Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Διαμαρτυρία επιβάτη για την αμαξοστοιχία 54

Κυριοι, 
 Γιατι αντιδρατε στην ιδιωτικοποιηση των τρενων στην Ελλαδα; Την περασμενη Δευτερα 6 Απριλιου ταξιδεψα απο Αθηνα για Βολο, με το συρμο που αναχωρει απο Αθηνα στις 12:18 το μεσημερι, υποτιθεται φτανει στη Λαρισα στις 16:18 και επιτρεπει τη συνδεση με το συρμο για Βολο, που αναχωρει απο Λαρισα στις 16:30.

 Αποτελεσμα; το τρενο εφτασε στη Λαρισα ´´χαλαρά´ στις 16:50, και αναγκαστηκα να περιμενω μεχρι τις 18:30 μεχρι το επομενο τρενο. Εχασα 2 επιπλεον ωρες με το συνολικο ταξιδι να διαρκει 7 ωρες και 12 λεπτα.
 Η διαχειρηση, η συντηρηση, το αισθημα ευθυνης προς τους πελατες σας, ειναι εννοιες παντελως αγνωστες σε εσας, τα συνδικαλιστικα οργανα και τους υπαληλους σας. 
Δεν υπαρχει φυλαξη των συρμων, με αποτελεσμα να ειναι ερμαια των νεαρων που τους μετατρεπουν σε κινητους τοιχους γκραφιτι. Συμφωνω πως το κρατος δεν μεριμνησε ποτε για την εκπαιδευση, την οργανωση και την ανορθωση των σιδηροδρομων στην Ελλαδα. Η αδιαφορια φαινεται καταφορα αφου εστειλα ηδη εμαιλ παραπονων για την παραπανω εμπειρια μου και φυσικα δεν ελαβα ποτε απαντηση απο το ΟΣΕ. 
Οπως λενε λοιπον οι παροντες κυβερνωντες ´´πρωτη φορα αριστερά´´ αφου δεν εγινε τιποτε σωστο τοσα χρονια ( και δικιο εχουν) το ιδιο θα επρεπε να σκεφτειτε κι εσεις, ´´πρωτη φορα ιδιωτικοποιησή´´, πληρη και αμετακλητη. Μπορει να υπαρχουν ανθρωποι και υπαλληλοι πισω απο τις θεσεις εργασιας, αλλα ουτε τις δουλειες τους θα χασουν, ουτε η συντελεια θα επελθει. 
Κι αν δεν με πιστευετε, κοιταξτε τις εταιρειες συρμων στο εξωτερικο. Διαμενω και ζω στο Νοριτς της Αγγλιας οπου τα τρενα ειναι σημαντικο μεσο μεταφορας. Η ηλικια των συρμων ειναι ανω των 25 ετων ( East Anglia Trains) αλλα ολα δουλευουν ρολοι και αν καθυστερησει το τρενο 30 λεπτα και πανω δινουν αποζημηωση ολοκληρο το εισητηριο. 
 Εμενα ποιος θα με αποζημιωσει; Δεν ειμαι ανθρωπος εγω; Δεν εργαζομαι; Δεν εχω ιδια δικαιωματα; Μονο εσεις και οι υπαλληλοι σας εχουν δικαιωμα να διατηρουν τις δουλειες τους σε ενα σαπιο και ανοργανωτο οργανισμο;