Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Ανακοίνωση σωματείου ελιγμών για ΤΡΑΙΝΟΣΕ 07/07/2020

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΙΓΜΩΝ ΟΣΕ
ΜΕΛΟΣ  Π.Ο.Σ – ΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ
                Δ/ΝΣΗ: ΚΑΝΙΓΓΟΣ  6  ΑΘΗΝΑ   Τ.Κ 10677  ΤΗΛ: 210 3823066
E-mail:kleidouxoiose@yahoo.gr

                                                                                         ΑΘΗΝΑ:07/07/2020
                                                                                                        
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 
              Ένα χρόνο σχεδόν πριν και όσο η εξαγορά της ΕΕΣΣΤΥ  από την  ΤΡΑΙΝΟΣΕ , ήταν στις διαπραγματεύσεις, η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  αλλά και της ΕΕΣΣΤΥ , έστελναν επιστολές προς τους εργαζόμενους ότι σέβονται τους εργαζόμενους της εταιρείας,  είναι όλοι απαραίτητοι και δεν κινδυνεύει κανείς. 

           Δυστυχώς όμως τα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα, αποδείχτηκε ότι όλες αυτές οι επιστολές, ήταν για να εξαπατήσουν τους εργαζόμενους και να μειώσουν τις αντιρρήσεις και τις αντιδράσεις για την πώληση της ΕΕΣΣΤΥ. Η διοίκηση της  ΤΡΑΙΝΟΣΕ  με ευθύνη δική της, έχει τους εργαζόμενους της πρώην ΕΕΣΣΤΥ  χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας. Η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  με πρόφαση την παγκόσμια υγειονομική κρίση που πλήττει και την χώρα μας, και τα όπλα που της παρέχει η κυβέρνηση , πριν δύο μήνες απέλυσε 120 εξειδικευμένους στο σιδηροδρομικό αντικείμενο τεχνίτες. 

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,  
             Η τρομοκρατία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ  ζει και βασιλεύει με της ευλογίες της διοίκησης. Το τελευταίο διάστημα με αφορμή την ίδρυση του νέου σωματείου στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ τρομοκρατούν και εκβιάζουν συναδέλφους να μην συμμετέχουν σε αυτό γιατί είναι εχθρός της εταιρείας. Απτή απόδειξη το γεγονός που διαδραματίστηκε τις προηγούμενες μέρες, όπου στέλεχος της εταιρείας προσπάθησε να εκβιάσει συνάδελφο. Κανόνιζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, πιάστηκαν στη φάκα και αναγκάστηκαν στην αποπομπή του. 
            Κύριοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , πρέπει να καταλάβετε ότι η αξιοπρέπεια δεν εξαγοράζεται , η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί δεν θα περάσουν. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξή μας στους συναδέλφους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι τέτοιες πρακτικές δεν θα περάσουν και καμία διοίκηση δεν θα καταλύσει τη δημοκρατία στους χώρους εργασίας. Θα μας βρίσκουν πάντα απέναντί τους. 

Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Το Προεδρείο του Πανελληνίου Συνδέσμου Προσωπικού Ελιγμών ΟΣΕ.