Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Eπιστολή ΠΕΠΕ προς διοίκηση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΞΗΣ Ο.Σ.Ε. (Π.Ε.Π.Ε.) 

                                                    Αθήνα, 30/5/2017
Αριθ.Πρωτ.301
ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ: 1. Πρόεδρο ΔΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ – κ. Παναγιώτη Θεοχάρη.          2. Διευθύνοντα Σύμβουλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ – κ. Φίλιππο Τσαλίδη.ΚΟΙΝ: 1. Διευθυντή ΔΙΚΑΜ – κ. Ιωάννη Λύτρα.          2. Διευθυντή ΔΙΤΡΥ – κ. Αριστογείτων Κώτσα. 
Κύριοι,
 
      Με απόφασή σας από τις 25 Μαΐου διεκόπη η σιδηροδρομική σύνδεση με τη Βουλγαρία και οι επιβάτες της αμαξ. 600 μετεπιβιβάζονται σε λεωφορεία για να μεταβούν στους συρμούς στη γειτονική χώρα.
Πρότασή μας είναι λόγω της μείωσης των βαγονιών η αμαξ. 600/601 να δρομολογηθεί με συρμό IC μεταξύ Δράμας/Θεσσαλονίκης κι έτσι η αμαξ. 58/51 να επανέλθει με Δ/Η και Η/Α (ελκόμενη).
Στο κλιμάκιο Στρυμόνα εργάζονταν μηχανοδηγοί, οι οποίοι εκτός των άλλων διασφάλιζαν με Δ/Η εφεδρείας την κάλυψη των αμαξοστοιχιών 600/601 και 90/91 σε περίπτωση αμηχανίας μεταξύ Θεσσαλονίκης – Δράμας (απόσταση 232 χλμ.), αφού στη γραμμή υπάρχουν σημεία στα οποία δεν υπάρχει καν δυνατότητα για οδική πρόσβαση.
Προτείνουμε όπως εξεταστεί η εγκατάσταση Δ/Η στο Μηχανοστάσιο Δράμας προκειμένου να υπάρχει μηχανή εφεδρείας που θα καλύψει τα τρένα για τυχόν προβλήματα ακινησίας μεταξύ Θεσσαλονίκης / Δράμας, προκειμένου σε αυτή την περίπτωση να αποφευχθεί τυχόν ταλαιπωρία επιβατών.
     
 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.       Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας