Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Πραγματική ενημέρωση σιδηροδρομικών για τα γεγονότα χθες και σήμερα από το ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ

Μετά την δημοσίευση της ημερήσιας διάταξης του ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ την 21/4/2016 η ΠΟΣ ζήτησε από την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατα αρχήν το θέμα του οργανογράμματος να έχει περισσότερο χρόνο διαβούλευσης και επομένως  να αναβληθεί η συζητησή του.Η διοίκηση ανταποκρίθηκε και το θέμα πάει σε επόμενο ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και για αυτό βγήκε νέα ημερήσια διάταξη για το τρέχον ΔΣ.
Όμως εκτός από το οργανόγραμμα η ΠΟΣ ζήτησε με επιστολή της την απόσυρση των άρθρων για την ίδρυση θυγατρικής εταιρείας από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και το άρθρο για την αγορά τροχαίου υλικού..

Λόγω του σάλου που προκλήθηκε εντός της σιδηροδρομικής οκογένειας τις ημέρες αυτές με τα του οργανογράμματος αλλά και την προσπάθεια της διοίκησης να φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων τους εργαζομένους το κλίμα ήταν από τεταμένο εως πολεμικό.Στην δημιουργία αυτού του κλίματος βοήθησε και η προκλητική υπεράσπιση  της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  από παρατάξεις του εργοδοτικου-κυβερνητικου συνδικαλισμου που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ

Η ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην διάρκεια της εβδομάδας που διανύουμε ανακοίνωσε στάσεις εργασίας για την Μεγάλη Εβδομάδα διαμαρτυρόμενη για τις συνθήκες εργασίας και ασφάλειας των εργαζομένων των μελών της , και ίσως από κοντά στην ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ να είχαμε κινητοποιήσεις και από άλλα σωματεία ΠΕΠΕ..κλπ

Η διοίκηση πιεζόμενη πολύ έντονα και από την κυβέρνηση και από τα σωματεία ζήτησε μετά από παραίνεση των εσωτερικών συνεργατών της στο συνδικαλιστικό κίνημα συνάντηση με τα σωματεία της ΠΕΠΕ και της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ για συζήτηση και βολιδοσκόπηση των διαθέσεων..

Η συνάντηση ήταν για χθες την 21/4/2016 και ώρα 20:00μμ στην Καρόλου και το παράδοξο ήταν οτι δεν κλήθηκε η ΠΟΣ σε αυτή την συνάντηση ενώ πρόκειται για τόσο σημαντικά θέματα.
Στην συνάντηση ο προεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  κος Θεοχάρης στην ερώτηση που του τέθηκε για την απουσία της ΠΟΣ επιτέθηκε!! στην ομοσπονδία μιλωντας για πουλημένο συνδικατο που στηριζει την ιδιωτικοποίηση και τα σχέδια των ιδιωτων.Η συμπεριφορά του προέδρου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η απουσία της ΠΟΣ στην συνάντηση προκάλεσαν την αποχώρηση παρατάξεων από κίνηση και έλξη.Στην συνάντηση παρέμειναν μόνο παρατάξεις από την έλξη και την κίνηση που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς για δικούς τους κομματικούς λόγους.
Το εντυπωσιακό όμως είναι οτι μετα το πέρας της συνάντησης  των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ κίνησης και έλξης με την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι πρόεδροι των σωματειων της ΠΕΠΕ και της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ( οι οποίοι παρέμειναν  και συνέχισαν  την συζήτηση με την διοίκηση παρά την αποχώρηση των άλλων συναδέλφων) εξέδωσαν ανακοίνωση υπεράσπισης της παρούσας διοίκησης και της πολιτικής Ζηλιασκόπουλου στον σιδηρόδρομο.!!

Στην προσωπική και κομματική  τους ανακοίνωση οι 2 πρόεδροι υπερασπίζονται !!!!!πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης σχετικά με  την ιδρυση θυγατρικών και θεωρούν στην ουσία οτι καλως συνεχίζεται η ιδια πολιτική από την σημερινή διοίκηση που τοποθετήθηκε από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.Στην πραγματικότητα πρόκειται για κυνικη ομολογια 2 κυβερνητικων συνδικαλιστών (πρωην κατηγορων της προηγούμενης διοικησης )για συνέχιση της ιδιας πολιτικής και από την σημερινή διοικηση με υπερασπιστες τώρα τα ίδια πρόσωπα.
Αφού δεν μίλαγε η ΠΟΣ τότε γιατί μιλάει τώρα;... είναι το επιχείρημα τους που μας έχει αφήσει άφωνους και έχει σκορπίσει ανατριχίλα στους εργαζόμενους στην κίνηση και έλξη...
ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ...

Μετά την αγανάκτηση που  προκλήθηκε από την ενέργεια της διοίκησης να εξυβρίζει εκπροσώπους εργαζομένων αλλά και την παραμονή μερικών συνδικαλιστών σε τετ α τετ με την διοίκηση κατα παράβαση κάθε ηθικής και δεοντολογίας η διοικηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζήτησε σήμερα εκτάκτως συνάντηση στις 11:20 προ της συνεδρίασης του ΔΣ αφού κατάλαβε ότι το τσουνάμι είναι προ των πυλών...

Η ΠΟΣ και τα σωματεία ανταποκρίθηκαν και στην νέα συνάντηση το πρωτο που ακούστηκε από τον πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήταν οτι βρίσκεται στην θέση αυτή για την εξυπηρέτηση της κυβερνητικής πολιτικής που θελει την ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου και είναι υποχρεωμένος να υπηρετήσει αυτή την πολιτική επιλογή ανεξάρτητα αν συμφωνει ή διαφωνεί με τους όρους της ιδιωτικοποίησης.
Το πρόβλημα για τον κο Θεοχάρη είναι ο τρόπος της ιδιωτικοποίησης και όχι η ιδιωτικοποίηση..Καταλάβατε συνάδελφοι;
Στο θέμα της εξύβρισης της ΠΟΣ μίλησε για παρερμηνεία και στιγμιαίο εκνευρισμό!!!

Εμείς δεν έχουμε σκοπό να δικαιολογήσουμε την στάση της ΠΟΣ στο θέμα της ιδιωτικοποίησης (ή σε άλλα  θέματα)  και συνεχίζουμε να  διαφωνούμε μαζί της για την έλλειψη  μαχητικότητας της απέναντι σε αυτές τις πολιτικές στο παρελθόν αλλά και τώρα.Δεν συμφωνούμε σε πολλά και τα καταδικάζουμε και τώρα όπως   τα καταδικάσαμε και  στο παρελθόν.

Δεν δεχόμαστε όμως πονηρές γενικεύσεις και τσουβάλιασμα .Δεν δεχομαστε ύπουλες επιθέσεις κατα του συνδικαλισμού των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο και ενοχοποίηση αυτού για εξυπηρέτηση της κυβερνητικής πολιτικής. 

Η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κο Θεοχάρη είχε μεγάλη διάρκεια .Πολύ μεγαλύτερη από το αναμενόμενο..Ηταν ολοφάνερο οτι η  διοίκηση χρονοτριβούσε γιατί ήθελε να αναβάλει βελούδινα την συνεδρίαση του ΔΣ.

Είχαν ενημερωθεί για πιθανή διακοπη του ΔΣ από την ΠΟΣ ( στον χώρο είχαν συγκεντρωθεί πολλοί εργαζόμενοι και συνδικαλιστές ) και επέλεξαν αυτό τον τρόπο για να μην εξευτελιστουν σε πολλαπλά επίπεδα από την παρέμβαση των εργαζόμενων και την διακοπή της συνεδρίασης του ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ετσι οδηγηθήκαμε στην αναβολή και νέα συνεδρίαση του ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αφού ο κ. Θεοχάρης δήλωσε ότι αναβάλει το σημερινό Δ.Σ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την Τρίτη και τη Δευτέρα θα συναντηθεί εκ νέου με την ΠΟΣ προκειμένου ν γίνει συζήτηση για τα δύο θέματα της ημερήσιας διάταξης του Δ.Σ που αφορούν την ίδρυση θυγατρικής εταιρείας και την προμήθεια τροχαίου υλικού για τα οποία η ΠΟΣ είχε αποστείλει γράμμα στη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

ΤΟ ΓΥΑΛΙ ΕΧΕΙ ΡΑΓΙΣΕΙ
ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΔΕΚΤΗ

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ