Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Επιστολή ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ για οργανόγραμμα


ΑΘΗΝΑ 24/7/2020
                                                                                                                   ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. : 494
                   
   ΠΡΟΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΡΑΙΝΟΣΕ
                                                           Κο ΤΣΑΛΙΔΗ ΦΙΛΙΠΠΟ
                                               
       
               Μετ’ εκπλήξεως λάβαμε γνώση του από 21-07-2020  μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δια του οποίου αποστέλλεται  συνημμένο το νέο Οργανόγραμμα της εταιρείας. Σας υπενθυμίζουμε, ότι το εν λόγω Οργανόγραμμα καταρτίσθηκε μονομερώς και χωρίς να λάβει χώρα προηγούμενη διαβούλευση με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία (Π.Δ. 240/2006, δια του οποίου ενσωματώθηκε στην Ελληνική έννομη τάξη η οδηγία 2002/14/ΕΚ).

          Ως εκ τούτου σας καλούμε να απέχετε από οποιαδήποτε σχετική ενέργεια και να προκαλέσετε άμεσα διαβούλευση σε κατάλληλο τόπο και χρόνο αναφορικά με το ζήτημα του Οργανογράμματος, ώστε αφενός μεν να παρασχεθούν από μέρους σας τα απαιτούμενα στοιχεία και να ενημερωθούν σχετικά οι εργαζόμενοι αφετέρου δε να εκτεθούν οι απόψεις τους σε κοινό πρακτικό.
         Υπενθυμίζουμε, ότι η διαδικασία της διαβούλευσης είναι υποχρεωτική και στοχεύει στην διαφύλαξη και προαγωγή των συμφερόντων των εργαζομένων και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας αυτών, σε συνάρτηση με τη ανάπτυξη της επιχείρησης.
               
              

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚ. ΛΑΖΟΥ                             ΒΑΣ. ΠΑΤΙΝΙΩΤΗΣ