Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Σ.Φ.Σ:Τριήμερη εκδρομή στη Μόκρα Γκόρα (Σερβία) για ατμό


Ο σύλλογός μας διοργανώνει, το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος ( 30-31 Μαΐου και 1η Ιουνίου 2015 ), 4ήμερη εκδρομή στην Σερβία κατά την οποία θα ταξιδεξουμε και με το μουσειακό ατμήλατο τραινάκι (εύρους γραμμής 76 εκ.) μεταξύ των σταθμών Σαργκάν και Μόκρα Γκόρα. Τον συρμό θα τον μισθώσουμε από τους Σερβικούς Σιδηροδρόμους και έτσι θα απολαύσουμε καλύτερα την διαδρομή και το τραίνο και θα διευκολυνθούν και οι φωτογράφοι μας στην λήψη φωτογραφιών.
Το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής:


Παρασκευή 29 Μαΐου 2015
Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη την 10.18 με το IC 52
Στην Θεσσαλονίκη θα επιβιβασθούμε στο τραίνο για το Βελιγράδι με προορισμό τα Σκόπια , όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

Σάββατο 30 Μαΐου 2015
Αναχώρηση με μισθωμένο πούλμαν για την περιοχή της Μόκρα Γκόρα όπου και θα διανυκτερεύσουμε τις επόμενες δύο νύκτες σε ξενοδοχείο σε ένα από τα φημισμένα ορεινά θέρετρα της περιοχής.

Κυριακή 31 Μαΐου 2015
Μετάβαση με το πούλμαν στο Σαργκάν και επιβίβαση στο τραίνο.
Μετά την διαδρομή, αν είναι εφικτό, θα επισκεφθούμε το Βίσεγκρατ στην Βοσνία, όπου και το φημισμένο γεφύρι πάνω από τον Δρίνα ποταμό και όπου θα φθάσει μια μέρα το μουσειακό τραινάκι της Μόκρα Γκόρα, όταν δηλαδή επισκευασθεί η γραμμή και σ’ αυτό το τμήμα. Όλες οι διαδρομές στην περιοχή είναι ιδιαιτέρου φυσικού κάλους και όλοι οι σταθμοί αναπαλαιωμένοι.

Δευτέρα 1η Ιουνίου 2015
Αναχώρηση με το πούλμαν για Θεσσαλονίκη όπου θα επιβιβασθούμε στο τραίνο για Αθήνα.
Λόγω των χρονικών περιορισμών, τόσο για την μίσθωση του τραίνου, όσο και για την κράτηση των δωματίων , οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν μέχρι την 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
Το κόστος, στο οποίο περιλαμβάνονται όλα τα σιδηροδρομικά εισιτήρια, το πούλμαν, το μουσειακό τραίνο και οι τρεις διανυκτερεύσεις με πρωινό ανέρχεται σε ευρώ 280 για τα ταμειακώς εντάξει μέλη και σε ευρώ 300 για τους λοιπούς