Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Η Αυγή λέει ότι η ΝΔ μας κάνει Βόρεια Κορέα και σπάει το αριστερόμετρο


Άντε παιδιά, στο επόμενο να μας πείτε και για την τελευταία σοβιετική γωνιά της Ευρώπης.

Είναι κοινό μυστικό πως η ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι μαγαζιά-φερέφωνα της εκάστοτε κυβέρνησης και ακολουθούν πιστά τη γραμμή της. Τώρα ο Μητσοτάκης έρχεται να τα θέσει κατευθείαν υπό δική του ευθύνη και ακόμα πιο ασφυκτικό έλεγχο, δείχνοντας πως μπορεί σύντομα να νοσταλγήσουμε τις εποχές των πορτατίφ του Σαμαρά στην αλήστου μνήμης ΝΕΡΙΤ.


Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ο τρόπος που επιλέγει να το σχολιάσει η “αριστερή Αυγή”, κάνοντας λόγο για Βόρεια Κορέα -ως γνωστόν ΛΔ Κορέας την λένε οι Δεξιοί, κι οι αριστεροί χρησιμοποιούν γεωγραφικό προσδιορισμό, όπως με τη Βόρεια Μακεδονία. Έτσι λοιπόν ο Μητσοτάκης γίνεται ο Κιμ που βρέθηκε στη θέση του πατέρα του και ετοιμάζεται να πατήσει το κουμπί.

Μέχρι τώρα βλέπαμε τη ΝΔ να ασκεί υστερική “αντιπολίτευση” με ακροδεξιές κραυγές για τους… μπολσεβίκους του ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως όμως να μην είναι μακριά η στιγμή που θα δούμε το ΣΥΡΙΖΑ να υιοθετεί την ίδια τακτική. Η Τζάκρη και η θέση υπέρ της κατάργησης του ασύλου μπορεί να ήταν απλώς η τροχιοδεικτική βολή. Άντε παιδιά, στο επόμενο να μας πείτε και για την τελευταία σοβιετική γωνιά της Ευρώπης…

κατιουσα