Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

Ανακοίνωση ΔΕΣΚ-Σ



ΑΘΗΝΑ 19/7/2020

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Δεν είναι «περασμένα – ξεχασμένα» οι μεγάλες απώλειες των συνταξιούχων εδώ και περίπου δέκα χρόνια, από τις Κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο εμπαιγμός σε βάρος των συνταξιούχων συνεχίζεται και από τη σημερινή Κυβέρνηση της ΝΔ, με πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ να καθορίζει σαν επιστρεφόμενο, ένα ελάχιστο ποσό από την τεράστια λεηλασία που έχουν υποστεί.


Μάλιστα η προσπάθεια της Κυβέρνησης να περιορίσει ακόμα και αυτά τα λίγα ψίχουλα που επιδίκασε το ΣτΕ, επικαλούμενη τις «οικονομικές δυνατότητες και τις αντοχές της οικονομίας», είναι μια επιπλέον πρόκληση, αλλά και μια επιβεβαιωμένη ότι ούτε τα ελάχιστα δεν είναι διασφαλισμένα για εργαζόμενους και συνταξιούχους στο πλαίσιο αυτού του συστήματος, που «ζει και αναπνέει» για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό αποδεικνύεται και από το σχέδιο της «ομάδας Πισσαρίδη», που θέτει ανάμεσα σε άλλα ως βασικό στόχο την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων.

Είναι υποκριτική και προκλητική για το λαό η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, που με αφορμή το «πόρισμα Πισσαρίδη» στις συντάξεις, όταν και ο ίδιος σαν Κυβέρνηση το ίδιο σχέδιο υπηρέτησε. Και οι δυο υπηρετούν τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. για περισσότερη απαλλαγή της εργοδοσίας και του κράτους από το «κόστος» των συντάξεων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 
Η Κυβέρνηση να καταβάλλει εδώ και τώρα όλα τα οφειλόμενα σε όλους τους συνταξιούχους.
Καμία ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων.

Δημόσια – Δωρεάν - Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, χωρίς περικοπές.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

ΔΕΣΚ - ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ