Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Είπαμε το τελευταίο αντίο...



Σήμερα είπαμε το τελευταίο αντίο στον συναδέλφο μας  Μάνθο Καλόπουλο  μηχανοδηγό που έχασε την ζωή του στο τραγικό δυστύχημα του Αδένδρου.
Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Μάνθο έγινε στον Ι.Ν Γενεσίου Θεοτόκου (Παναγίτσα Περιβολάκι) Νίκαιας και κατόπιν κηδεύτηκε στο 3ο νεκροταφείο.Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε και συνόδευσε τον Μάνθο μας στην τελευταία του κατοικία.
Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τον πόνο που νοιώθουμε .
Ο Μάνθος μας ήταν από τα καλύτερα παιδιά .Ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος ενέργεια και δύναμη.
Εκτός από την μηχανοδήγηση τα χέρια του <<έπιαναν>> και ουκ ολίγες φορές εθελοντικά είχε βοηθήσει στο Ρέντη σε βαψίματα,σε κατασκευές -επισκευές στους χώρους αναμονής των μηχανοδηγών για την βελτίωση  της καθημερινότητα μας.

Ο Μάνθος μας ήταν πάντοτε γελαστός και αγαπητός σε όλους  .Το γέλιο του θα μείνει για πάντα στην μνήμη μας και στην καρδιά μας.
Σήμερα δυστυχώς κηδέψαμε ένα κομμάτι από τον ευατό μας.
Χάσαμε ένα κομμάτι από την ψυχή μας και από την ιστορία μας σαν έλξη.Μια ιστορία αιματοβαμμένη, μια ιστορία πολλές φορές πικρή . Πολύ βαρύ το τίμημα για την καλύτερη δουλειά του κόσμου αλλά ποτέ κανείς μας δεν δείλιασε ούτε για  ένα λεπτό.

Η έλξη το μόνο που ζητάει είναι να την αφήσουν να κάνει την δουλειά της όπως πρέπει και ξέρει να την κάνει.Χωρίς εμπόδια ,χωρίς σβηστά φωτοσήματα,χωρίς γραμμές εργοτάξια ,χωρίς όλα τα χωρίς.
Γιατί ο σιδηρόδρομος είναι όμορφος.Γιατί ο σιδηρόδρομος προσφέρει.Γιατί ο σιδηρόδρομος δεν είναι ο εφιάλτης που κάποιοι θέλουν να πείσουν την κοινωνία ότι είναι.

Θέλουμε να πιστεύουμε οτι ο Μάνθος μας ήταν ο τελευταίος μηχανοδηγός που θυσιάστηκε στον βωμό της απαξίωσης του σιδηρόδρόμου από τις απαράδεκτες πολιτικές ηγεσίες και τους ανευθυνο υπεύθυνους κάθε λογής.Δίνουμε όρκο οτι θα εργαστούμε για να είναι ο τελευταίος.


Και τέλος ένα προσωπικό μήνυμα

Φίλε Μάνθο η αθάνατη ψυχή σου ξέρω οτι ακούει και βλέπει.
Οταν έρθει η ώρα και οι ψυχές μας συναντηθούν θα ξαναπάμε ακόμα ένα ταξίδι
Μέχρι τότε φίλε μου ...καλή αντάμωση

Κλίτσας Γιώργος 
Μηχανοδηγός ΜΑΙ