Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Διαμαρτυρία του Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Μακεδονίας-Θράκης προς τον ΕΟΠΥΥ

Επιστολή  προς τον ΕΟΠΥΥ έστειλε ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων σιδηροδρομικών Μακεδονίας –Θράκης με την οποία διαμαρτύρεται  για  τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.

Η επιστολή του  Συνδέσμου  :

Κύριε πρόεδρε


Ο σύνδεσμος συνταξιούχων σιδηροδρομικών ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ, θέλει να συμβάλει θετικά με προτάσεις και απόψεις στον οργανισμό υγείας ΕΟΠΥΥ, που σχεδιάστηκε για να υπηρετεί το σύνολο των ασφαλισμένων και συνταξιούχων της χώρας. Με προτάσεις, που σκοπό θα έχουν την βελτίωση παροχών υγείας στους συνταξιούχους, την ορθή και χωρίς προβλήματα λειτουργία του. Δηλαδή χωρίς να χρειάζονται μεγάλες δαπάνες, να εξυπηρετούνται καλύτερα οι συνταξιούχοι μας και να μην ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα.
Θυμίζουμε σε όσους θέλουν να μάθουν το ιστορικό, ότι πριν μας εντάξει η πολιτεία στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, οι συνταξιούχοι μας ήταν στο Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ο με έδρα το Μαρούσι. Παλαιότερα στο Τ.Α.Π.Ο.Τ.Ε, τη δεκαετία του 1990- 2000 στο ταμείο αλληλοβοήθειας του Ο.Σ.Ε . Αυτή συνεχής μεταφορά των συνταξιούχων μας, από ένα ασφαλιστικό φορέα σε άλλο, έχει εξουθενώσει τα μέλη μας καθώς κάθε φορά αλλάζουν και τα διαδικαστικά του νέου ταμείου που μας φιλοξενεί. Η αγανάκτηση των συνταξιούχων της επαρχίας είναι ακόμα μεγαλύτερη, γιατί πολλές φορές χρειάζεται να έλθουν στη Αθήνα για να καταθέσουν δικαιολογητικά σε διάφορα θέματα. Σας ενημερώνουμε ότι μας ανακοινώθηκε στη συμπρωτεύουσα ότι για θέματα ασφάλισης, για έξοδα κηδείας και διαγραφή λόγο θανάτου, πρέπει ο ασφαλισμένος ή τα συγγενικά του πρόσωπα, να απευθύνονται στο πρώην ΤΑΥΤΕΚΟ στην Αθήνα. Αυτή η ταλαιπωρία των συνταξιούχων συντελεί και ταυτόχρονα συμβάλει αρνητικά στην εικόνα του νέου οργανισμού υγείας, που φιλοδοξούμε να λύσει τα χωρίς ουσία προβλήματα.
Κύριε πρόεδρε, κάνουμε την εκτίμηση ότι, όση καλή θέληση και αν διαθέτεται, τα προβλήματα θα συνεχίζονται στους συνταξιούχους μας, εκτός και αν μας εντάξετε στο γενικό μητρώο του οργανισμού προκειμένου ότι ισχύουν στους ασφαλισμένους του πρώην ΙΚΑ να ισχύουν και σε εμάς. Σε αυτή μας την πρόταση θέλαμε έγγραφη την άποψή σας και σας δηλώνουμε ότι είναι για το συμφέρον του νέου οργανισμού και των συνταξιούχων.
Πως αλλιώς να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας όταν μας καθυστερούν της διάφορες ιατρικές και όχι μόνο δαπάνες περισσότερο από 18 μήνες όταν το ΙΚΑ της επιστρέφει σε 2 μήνες;
Σας υπενθυμίζουμε ότι θα είμαστε μαζί σας, αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που θα αφορά την αναβάθμιση της υγείας των συνταξιούχων μας και σας καλούμε να στήσετε στέρεα τα θεμέλια του οργανισμού, απαλλαγμένου από λογής συμφέροντα.



Το Δ.Σ του Σ.Σ.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ




Ο Πρόεδρος Ο Γ.Γραμματέας



Μπερμπεγιάνης Δ Πιτυτζόγιας Β