Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Δείγμα του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού

Φωτογραφία του χρήστη Τρία Κόκκινα Γράμματα.
Μετά από πρόταση συνδικαλίστριας του ΠΑΜΕ στη γενική συνέλευση των εργαζομένων στο νοσοκομείο Παμμακάριστος, αποφασίστηκε - και έγινε πριν το Πάσχα - παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του νοσοκομείου για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κυριότερο αυτό της εντατικοποίησης της δουλειάς λόγω της τραγικής έλλειψης προσωπικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εργαζομένων (ΑΣΕ) στην Παμμακάριστο «ο Διοικητής, ευθυγραμμισμένος με την πολιτική του υπουργείου, δεν δεσμεύτηκε για κανένα από τα ζητήματα που έθεσαν οι εργαζόμενοι. Και ενώ ουσιαστικά τίποτα δεν βγήκε από τη συνάντηση, το ΔΣ του σωματείου όχι μόνο δεν μπήκε μπροστά, προκειμένου να οργανώσει τη πάλη των εργαζομένων, αλλά με ευθύνη μελών του, με επικεφαλής τον πρόεδρο (ΣΥΡΙΖΑ) ακύρωσαν και τις ήδη προγραμματισμένες δράσεις που είχαν αποφασιστεί στη ΓΣ!


Σε αυτές εντασσόταν και σύσκεψη με σωματεία, συλλόγους, φορείς και κατοίκους της περιοχής, για να συζητήσουν και να αποφασίσουν από κοινού πρόγραμμα δράσεων. Η "συνέχεια" που υποσχέθηκαν τα μέλη του ΔΣ ήταν συναντήσεις κατ' ιδίαν με το Διοικητή της ΥΠΕ και νέα ΓΣ μετά το Πάσχα!». «Αυτός είναι ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός που "νομιμοποιείται" να αλλάζει αποφάσεις γενικών συνελεύσεων εργαζομένων όταν αυτές δεν είναι στα μέτρα του», επισημαίνει η ΑΣΕ.

http://www.rizospastis.gr