Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ σιδηροδρομικών νομού Αχαίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι σιδηροδρομικοί,
Σας απευθύνουμε θερμό ταξικό αγωνιστικό χαιρετισμό. Στις σημερινές συνθήκες απαξίωσης των πάντων, παρακμής και εκφυλισμού, της βάρβαρης επίθεσης του κεφαλαίου ενάντια στα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Του ξεπουλήματος εκ θεμελίων του Σιδηρόδρομου στους ιδιώτες, της διαλυτικής δράσης του εργοδοτικού συνδικαλισμού νέας και παλιάς και της «εργατικής» αριστοκρατίας. Εσείς ακριβώς συνάδελφοι της Πελοποννήσου και ειδικά της Αχαΐας, δώσατε απάντηση και βροντερή παρουσία παρ’ όλους τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία.
Αναδείξατε την ΔΕΣΚ – Σ ΑΧΑΪΑΣ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ, ενισχυμένη σε ψήφους, ποσοστά και έδρες στο Δ.Σ. Αποδυναμώσατε από την άλλη μεριά εκείνες τις δυνάμεις που είναι υπεύθυνες και ένοχες μέχρι το μεδούλι για το σημερινό χάλι και τη κατάντια, που σάλπιζαν υποταγή στο σύστημα, στα κόμματα του κεφαλαίου, στο όνομα δήθεν της «ανάπτυξης». Όταν αυτές οι δυνάμεις μιλάνε για «ανάπτυξη», οι εργαζόμενοι πρέπει να κρατάνε μικρό καλάθι, να κουμπώνονται. Τίποτε πια δεν πρέπει να περιμένουμε από δαύτους. Απομονώσατε επίσης τη ΔΑΚΕ που καλούσε τους εργαζόμενους να μην ψηφίσουν και να γραφτούν από την ΑΧΑΪΑ – ΗΛΕΙΑ στην … «ΕΙΔΩΜΕΝΗ»!
Συνάδελφοι,
Για ένα να είστε σίγουροι, ότι την εμπιστοσύνη που μας δείξατε θα την ανταποδώσουμε πολλαπλάσια μέσα στο κίνημα, θα είμαστε στο πλευρό σας με όλες μας τις δυνάμεις. Να μην περάσει το τέρας του ασφαλιστικού για εργασιακά δικαιώματα, να πούμε «ως εδώ και μη παρέκει», να σημάνει αντεπίθεση σε όλα τα επίπεδα του κινήματος και των σιδηροδρομικών. Πρέπει συνάδελφοι, να απαιτήσουμε και εμείς να μην κατατεθεί καν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό στη Βουλή. Σε περίπτωση που κατατεθεί να απαντήσουμε άμεσα με 48ωρη απεργία στο πλευρό των ταξικών δυνάμεων με την πρώτη ημέρα Συγκέντρωση στις 10π.μ. στην πλατεία Γεωργίου με το ΠΑΜΕ και την δεύτερη ημέρα μεταβαίνουμε στην Αθήνα για να μην επιτρέψουμε αυτό το έκτρωμα να ψηφιστεί.
Συνάδελφοι, είναι επίκαιρο όσο ποτέ το σύνθημα «όλα καταχτιόνται, τίποτα δεν χαρίζεται» και έχει σημασία ακριβώς σήμερα το νόημα των αγώνων. Σε εποχές δηλαδή που όλο τσακίζεται η φοβέρα, να αλλάξουμε το μέλλον μας, να το κάνουμε καλύτερο – δικαιότερο για εμάς, τα παιδιά μας και το λαό γενικότερα. Τίποτα δεν έχει κριθεί! Το στοίχημα θα το κερδίσουμε!
ΜΕ ΤΑΞΙΚΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ
ΠΑΜΕ Ν. ΑΧΑΪΑΣ
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ