Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Oλόκληρωθηκαν οι εκλογές του ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ.Μεγάλη συμμετοχή από 379 συναδέλφους όλων των κλάδων


Όπως σας είχαμε ενημερώσει οι εκλογές του ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχαν πολύ μεγάλη συμμετοχή .
379 συνάδελφοι όλων των κλάδων ψήφισαν και ανέδειξαν το νέο σωματείο ως το πολυπληθέστερο και αντιπροσωπευτικότερο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Παρά το κλίμα τρομοκρατίας ,τους εκβιασμούς,τις πιέσεις,τα ψέματα,τις συκοφαντίες,τις υποσχέσεις,τις απειλές από τους συνδικαλιστικούς απατεώνες που επιχείρησαν να εμποδίσουν με κάθε τρόπο την συμμετοχή των εργαζομένων στις εκλογές η κάλπη  μίλησε,η δημοκρατία νίκησε και τα κάθε λογής πουλημένα τομάρια ηττήθηκαν.

Την μεγαλύτερη αλητεία  εναντίον της δημοκρατικής διαδικασίας  των εκλογών του νέου σωματείο  (μεταξύ άλλων)  την  διέπραξε το στέκι του εργοδοτικού πουλημένου νόθου που συνεχώς  δημοσίευε ψέματα και συκοφαντίες και τα οποία θα αναδείξουμε ενα προς ενα 
Απόσπασμα από το εμετικό στέκι νο 1
Ή ο γραφικός που ψάχνει συνδικαλιστική καρέκλα 15 χρόνια τώρα και θεωρεί πως θα του την δώσουν στο "νέο" Σωματείο;

Προφανώς και οι εκλογές για την εφορευτική επιτροπή δεν πήγαν καλά.

Όταν ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ αναγκάζεται να κατέβει στο εργοστάσιο Θεσσαλονίκης για να πείσει κόσμο να ψηφίσει και τελικά δεν καταφέρνει να πείσει ούτε το 1/2 του εργοστασίου και του μηχανοστασίου, μάλλον δεν πάνε καλά τα πράγματα για το "νέο" Σωματείο.
Ούτε 165 εργαζόμενοι δεν ήταν όσοι προσήλθαν στην κάλπη για την εφορευτική επιτροπή σε σύνολο 480 μελών (μαζί με μαθητές και πολλούς απο τους απολυμένους) που είχε παρουσιάσει το "νέο" Σωματείο.
α) Η συνδικαλιστική ΚΑΜΟΡΑ  διέδιδε  και συκοφαντούσε με  τα περι καρέκλας ενω δεν υπήρχε καμία υποψηφιότητα. Αλλοι ήταν οι  «άρρωστοι» με την καρέκλα και  για αυτήν την καρέκλα  έφτασαν   ακόμα και σε νοθεία η οποία καταδικάστηκε από τα δικαστήρια ΝΟΘΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ..
β) Η συνδικαλιστική ΚΑΜΟΡΑ  διέδιδε  οτι ο κόσμος δεν πείθεται να συμμετέχει στις εκλογές,ότι  ουτε καν το 1/2 του εργοστασίου και του μηχανοστασιου  δεν ψήφισε για την εφορευτική επιτροπή και ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά για το νεο σωματείο. 
ΤΕΛΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΧΑΝΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ  
γ) Η συνδικαλιστική ΚΑΜΟΡΑ δεν εβλεπε να ψηφίζουν ουτε 165 ατομα σε συνολο 480 μελων του σωματειου..Τελικα στην ψηφοφορία συμμετείχαν 379 συναδελφοι .Απο τα 480 μέλη   που είχε αρχικά το σωματείο  απολύθηκαν στο ενδιάμεσο διάστημα 125 άτομα με τα μέλη να πέφτουν στα 355 άτομα...
Ας δούμε όμως και κάτι αλλο
Απόσπασμα από το εμετικό στέκι νο 2


62 νέες εγγραφές εργαζομένων  από την τεχνική βάση εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ συνολικά
έχουν εγγραφεί στο Σωματείο πλέον των 140 εργαζομένων.
Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την δυναμική που έχει αναπτυχθεί ενόψει και της διαπραγμάτευσης της νέας ΣΣΕ.

140 άτομα  εγγραφές στην ΠΕΠ και 62  μάλιστα απο την τεχνική βαση!!! 
Δηλαδή από 355 τα μελη του ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ που έφτασαν  μετά τις απολύσεις αυτά εγιναν τελικά  293 μελη   (355-62 εγγραφές στην ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ) 
ή  στην ακόμα χειρότερη υποπερίπτωση  με τα  μειον 140 μέλη  εχουμε 215 μέλη για το ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ !!!  (Ναι ε;)

Τελικά στις εκλογες ψήφισαν 379 άτομα με σημαντικό αριθμό εγγραφών  απο την ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ !!!!!


ΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΕ ΨΕΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥΣ ΟΤΑΝ ΔΙΕΔΙΔΕ 


α) Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των συνδικαλιστών της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών μέχρι στιγμής και ενώ έχουν ήδη διεξαχθεί 2 μέρες εκλογών, ο αριθμός όσων έχουν προσέλθει στην κάλπη δεν κρίνεται ικανοποιητικός ενώ απέχει ΠΟΛΥ απο όσα ανέμεναν οι της ΠΟΣ.
 β)"Απο ότι φαίνεται" όπως αναφέρει θα αλλάξουν τα πράγματα μετά τις εκλογές. "Απο ότι φαίνεται".....τόσο μεγάλη είναι η συμμετοχή....


ΑΠΑΝΤΗΣΗ .....379 !!

Οι μόνοι από τα μηχανεργοστάσια που δεν ψήφισαν στο νεο σωματείο ήταν όσοι ήταν ασθενείς , όσοι έλειπαν σε καλοκαιρινή άδεια και μερικοί που προτίμησαν  να παίξουν άλλο ρόλο και εντελώς μακριά από τον αγώνα των εργαζόμενων και τις διεκδικήσεις  τους 

Πρώτη φορά βλέπουμε συνδικαλιστές  να μάχονται με τόσο ιταμό και ποταπό τρόπο 
εκλογική διαδικασία στην οποία   δεν συμμετείχαν .
Πρώτη φορά βλέπουμε συνδικαλιστές να χαρακτηρίζουν  σωματείο αλλά  και παρατάξεις συναδέλφων τους ως  «δήθεν» ,«τάχα νέο», « διασπαστικό » «κατρακύλα» και άλλα τέτοια ωραία.
Ουτε καν το πρόγραμμα εκλογών του σωματείου δεν δημοσίευσαν ή την διακήρυξη της ΔΕΣΚ  εξαιτίας τους μισους  τους  για το νεο σωματειο.

ΥΓ ....προς το συνδικαλιστικό ρεντίκολο. που καταλαβαίνει μόνο σε άλλη γλώσαα....
ΓΕΛΑ ΤΩΡΑ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ  ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ