Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Η πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ,το ρέκβιεμ των παπαγάλων του ΣΥΡΙΖΑ στον ΟΣΕ

Η ΕΛΠΙΔΑ ..ΗΡΘΕ

Στην αρχή περιμέναμε τις προγραμματικές για να δούμε τι θα γίνει με τον ΟΣΕ.
Μετα αφού, δεν <<έκατσαν>> αυτές, περιμέναμε τις εξαγγελίες ανα υπουργείο αλλά ..δεν είχαμε υπουργό.
Αφού περιμέναμε ένα ..δίμηνο να ορκιστεί ο υπουργός περιμέναμε  λίιιιγο ακόμα για να ενημερωθεί.
Αφού ενημερώθηκε περιμέναμε λίιιιγο ακόμα για να ανοίξει το στόμα του.
Και το άνοιξε.


Τέλος ο ενιαίος δημόσιος ΟΣΕ κατά τον αναπληρωτή υπουργό και επίσημα  πλέον,καθώς αυτό θα έθετε σε κίνδυνο τις ευρωπαικές ισσοροπίες και θα επιστρέφαμε 3.5 δις στα ..αφεντικά των Βρυξελλών.
Συνεχίζεται κανονικά η ιδιωτικοποίηση της Τραινοσε με διερεύνηση αλλαγής όρων της ιδιωτικοποίησης από την κυβέρνηση της ''αριστεράς''.Τι σημαίνει αυτό;

Πολύ απλά ότι ψάχνουν να ιδιωτικοποιήσουν το μαγαζί και το δημόσιο να κρατήσει ένα μικρό ποσοστό για τα προσχήματα.Ποσοστό που θα παραχωρήσει αργότερα φυσικά σε δεύτερη φάση.
Μην ξεχνάτε οτι στην λίστα Βαρουφάκη προς τους δανειστές περιγράφεται ξεκάθαρα η απόφαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για ιδιωτικοποιήσεις με την μίνιμουμ προστασία των εργαζομένων στις προς ιδιωτικοποίηση εταιρείες

Δεν αποκλείστηκε όμως και η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε ποσοστό 100% από την νέα συγκυβέρνηση ανάλογα με  το είδος,το μέγεθος και την κατάσταση που θα επικρατεί κατά την κατάθεση της προσφοράς από τον ενδιαφερόμενο.

Βέβαια εντός ομίλου έχουμε το παράλληλο σύμπαν με ροζ παπαγάλους σε πλήρη δράση με συμπολιτευόμενους να διατηρούν ''αντιπολιτευτική'' ρητορική,και να υπόσχονται τα πάντα για να ξεγελάσουν τον κόσμο.Είτε για να καταστείλουν τις αντιδράσεις ή πολύ απλά για να αποσπάσουν ψήφους για τις διάφορες σωματειακές εκλογές.
 Το μέτωπο των παπαγάλων με το οποίο εκφράζεται ο ΣΥΡΙΖΑ στον όμιλο ΟΣΕ και αποτελούμενο από (το ΔΙΚΤΥΟ σιδηροδρομικών-Οργάνωση Συριζα-ΑΣΚ και διάφορες  παραταξεις σε σωματεία κίνησης-συντήρησης-τεχνικής βάσης-έλξης-σταθμαρχών κλπ ) όχι μόνο κάνει την ''πάπια'' αλλά επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους  από την επερχόμενη ιδιωτικοποίηση και να θέσει  τις βάσεις για τον νέο  εργοδοτικό συνδικαλισμό. 
Μαύρος συνδικαλισμός για  την παρούσα φάση αλλά και για την επόμενη ημέρα της ιδιωτικοποιημένης ΤΡΑΙΝΟΣΕ(γνωστές  άλλωστε οι δηλώσες συνδικαλιστή του ΔΙΚΤΥΟΥ για εργαζόμενους voucher στον ΟΣΕ).

Επιτέθηκαν απροκάλυπτα σε κάθε αντίθετη φωνή από την εποχή των δηλώσεων Βαρουφάκη στο Λονδίνο όταν  χάριζε τον ΟΣΕ για ένα ευρώ.Οι διάφοροι νέοκοποι συριζαίοι και οι βαστάζοι τους σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν να επιτρέψουν στον κόσμο να κατανοήσει το μέγεθος της απάτης που στήθηκε σε βάρος τους.Οι δηλώσεις δεν είχαν γίνει ή τις φανταστηκαν κάποιοι  κακοί..

Το τσουνάμι των εξελίξεων δεν κατάφεραν να το κρύψουν .Τα ψεμματά τους σιγά σιγά αποκαλύπτονται.
Ωμη αποδοχή ιδιωτικοποιήσεων των εταιρειών από την κυβέρνηση.
Συνεχίζουμε να είμαστε στο ενιαίο μισθολόγιο,να έχουμε πλαφόν σε δευτερεύσουσες να κινδυνεύουμε με νέες μειώσεις (προσωπική διαφορά) να μην γίνονται οι οικονομικές προαγωγές,να μην γίνεται η εξίσωση ΑΕΙ-ΤΕΙ,να μην αποδίδεται το 25% που διπλοκόπηκε,να μηνυπάρχει προσαύξηση του 30% για την 6η ημέρα,να μην καταβάλεται το 10ευρο για την επιστροφή ,να μην καταβάλονται δανυκτερεύσεις σε συναδέλφους,να έχουμε ακινησίες,ατυχήματα και κλοπή αποθεματικών.
Παρόλη την προπαγάνδα  και την ψευδοαριστερή ρητορική για να κερδίσουν τις εκλογες που γίνονται σε διάφορα σωματεία -και σε μερικά  σωματεία πρώτης γραμμής το κατάφεραν ακόμα και με επικεφαλής ανθρώπους που βλέπουν τα τραίνα με τα κυάλια-σιγά σιγά ο κόσμος αρχίζει και καταλαβαίνει την πλεκτάνη που του έστησαν.
Στις επόμενες κρίσιμες ημέρες που έρχονται το ΠΑΜΕ σιδηροδρομικών και ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι που ίσως να μην  ανήκουν σε αυτό ή  απλά κατάλαβαν το μέγεθος του εγκλήματος  που συμβαίνει εμπρός στα ματια τους θα υπερασπιστούν στην λαική περιουσία και τον ενιαίο και δημόσιο σιδηρόδρομο.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ