Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Για το θέμα των φακέλων των εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Μετά την δημοσιοποίηση του θέματος ζητήσαμε  λεπτομερή ενημέρωση  καθώς πιστεύουμε οτι είναι πολύ σημαντικό να μάθουν οι σιδηροδρομικοί τι ακριβώς συμβαίνει με τους φακέλους τους .

1.Η μετατροπή των φακέλων σε ηλεκτρονική μορφή έγινε κατόπιν εντολών των νέων ιδιοκτητών.
2.Έγινε ανάθεση σε εργολάβο (ιδιωτική εταιρεία) για την συγκέντρωση και μετατροπή των στοιχείων.
3.Είναι άγνωστο το πως επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ετιαιρεία αλλά και το πως θα γινόταν η διαδικασία  από αυτή καθώς αποτελεί ευαίσθητο θέμα.
4.Δεν ενημερώθηκε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά ούτε και τα σωματεία
5.Η επεξεργασία των δεδομένων των εργαζομένων δεν μπορεί να γίνεται καλή τη πίστη .
6.Έγινε παρέμβαση της ΠΟΣ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά  παράλληλα από όσο γνωρίζουμε θα γίνει και  μηνυτήρια αναφορά  στην εισαγγελία αλλά επίσης και καταγγελία στον αρμόδιο φορέα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
7.Στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις για πολλά ...

Κατά την άποψη μας πέρα από τα γεγονότα αυτά:
Η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης ξεγυμνώνει τις πραγματικές προθέσεις ενός συστήματος που από την μία πλευρά την καταδικάζει  στα μάτια των εργαζομένων αλλά από την άλλη βγαίνει και στηρίζει τους ανθρώπους που την πραγματοποιούν (και όπως την πραγματοποιούν.)
Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την έλευση και εφαρμογή της τεχνολογίας σε όλους του τομείς εφόσον αυτή υπηρετεί τον λαό και κάνει καλύτερη την ζωή του.

Η ιδιωτικοποίηση  ενώ εμάς μας βρίσκει αντίθετους οριζοντίως και καθέτως από την άλλη δεν μας κάνει καμία εντύπωση που  σήμερα βγαίνει ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ μέσω μπλογκ και συνδικαλιστών  και  στην ουσία   να την υποστηρίζει  .Δεν τους πειράζει καθόλου  να  μιλάνε προκλητικά για παλιά και νέα εποχή ώστε  να δικαιολογήσουν ( όπως-όπως ) διαδικασίες που διευκολύνουν την ιδιωτικοποίηση.
Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από δαύτους..

(ΥΓ.Να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συγκεκριμένο  διευθυντικό στέλεχος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ λειτουργεί έτσι.Στο πρόσφατο παρελθόν αγνόησε επιδεικτικά  για πάνω από 4 μήνες εγκύκλιο  του γενικού λογιστηρίου του κράτους που είχε άμεση εφαρμογή από την ημερομηνία έκδοσης της ενώ του είχε κοινοποιηθεί άμεσα.)

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ