Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Την εφαρμογή των ΣΣΕ σε αστικές συγκοινωνίες και ΟΣΕ ζητεί η ΓΣΕΕ

Την εφαρμογή των ΣΣΕ σε αστικές συγκοινωνίες και ΟΣΕ ζητεί η ΓΣΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι η «κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και όχι να θριαμβολογεί, ενώ αφήνει ακάλυπτους χιλιάδες εργαζόμενους».

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ



Την ώρα που η Κυβέρνηση επαίρεται για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η ίδια μπλοκάρει λίγες ημέρες πριν τις Εθνικές εκλογές την υλοποίηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας τόσο στις αστικές συγκοινωνίες όσο και στον ΟΣΕ.
Η ΓΣΕΕ διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να δεχθούν πολιτικούς τακτικισμούς που τους καθιστούν ομήρους αλλά και έχουν δυσμενή αποτελέσματα στον οικονομικό και κατ΄επέκταση οικογενειακό προγραμματισμό τους.
Η Συνομοσπονδία βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, για τους οποίους απαιτεί να εφαρμοστεί άμεσα η νέα επιχειρησιακή σύμβαση στην ΟΣΥ Α.Ε, αλλά και στους εργαζόμενους στον ΟΣΕ που μετά από έναν κυκεώνα προβλημάτων, τα οποία με τον αγώνα τους ξεπέρασαν και για τα οποία δε φέρουν καμία ευθύνη, η Διοίκηση του Οργανισμού και τα αρμόδια Υπουργεία αρνούνται να εγκρίνουν τη νέα Συλλογική Σύμβαση εργασίας τους.
Η Κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και όχι να θριαμβολογεί ενώ αφήνει ακάλυπτους χιλιάδες εργαζόμενους.