Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Τσεχία:Δοκιμές μηχανών που καίνε φυσικό αέριο


 

Μια νεα μηχανή προσαρμοσμένη να χρησιμοποιεί για καύσιμο συμπιεσμένο φυσικό αέριο έχει εισέλθει σε υπηρεσία  για εξυπηρέτηση επιβατικής κίνησης από την τσέχικη κρατική σιδηροδρομική εταιρεία ČD

Το πιλοτικό πρόγραμμα έχει ως στόχο να αξιολογήσει τις οικονομικές, περιβαλλοντικές και πρακτικές εφαρμογές του CNG(φυσικό αέριο), και  η  τσέχικη CD σχεδιάζει να μετατρέψει όλες τις  Class 714 μηχανές της, εάν η δοκιμή αποδειχθεί επιτυχής.



Η δοκιμή  ξεκίνησε στη  διαδρομή  συνολικής απόστασης 22 χιλιομέτρων μεταξύ  Opava - Hlucin στις 15 Ιανουαρίου και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το τέλος του Ιουνίου.  Το φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται ως καύσιμο στην μηχανή με αριθμό  714.801 λειτουργεί με παρόμοια διαγράμματα με τα συμβατικά που χρησιμοποιεί  η μηχανή  τύπου ντίζελ 714.016, που επιτρέπει τις  άμεσες συγκρίσεις  που πρέπει να γίνουν. Η ελπίδα είναι ότι η χρήση πεπιεσμένου φυσικού αερίου μπορεί να μειώσει το κόστος λειτουργίας του σχεδόν στο μισό, και τη μείωση των εκπομπών ρύπων.

Η   μηχανή με τέσσερις άξονες  μετατράπηκε με   μια συνεργασία μεταξύ Βιτκόβιτσε DOPRAVA, CZ Loko, το VÚZ σιδηροδρομικό ερευνητικό ινστιτούτο, Tedom, CD και CD Cargo. Τροφοδοτείται από δύο κινητήρες της Tedom ισχύος 260 kW  AV που χρησιμοποιούν την τεχνολογία που αναπτύχθηκε από  την Omnitek Engineering Corp. Η μηχανή ζυγίζει 64 τόνους και έχει μέγιστη ταχύτητα 80 km / h.

Το ρεζερβουάρ καυσίμου έχει αντικατασταθεί από ένα διαφορετικό  σύστημα με 3 φιάλες με  διάμετρο 360 χιλιοστά με συνολική χωρητικότητα 430 λίτρων , ή 479 κιλά CNG πίεση στα 200 bar, η οποία δίνει μια σειρά από 510 χιλιόμετρα χωρίς ανεφοδιασμό.