Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Πάει και η προσωπική διαφορά

Στήνουν ξανά παγίδα

Οταν τον περασμένο Μάη η κυβέρνηση νομοθετούσε με τον 4387/2016 τη λεγόμενη «προσωπική διαφορά» και υποσχόταν ότι οι παλιότερες συντάξεις θα προστατεύονταν από τις μειώσεις που θα προέκυπταν από τον επανυπολογισμό τους, το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές στο συνδικαλιστικό κίνημα, στα σωματεία, τις οργανώσεις της εργατικής τάξης, προειδοποιούσαν εργαζόμενους και συνταξιούχους να μη δείξουν καμία εμπιστοσύνη και ότι η όλη μεθόδευση θα οδηγούσε αργά ή γρήγορα σε νέες περικοπές. 

Χτες, πρωτομαγιάτικα μέσα στα μαύρα σκοτάδια, η κυβέρνηση έβαλε την υπογραφή της σε μια ακόμη επιδρομή στις συντάξεις, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι το Ασφαλιστικό παραμένει πάντα ανοιχτό. 
Πως για να εξυπηρετηθούν οι στόχοι του κεφαλαίου για ανάκαμψη, οι συντάξεις, το λαϊκό εισόδημα, τα ασφαλιστικά και εργατικά δικαιώματα θα συνεχίσουν να ρίχνονται στην πυρά. Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να ξαναπέσουν στην παγίδα. Δεν πρέπει να πιστέψουν πως αυτά τα μέτρα είναι τα τελευταία και ότι μετά «θα σταματήσει το κακό». 
Τίποτα δεν πρόκειται να ανακόψει την επίθεση, αν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν κατευθύνουν τη συμμαχία και την πάλη τους στην ανάκτηση των απωλειών που είχαν τα προηγούμενα χρόνια, στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.