειακών δικτύων, απολύσεις – μετατάξεις, ΤΑΙΠΕΔ κ.λ.π., απαξίωση συνολικά του Σιδηροδρόμου) και ετοίμασαν για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων όλο το αντεργατικό – αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο που ήταν απαραίτητο για την ολοκλήρωση των ιδιωτικοποιήσεων. 

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι όσο είμαστε υποταγμένοι και εγκλωβισμένοι μέσα στη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. και του κεφαλαίου με τους όρους «κέρδος και ανταγωνιστικότητα» εμείς όχι μόνο θα παραμείνουμε θεατές στις ιδιωτικοποιήσεις κάθε δημόσιου αγαθού και το ξήλωμα σε ότι έχει απομείνει από το «κοινωνικό κράτος» υγείας, νερό, ενέργεια, παιδεία κ.α.  αλλά και ο λαός κα οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν για να διατηρούν την κερδοφορία τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Ακόμα αντηχούν στα αυτιά μας οι δεσμεύσεις του κου Τσίπρα για έναν ενιαίο – δημόσιο Σιδηρόδρομο, και τώρα παίρνει αυτός τα μπράβο από τα μονοπώλια και θα συνεχίσει τις ιδιωτικοποιήσεις κάθε δραστηριότητας στον ΟΣΕ και στην ΕΕΣΣΤΥ. 
Αλλά και οι ευθύνες της πλειοψηφίας του συνδικαλιστικούς κινήματος είναι τεράστιες. Δεν πίστεψαν ούτε πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχει κάτι διαφορετικό γιατί είναι ενσωματωμένοι με την πολιτική της Ε.Ε. και το «μονόδρομο» της καπιταλιστικής ανάπτυξης. 
Συνάδελφοι, 
  Σας καλούμε να απεργήσετε στις 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ όχι μόνο για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της φτωχοποίησης του λαού και του ξεπουλήματος κάθε δημόσιου και κοινωνικού αγαθού.


 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ