Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Bατερλώ στην έλξη..χάθηκε πάλι δικαστική απόφαση

Για άλλη μια φορά η έλξη βγαίνει χαμένη .Την προηγούμενη φορά ήταν στο δικαστήριο της Πάτρας και τώρα ειναι στο δικαστήριο της Δράμας.Στα χέρια μας έχουμε την ΟΛΗ την απόφαση η οποία μας προκαλεί οργή και αγανάκτηση για το σκεπτικό της .
Είχαμε επισημάνει οτι η οδός των δικαστηρίων δεν είναι ενδεδειγμένη για την επίλυση τέτοιων θεμάτων και οτι αυτά θα πρέπει να επιλύονται συνδικαλιστικά.
Δυστυχώς με αυτή την ηγεσία στην ΠΕΠΕ  δεν <<πάμε πουθενά. >>
Γιατί δεν δημοσιεύουμε την απόφαση στο ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ; Διαβάστε παρακάτω..


Ο συνάδελφος Κυριακίδης Δ μηχανοδηγός  από την Δράμα και εκλεγμένος στο ΣΤΑ με την +συνεξέλιξη με αφορμή την δημοσιοποίηση της απόφασης του δικαστηρίου της Πάτρας από το ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ είχε ζητήσει με επιστολή  του στις 20-3-2016 ( την οποία απέστειλε ΜΟΝΟ στο στέκι της έλξης ,το μπλογκ της παραταξής του)  τα παρακάτω:
Τον τελευταίο καιρό συχνά γίνεται λόγος για τις αγωγές διανυκτερεύσεων των μηχανοδηγών.
Ως εκπρόσωπος του μηχανοστασίου Δράμας αλλά και ως μηχανοδηγός θα παρακαλούσα θερμά τους αγαπητούς συναδέλφους ενόψει αναμονής της απόφασης του δικαστηρίου να σταματήσουν οι δημόσιες αντιπαραθέσεις (μόνον τιμητικό δεν είναι για τον κλάδο μας) με θέμα τις αγωγές των συναδέλφων. Ενοχληθήκαμε ιδιαίτερα που χρησιμοποιούμαστε ως αντικείμενο αντιπαράθεσης καθώς επίσης δεν επιθυμούμε την δημοσιοποίηση των ονομάτων μας αλλά και οποιουδήποτε προσωπικού στοιχείου μας αφορά ανεξάρτητα με την απόφαση του δικαστηρίου στην Δράμα.
Για τυχόν λανθασμένες ενέργειες η επιλογές, όποιοι συνάδελφοι νομίζουν πως υπήρξαν, πιστεύω πως θα έπρεπε να είχαν ειπωθεί στο Σ.Τ.Α. που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο (για το σοβαρότατο αυτό θέμα κανείς πλην από εμένα δεν αναφέρθηκε και αγνοήθηκε από όλους) ή να ειπωθούν και συζητηθούν στις ερχόμενες γενικές συνελεύσεις και όχι με γενικόλογα στα blog. Τα του οίκου μη εν δήμο
Για την ιστορία
Υπάρχει προ ετών ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για κάλυψη των εξόδων που θα προκύψουν σε περίπτωση δικαστικής διεκδίκησης των οφειλομένων από πλευράς μηχανοδηγών.
Το Δ.Σ. ομόφωνα ανταποκρίθηκε στην παραπάνω απόφαση.
Από πλευράς προέδρου της ΠΕΠΕ δεχθήκαμε απλόχερη βοήθεια , ψυχολογική στήριξη και την χωρίς δισταγμό ανταπόκρισή του στο κάλεσμα ως μάρτυρας υπεράσπισής μας.
Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω για την στήριξη με την παρουσία τους την ημέρα εκδίκασης τους
Αντιπρόεδρο Συρόπουλο Σπύρο
Έφορο Γκαντιτζικίδη Πασχάλη και
Μέλος του σωματείου Αλτή Νίκο

Υ.Γ. Τα προβλήματα του κλάδου είναι κοινά για όλους μας 

Δημήτριος Κυριακίδης
Αντιπρόσωπος Δράμας
(Εμείς με την σειρά μας έχουμε να θυμίσουμε στον συνάδελφο Κυριακίδη Δ  ότι το ΣΤΑ προηγήθηκε της απόφασης του δικαστηρίου της Πάτρας και επομένως δεν είχαμε αυτα τα δεδομένα τότε)
Σήμερα από πλευράς μας δεν υπάρχει δημοσιοποίηση της   απόφασης  της Δράμας (όπως δεν επιθυμούσε άλλωστε ο συνάδελφος Κυριακίδης)  και επομένως    προσωπικών δεδομένων  των μηχανοδηγών αλλά είναι ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ότι  αυτή η απόφαση προκαλεί βλάβη  στο σύνολο των μηχανοδηγών της επικρατειας.
Θα θέλαμε να μάθουμε  λοιπόν από την δικηγόρο που εκπροσώπησε  τους συναδέλφους  της Δράμας την κα Κυριακίδου Αικατερίνη την εκτίμηση της για το τι οδήγησε στην απόρριψη της αγωγής .Θα μπορούσε (αν του είναι εύκολο) ο  αγαπητός συνάδελφος Κυριακίδης Δ ο οποίος είναι εκλεγμενος στο ΣΤΑ με την +συνεξέλιξη  με νέα επιστολή του  , αν όχι δημόσια , μόνο προς το ΔΣ της  ΠΕΠΕ να μας ενημέρωσει για να γίνει αναλυτική εκτίμηση της κατάστασης καθώς τα πράγματα για το συνολο των μηχανοδηγών περιπλέκονται και πλεον μερικά πράγματα θα λυθούν μόνο μέσω σσε αν  αυτή τελικά υπογραφεί!!
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ