Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

O ΣΥΡΙΖΑ αφήνει κληρονομιά το 7ημερο (και όχι μόνο) στη ΝΔ

Κληρονομιά

«Οχι λευκή επιταγή για 12ωρο χωρίς υπερωρίες, 7ήμερη εργασία, ανεξέλεγκτες απολύσεις, γενικευμένη ελαστική απασχόληση χωρίς δικαιώματα...» διατυμπανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική αντιπαράθεση με τη ΝΔ. Ολα είναι λόγια του αέρα, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ και το 12ωρο ψήφισε, ενσωματώνοντας την ευρωπαϊκή Οδηγία στο ελληνικό Δίκαιο, και την 7ήμερη εργασία νομιμοποίησε, όπως έκανε με τη ΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των μηχανοδηγών στον ΟΣΕ, και την ελαστική και «ευέλικτη» απασχόληση απογείωσε, ώστε σήμερα 650.000 μισθωτοί να εργάζονται με μερική απασχόληση και 391 ευρώ μεικτά το μήνα (στοιχεία ΕΦΚΑ Δεκέμβρης 2018). 
Δίπλα σ' αυτά, έδωσε το «πράσινο φως» για ομαδικές απολύσεις, διευκολύνοντας κι άλλο τις επιχειρήσεις, ενώ έθεσε και επιπλέον εμπόδια στην κήρυξη απεργίας, για να αφοπλίσει τους εργαζόμενους απέναντι στην εργοδοσία. Ετοίμασε λοιπόν το έδαφος πάνω στο οποίο έρχεται σήμερα η ΝΔ να προβάλει και να προβάρει τις νέες αντεργατικές ανατροπές, ως «φυσική» συνέχεια της ΣΥΡΙΖΑίικης διακυβέρνησης. 
Αυτή είναι η πραγματική αντεργατική «κληρονομιά» του ΣΥΡΙΖΑ, που μαζί με την πολιτική που εξαγγέλλει η ΝΔ αποτελούν τους πραγματικούς κινδύνους για την εργατική τάξη, που μόνο με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ στο πλευρό της μπορεί να αντιμετωπίσει.