Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Εξώδικο ΠΕΠΕ για στάσεις και απεργία

  
 ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔIAΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

       Της "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΞΗΣ Ο.Σ.Ε. (Π.Ε.Π.Ε.)" που εδρεύει στον Πειραιά, οδός Ομηρίδου Σκυλίτση, αριθμ. 19 και εκπροσωπείται νόμιμα.

Π Ρ Ο Σ
Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3, και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΣΕ :

1.     Τον κο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κο Σπίρτζη.
2.     Τον κο Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κο Μαυραγάνη.
3.    Τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας, ο οποίος εδρεύει στην Αθήνα, - Πλ.Βικτωρίας, αριθμ. 7 και εκπροσωπείται νόμιμα.

--------------------------------------------------------------------------
     Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΞΗΣ Ο.Σ.Ε. (Π.Ε.Π.Ε.), στη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε την 22-05-2017 αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη και πραγματοποίηση στάσεων εργασίας την Τρίτη 30-05-2017 και την Τετάρτη 31-05-2017 και κατά τις ώρες 04:00’ - 08:00’, 12:00’ - 16:00’ και 20:00’ - 00:00’ σε όλες τις εμπορευματικές δραστηριότητες, ενώ στις επιβατικές δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν κατά τις ίδιες ημερομηνίες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας κατά τις ώρες 10:00’ - 14:00’ και 20:00’ - 00:00’.
Τέλος, την Πέμπτη 01-06-2017 θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία του προσωπικού που απασχολείται στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., σε ολόκληρο το δίκτυο αναφορικά με  τα δρομολόγια που αναχωρούν εκείνες τις ώρες.
       Με την απόφασή μας αυτή για απεργιακή κινητοποίηση διαμαρτυρόμεθα  για πολλοστή φορά για την τραγική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο ελληνικός σιδηρόδρομος και ζητάμε με τον πλέον επίσημο τρόπο:
Ø  Να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την υποδομή και ασφάλεια του σιδηροδρόμου, ώστε να μην συμβούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά, με θανατηφόρα αποτελέσματα.
Ø  Να εφαρμοσθεί άμεσα η ισχύουσα εργατική νομοθεσία.
Ø  Άμεσες προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού του κλάδου των μηχανοδηγών για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η κείμενη νομοθεσία (ν. 3911), αφού το υπάρχον προσωπικό εργάζεται υπερωριακά και με υπερένταση των δυνάμεών του, προκειμένου να πραγματοποιούνται τα δρομολόγια.
Βασικό μας μέλημα είναι η ασφάλεια του επιβατικού κοινού, αλλά και των συναδέλφων μας, οι οποίοι διακινδυνεύουν καθημερινά την ζωή τους, εργαζόμενοι στα όρια της αντοχής τους και με αντίξοες και παλαιολιθικές συνθήκες.
--------
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, και τον ΟΜΕΔ, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.
Αθήνα, 23 Μαΐου 2017

         Ο Πρόεδρος                                        Ο Γενικός Γραμματέας