Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Η αντι-ενημέρωση του ΔΙΚΤΥΟΥ..Κίνδυνος για την χιλιομετρική αποζημίωση στους μηχανοδηγούς;

Αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε η "υποτιθέμενη ενημέρωση'' του ΔΙΚΤΥΟΥ σιδηροδρομικών  σχετικά με  την συνάντηση της ΠΟΣ με την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που σε πολλά σημεία της αποκαλύπτει τον φιλοκυβερνητισμό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που ασκεί η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον όμιλο ΟΣΕ.(  άνετα το λες προπαγάνδα τελευταίας κατηγορίας)
Ο όρος αποκρατικοποίηση είναι προς το πολιτικά ορθό που θέλει να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην  συνείδηση των εργαζόμενων με το ''ένοχο'' κράτος να επιζητά την λύση του επενδυτή.. σωτήρα!!

Και γιατί λέμε σωτήρα;Μα είναι δυνατόν εκπρόσωπος  εργαζομένων σε δευτεροβάθμιο όργανο  να αναφέρεται ή  να διαπιστώνει  μεγάλα προβλήματα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ αν καταστεί άγονος ο διαγωνισμός του ξεπουλήματος ;;;Μα μακάρι να βγει άγονος...Είναι δυνατόν το συνδικαλιστικό κίνημα να ανησυχεί για τις αποτυχίες του ΤΑΙΠΕΔ;Είναι δυνατόν αυτό να αποτελεί θέσης της ΠΟΣ;
Φυσικά και δεν αποτελεί θέση του ΠΑΜΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΏΝ  η <<ανησυχία>> του ΔΙΚΤΥΟΥ  για την αποτυχία της πολιτικής του ξεπουλήματος  της δημόσιας περιουσίας από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Είναι επίσης εξόχως  προκλητική  η θέση της διοίκησης οτι δεν είχε ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τον σιδηρόδρομο λόγω του λίγου χρόνου << που έχει στο τιμόνι της εταιρείας..>>Μα καλά ο κος Τσαμπαρλής δεν ήταν μεχρι χθες  στο τιμόνι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τώρα συνεχίζει  ως σύμβουλος της  νέας διοίκησης;Δεν ήξερε τα θέματα; Δεν ενημερώνει;Που τα λένε αυτά οι κύριοι του ΔΙΚΤΥΟΥ;
Στο θέμα των προσλήψεων η υπογραφή  προσλήψεων μόνο 35 ατόμων στον ΟΣΕ αντί για εκατοντάδες που απαιτούνται αποκάλυψε τα ψέματα τς κυβερνησης  για προσλήψεις αλλά γκρέμισε και την προπαγάνδα του ΔΙΚΤΥΟΥ για προσλήψεις προ των πυλών..ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν υπεγραψε ο κος Τσακαλώτος...
Ανατριχίλα μας προκάλεσε η αναφορά της διοίκησης περί εξαιρέσεων από το ενιαίο μισθολόγιο καθοδηγούμενη φυσικά από το ΔΙΚΤΥΟ που είναι αντιμέτωπο με τα ίδια τα ψεματα που έλεγε τόσο καιρό περί καμίας μείωσης σε μισθούς των σιδηροδρομικών..(Μας θυμίζουν τις  εξαιρέσεις του πρόσφατου παρελθόντος από άλλους.)

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό .H αναφορά περι εξαιρέσεων από τις διατάξεις του ενιαίου μισθολογίου  των μηχανοδηγών προκάλεσε την περιέργεια πολλών που ζήτησαν διευκρινίσεις από την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ...και εκεί ήρθε η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ των νοσηρών σχεδίων τους εις βάρος των μηχανοδηγών και της κίνησης..
Ο σύμβουλος αναφέρθηκε στην εξαίρεση  μέσω ΚΥΑ για τους μηχανοδηγούς και τους συνοδούς  σχετικά με την χιλιομετρικής αποζημίωση !! για τα τρενοχιλιόμετρα όπως χαρακτηριστικά  είπε!!!
Οταν του επισημάνθηκε οτι οι  διατάξεις του  σημερινού ενιαίου αλλά και του προηγούμενου δεν επηρεάζουν την  χορήγηση της αποζημίωσης των χιλιομέτρων για τους μηχανοδηγούς και οτι προβλέπονται και από την παρούσα σσε που έχει λήξει δεν έδειξε να πτοείται!!!
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕ ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΡΟΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ....
Αυτό μήπως  σημαίνει οτι τα χιλιόμετρα έιναι υπό αίρεση σχετικά με την χορήγηση τους στην παρούσα φάση και περιμένουν ΚΥΑ για την συνέχιση της καταβολής τους;;;;ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ......!!!!
Μάλλον οι κύριοι της διοίκησης δεν κατάλαβαν καλα αν νομίζουν οτι  οι μηχανοδηγοί και οι συνοδοί  θα αποδεχθούμε τέτοια πλήγματα  για χάρη του εργοδοτικο-κυβερνητικού συνδικαλισμού μερικών απίθανων..
Ουτε θα σταθούμε στο προκλητικό γλύψιμο στην νέα διοίκηση  μέσω της αντιενημέρωσης που επιχειρεί το ΔΙΚΤΥΟ και που πλέον  η πρακτική του το καταστά  γραφικό..
Εμείς θα σταθούμε  δίπλα στον σιδηροδρομικό .Υπερασπιζόμενοι τον ιδρώτα  και την υπερπροσπαθεια των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο που τον κρατούν όρθιο παρα τις τρικλοποδιες και τον πόλεμο εναντίον  του από τις αστικές κυβερνήσεις διαχρονικά καθώς επιθυμούν το ξεπούλημα του σε ιδιώτες
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ με τον ιδρωτα των μηχανοδηγών αλλού...

 ***Ακόμα περιμένουμε βέβαια τις κινητοποιήσεις  στα εμπορικά που τις έχει αναστείλει η νέα ηγεσία της ΠΕΠΕ ως ένδειξη καλής θέλησης(ετσι λένε την κομματική εντολή τώρα)  παρά την εντολή των γενικών συνελεύσεων των μηχανοδηγών...
(Περισσότερα συντόμως μετά την συνάντηση της ΠΕΠΕ με την νέα διοίκηση )
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ