Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Εξώδικο ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την σσε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Του Επιχειρησιακού Σωματείου (Πρωτοβάθμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης) με την επωνυμία «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. (Σ.Ε.Π. ΤΡΑΙΝΟΣΕ)», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Κάνιγγος, αριθμ. 6 και εκπροσωπείται νόμιμα.

Π Ρ Ο Σ
Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3, και εκπροσωπείται νόμιμα.
Γ Ι Α
Την έναρξη διαπραγματεύσεων για την σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των ετών 2020 - 2021.


Κ Ο Ι Ν Ο Π Ο Ι Η Σ Η
Τον κο Υπουργό Οικονομικών   - κ. Χρήστο Σταϊκούρα.
Τον κο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων – κ. Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή.
Τον κο Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων – κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη.
Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας Αθηνών.
Τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας που εδρεύει στην Αθήνα, Πλ. Βικτωρίας, αριθμ. 7, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
----------------------------------------------------------------------------------------

Δια της παρούσας μας σας γνωστοποιούμε, ότι κατόπιν των αρχαιρεσιών του Σωματείου μας που διενεργήθηκαν την 15-16-17/07-2020 έλαβαν μέρος και ψήφισαν 379 μέλη – εργαζόμενοι στην εταιρεία, όλων των ειδικοτήτων, καθιστώντας αυτό την αντιπροσωπευτικότερη και πολυπληθέστερη πρωτοβάθμια επιχειρησιακή συνδικαλιστική οργάνωση, αρμόδια για την διαπραγμάτευση και σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 1876/1990.
Για τους λόγους αυτούς και σε συνέχεια της από 26-06-2020 Εξώδικης Πρόσκλησης – Γνωστοποίησής μας, η οποία σας κοινοποιήθηκε νόμιμα και εμπρόθεσμα την ίδια ημέρα,

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ
μέσα στις προθεσμίες που θέτει ο Ν.1876/90, να ορίσετε τους εκπροσώπους σας για την έναρξη των διαπραγματεύσεων. Η πρώτη συνάντηση προτείνουμε να πραγματοποιηθεί στα γραφεία της εταιρείας την Τετάρτη 29-07-2020.
Τα υπό διαπραγμάτευση θέματα ορίζονται:
α. Γενικότεροι στόχοι για το σιδηρόδρομο
β. Τα οικονομικά θέματα του συνόλου του προσωπικού.
γ. Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας του υπηρετούντος προσωπικού, η άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων, των οποίων έληξε η σύμβαση εργασία και η κάλυψη των κενών θέσεων.

Με την επιφύλαξη ότι τα προαναφερόμενα αιτήματα θα τα αναπτύξουμε και προφορικά.
Σας γνωρίζουμε ότι στις συλλογικές διαπραγματεύσεις εκπρόσωποι του Σωματείου μας θα είναι οι: ΛΑΖΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – Πρόεδρος, ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣ ΠΕΤΡΟΣ - Αντιπρόεδρος,  ΠΑΤΙΝΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – Γενικός Γραμματέας, ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, ΚΛΑΨΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ – Ταμίας, ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Αναπληρωτής Ταμίας και ΤΡΕΒΛΟΣ ΗΛΙΑΣ  - Οργανωτικός Γραμματέας, συνεπικουρούμενοι και από την Νομική Σύμβουλο του Σωματείου, κα ΤΣΑΚΙΡΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ.
__________________________________________________
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σ΄ αυτούς που απευθύνεται, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στο αποδεικτικό επίδοσής της.
_________________________________________________

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΑΘΗΝΑ, 24 Ιουλίου 2020

Ο Πρόεδρος                               Ο Γενικός Γραμματέας
ΝΙΚ. ΛΑΖΟΥ                                          ΒΑΣ. ΠΑΤΙΝΙΩΤΗΣ