Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Με τον Γιώργο Παπανδρέου συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας

Όλοι μαζί οι ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ μπορούμε να σώσουμε τον καπιταλισμό...
Συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ χαρακτήρισε «πατριωτικό σκοπό να μείνει η Ελλάδα όρθια» και να μην «χαθεί το κεκτημένο της ισχυρής θέσης στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης».

Ανέφερε ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσει τόσο ο ίδιος όσο και το ΚΙΔΗΣΟ, όπως επίσης και στο να γίνουν «οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις» που είχαν ξεκινήσει -όπως είπε- το 2009, αλλά δεν συνεχίστηκαν.
Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, η συνάντηση έγινε «σε καλό κλίμα» όπου ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Γ. Παπανδρέου για την πορεία των διαπραγματεύσεων και «ο πρώην πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι θα συμβάλει υπέρ του αγώνα που δίνει η κυβέρνηση».
Πάντως φαίνεται πως ο Γιώργος Παπανδρέου επιχειρεί να κινήσει τα νήματα προκειμένου να ενοποιηθούν κόμματα, κινήσεις και πρόσωπα του σοσιαλδημοκρατικού χώρου. Όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «Κρήτη TV», στόχος είναι «να ενώσουμε τον ευρύτερο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού».
Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «δυνάμεις που βρίσκονται στη ΔΗΜΑΡ, που βρίσκονται στο Ποτάμι, στο ΠΑΣΟΚ ακόμη και στον ΣΥΡΙΖΑ, δυνάμεις που θα μπορούσαν ξανά να δημιουργήσουν ένα προοδευτικό σύγχρονο σοσιαλιστικό δημοκρατικό και οικολογικό κίνημα, που θα έχει και τα βλέμματα προς την Ευρώπη και τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα».