Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Απίστευτα ψεύδη από τον πανικόβλητο πρόεδρο της ΠΕΠΕ και το στέκι του

Μετά την δημοσίευση της επιστολής των συνδικαλιστικών παρατάξεων από την  έλξη και την κίνηση προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο πρόεδρος της ΠΕΠΕ (o πρόεδρος της ιδιωτικοποίησης) και το στέκι του  (ή αλλιώς γραφείο τύπου της εργοδοσίας και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΑΕ) βρέθηκε στην δύσκολη θέση να προσπαθεί να δικαιολογήσει την απαράδεκτη και αντισυνδικαλιστική του στάση.Σήμερα ο πρόεδρος της ΠΕΠΕ   και το δεκανίκι του είναι απολογούμενοι    για αυτά που υπέγραψαν κα τα οποία έγιναν η αιτία οι μηχανοδηγοί  να μένουν απλήρωτοι για πολύ μεγάλο διάστημα και να καταλήξουν να πληρώνονται με δάνεια της εργοδοσίας και τις ευλογίες του προέδρου των...δανεικών!!!

'Οπως ξεκαθαρίσαμε από την αρχή της διαπραγμάτευσης για την σσε η ύπαρξη της συλλογικής συμφωνίας του Ιανουαρίου μέσα στην σσε ήταν αδιανόητη για εμάς αφού καταργούσε τόσο το πενθήμερο αλλά και πολλά άλλα.
Η ΣΣΕ που υπογράφηκε από τις πλειοψηφίες ανέτρεψε  πολλά κεκτημένα των εργαζομένων αλλά προπάντων δημιούργησε εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων.
Δυστυχώς σήμερα λόγων των πολιτικών συγκυριών ένας επικίνδυνος και  παντελώς άσχετος   είναι στο τιμόνι της ΠΕΠΕ με αποτέλεσμα οι υπογραφές του όπως και του συνοδοιπορου του να υποθηκεύουν το μέλλον των μηχανοδηγών.
Είμαστε αναγκασμένοι να απαντήσουμε στα ψεύδη αλλά και στις συκοφαντίες του πανικόβλητου   προέδρου της ΠΕΠΕ με αποδείξεις και στοιχεία.

1.  ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΑΠΌ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2017.

ΚΑΜΙΑ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΠΕ  όπως φαντάζεται ή θα ήθελε ο επικίνδυνος πρόεδρος της ΠΕΠΕ

α) Το θέμα τέθηκε επιτακτικά στο ΔΣ της ΠΕΠΕ  από την  ΣΥΠΕ η οποία κατέθεσε πρόταση για την διεκδίκηση των υπερωριών.Ο σημερινός πρόεδρος της ΠΕΠΕ ανέφερε ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αρνείται να πληρώσει με την εργατική νομοθεσία και ότι το δικηγορικό γραφείο του κου Παπαδημητρίου θα έστελνε γνωμάτευση  σχετικά με το θέμα.Κατά την άποψη του μας είπε ότι δικαστικά η υπόθεση θα «τράβαγε» πάρα πολύ.

Αναλυτικά η πρόταση της ΣΥΠΕ όπως κατατέθηκε στο ΔΣ της ΠΕΠΕ..

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΩΝ -ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ

Παρά τις 2 επιστολές της ΠΕΠΕ προς την διοίκηση  της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας από την ημέρα της ιδιωτικοποίησης και μετά αυτή δεν έχει ανταποκριθεί.

Στο ΔΣ της ΠΕΠΕ ενημερωθήκαμε για γνωμάτευση του δικηγορικού γραφείου  του κου Παπαδημητρίου η οποια δεν έχει γίνει γνωστή ακόμα ενώ αφορά το σχετικό θέμα.
Επόμενως ζητάμε από το ΔΣ της ΠΕΠΕ :
1)Την αποστολή εξωδίκου προς την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την πληρωμή των υπερωριών -δευτερευουσών με την εργατική νομοθεσία.
2)Σε περίπτωση μη συμμόρφωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να προχωρήσει το ΔΣ σε καταγγελία στο ΣΕΠΕ και παράλληλα σε προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων.
3)Την κατάθεση αγωγής για την διεκδίκηση των χρημάτων σε περίπτωση που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ συνεχίσει να αρνείται
Η πρόταση της ΣΥΠΕ καταψηφίστηκε από την ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗ και την ΝΕΑ ΕΛΞΗ.

Οι Γενιδούνιας-Κλειδαράς-Μπάρρος-Ιορδανίδης-Καλαμάρας-Παρασκευόπουλος-Χαντάβας -Τουρλής-Σιωπης είπαν ΟΧΙ με 9 κατά.

Οι Συρόπουλος -Κλίτσας είπαν ΝΑΙ με 2 υπερ.

Μετά από αυτό  το γεγονός και μέχρι σήμερα η πλειοψηφία της ΠΕΠΕ δεν έχει πράξει το παραμικρό  για την διεκδίκηση των χρημάτων αλλά  εντελώς υποκριτικά μας κατηγορούν οτι είμαστε εμείς αυτοί που   απωλέσαμε την θέληση για διεκδίκηση.
Να γελάς και να κλαις δηλαδή !!!

β)  Επειδή όμως είναι παντελώς άσχετοι και επικίνδυνοι  ενημερώνουμε τον κόσμο ότι :
η  ΤΡΑΙΝΟΣΕ αρνείται να πληρώσει τις υπερωρίες με την εργατική νομοθεσία  από την ιδιωτικοποίηση μέχρι και την υπογραφή της σσε .
Τι αποδέχεται δηλαδή ; 
Μόνο την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας από την 24/10/2018 και μετά.
Επομένως είναι δεδομένο  ότι η δικαστική διεκδίκηση των υπερωριών είναι η μοναδική επιλογή .
Δεν είχε κανενα νόημα να μπει στην επιστολή αφού η διαδικασία κατάθεσης αγωγών έχει ήδη ξεκινήσει..Νοημα  αναφοράς στην επιστολή είχε μόνο αυτό που αποδέχεται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά  παρόλα αυτά το παραβιάζει.Η κωμωδία με την ΠΕΠΕ και την ηγεσία της είναι ότι πανηγυριζει για την σσε και  για αυξήσεις από τις υπερωρίες που έφερε  η  εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας!!! 

Οι εργοδοτικές και κυβερνητικές  πλειοψηφίες της ΠΕΠΕ και της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ακόμα και σε αυτό που αποδέχεται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έκαναν κρυφή συμφωνία πίσω από την πλάτη των εργαζόμενων ώστε η μισθοδοσία να ξεκινήσει τον υπολογισμό  των δευτερευουσών  με την εργατική νομοθεσία από την 1-11-2018 χαρίζοντας στην ουσία το τελευταίο 7ημερο του Οκτωβρίου στην εργοδοσία.Κάτι που ομολόγησε ο διευθυντής ΔΑΔ κος Ανάγνος στους εκπροσώπους   της ΕΣΑΣ και της ΣΥΠΕ όταν τον επισκέφτηκαν στο γραφείο του.
Όταν δημοσιοποιήθηκε το θέμα της κρυφής συμφωνίας  έγινε σάλος .Οι μεν εκπρόσπωποι της ΕΝΟΤΗΤΑΣ έλεγαν ότι δεν έπρεπε να παμε σε συνάντηση με τον διεθυντη της ΔΑΔ (ενοχλήθηκαν σφόδρα) οι δε κυβερνητικοί παπαγάλοι προσπαθούσαν να πείσουν ότι 
το 7 ήμερο  του Οκτωβρίου ήταν μέσα στην εξόφληση του Νοεμβρίου αλλά όταν είδαν ότι τους πήραν χαμπάρι οτι λενε ψέματα  αναδιπλώθηκαν.

Για την διεκδίκηση των αναδρομικών αποφασίστηκε σε συννενόηση και με συναδέλφους της κίνησης αλλά και με μηχανοδηγούς που συνταξιοδοτήθηκαν πρόσφατα  η αναθεση σε δικηγορικό γραφείο   την κατάθεση αγωγής για διεκδίκηση των χρημάτων από τις υπερωρίες. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ.

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ κου ΙΩΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ 

Αρκετοί συνάδελφοι  από πολλές έδρες έχουν ήδη υπογράψει τα εργολαβικά του δικηγόρου γραφείου .Αμέσως μετά τις γιορτές άρχισαν να συγκεντρώνονται και τα εργολαβικά από την κίνηση.


Έγινε  μεγάλη και μαζική  προσπαθεια από τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές να μπλοκάρουν την αγωγή .Εργοδοτικός συνδικαλιστής τηλεφωνησε σε συνάδελφο μηχανοδηγό  και του ζήτησε  να του κάνει την χάρη να αποσύρει την αγωγή για τα αναδρομικά  και του υπόσχονταν ότι θα έβρισκε άλλο τρόπο να τα πληρωθεί.Ποιον τρόπο δηλαδή;
Επομένως τα όσα λέει ο πρόεδρος της ΠΕΠΕ και το δεκανίκι του αποτελούν όνειρο θερινή νυκτός  και ευφάνταστα  σενάρια καθώς νομίζουν ότι έτσι μπορούν να απογοητεύσουν ή να διαβάλλουν ή να μπλοκάρουν την διεκδίκηση των υπερωριών .
Το  κακόγουστο αστείο  με αυτούς  είναι ότι έχουν δεσμευτεί για οικονομική ενίσχυση των μηχανοδηγών που θέλουν να διεκδικήσουν τα αναδρομικά των υπερωριών αλλά από την πίσω πόρτα προσπαθούν να το μπλοκάρουν...

γ) Για τις κανονικές άδειες οι οποίες δεν εκτελέστηκαν με ευθύνη της διοίκησης.
Ο νόμος είναι νόμος και εφόσον οι άδειες δεν εκτελέστηκαν με ευθύνη του εργόδότη πρέπει να αποζημιωθούν άμεσα.( ..... το άμεσα είναι αυτό που ενοχλεί τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές)
Οι ημέρες των αδειών δεν μεταφέρονται στο επόμενο έτος και ούτε επιτρεπεται συμφωνία εργοδότη εργαζόμενου για την χορήγηση τους το επόμενο έτος.
Η πληρωμή των ημερών άδειας  με προσαύξηση 100% είναι αναγκαστική.

Για τα όσα τραγελαφικά αναφέρει ο ψεύτης πρόεδρος της ΠΕΠΕ και το στεκι του για το θέμα των αδειών  η απάντηση είναι οι αποδείξεις όχι τα λόγια.

Εμείς το αποδείξαμε  εμπράκτως ότι αντι να πληρωθούμε τις ημέρες άδειας θέλαμε να τις πραγματοποιήσουμε.
Αμέσως μετά  την ανακοίνωση της παράνομης αναστολής αδειών ,μερικοί συνάδελφοι μηχανοδηγοί επισκεφτήκαμε δικηγορικό γραφείο το οποίο συνέταξε αίτηση χορήγησης της κανονικής άδειας και άρνησης της αναστολής της .Την αίτηση την καταθέσαμε στο γραφείο προσωπικού.Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ  όμως επέμενε στη θέση της και συνέχισε την αναστολή.
Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν θα δεχθούμε να υπογράψουμε χαρτιά τα οποία θα δίνουν άφεση  αμαρτιών για την παράνομη αναστολή αδείας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ .Αυτά ακριβώς δηλαδή  που έβαλαν τον κοσμο να υπογράφει για τις άδειες του 2017 οι εργοδοτικοί βαστάζοι.

Όλα τα υπολοιπα είναι φαντασιοπληξίες ενός φαιδρού και επικίνδυνου συνδικαλιστή που παιζει με τις τύχες των εργαζόμενων  και που νόμιζε  ή νομίζει ότι θα πεσουμε στις παγίδες που στήνει ή ότι μπορεί να μας χειραγωγήσει μέσω διαδικτυου...!!!Οι ενέργειες θα γίνουν όλες όπως πρέπει και όταν πρέπει..Το μόνο δεδομένο είναι ότι θα γίνουν και καποιοι μετά θα τρέχουν να κρυφτουν για τις διαβεβαιώσεις που έδιναν!!

Η επιστολή των παρατάξεων ήταν ξεκάθαρη.Σε καμία περίπτωση σε θα δεχθούμε ναζιστικές αντιλήψεις πουλημένων συνδικαλιστών που θέλουν να σιωπούμε επειδή διαφωνούμε.Η ΣΣΕ που υπέγραψαν μας βρήκε αντίθετους.Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα επιτρέψουμε τον θεσμό των σσε ή μια κακή  σσε  όπως είναι αυτή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να γίνουν κουρελόχαρτα επειδή κάποιοι νομίζουν ότι είναι ιδιοκτησία τους ή κτήμα τους.Απο πότε όταν διαφωνείς με μια σσε δεν έχεις δικαιωματα σαν εργαζόμενος;
Μόνο φασίζουσα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια τέτοια κατάπτυστη αντίληψη...

Όσον αφορά το θέμα  της έλλειψης  προσωπικού.
Ας αναρωτηθούν οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές και τα πουλημένα τομάρια του διαδικτύου τι υπέγραψαν στην σσε και πως η εντατικοποίηση των ημερων εργασίας έχει ξεπερασει όχι τις 7 ημέρες αλλά τις 19..συνεχόμενες ημέρες
Αυτοί τα υπέγραψαν αλλά   έχουν το θράσσος να  κατηγορούν εμας που διαφωνήσαμε.Κάντε κάτι μας λένε δηλαδή και  κυνικά ομολογούν ότι είναι εντελώς ανίκανοι..
(Στην πραγματικότητα επιθυμούν να τους λύσουμε το πρόβλημα εμείς γιατί αυτοί  έχουν δώσει διαβεβαιώσεις...απραξίας)
Πρώτη φορά βλέπουμε πλειοψηφία σωματείου να μην κάνει απολύτως τίποτα για την εξόντωση των μηχανοδηγών με  τα απαράδεκτα ωράρια και  τις συνεχόμενες ημέρες εργασίας  και να κατηγορεί την μειοψηφία για αυτά που υπέγραψε η πλειοψηφία..!!!
Η «κακή»  μειοψηφία τους σωματείου της ΠΕΠΕ  αυτό που έκανε για το θέμα για να μαθαίνουν οι συνάδελφοι είναι να θέσει το θέμα στην ΡΑΣ κατα την επίσκεψη μας εκεί.
Η ΡΑΣ έδειξε έκπληκτη για τα όσα άκουσε και μας ενημέρωσε ότι τον  ερχόμενο Μάρτιο οι αρμοδιότητες της ΡΑΣ θα αυξηθούν και θα έχει πλεον το δικαιωμα να ελέγχει τόσο το  ωράριο του μηχανοδηγού αλλά και τις ημέρες εργασίας του σε όλες τις σιδηροδρομικές  εταιρείες .

Τέλος θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε και να τονίσουμε με εμφατικό τρόπο ότι συμφωνίες των εργοδοτικών ηγεσιων της ΠΕΠΕ και ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την εργοδοσία  οι οποίες είναι  επιζήμιες για τους εργαζόμενους  δεν μας δεσμευουν ουτε τις αναγνωρίζουμε.(Και ούτε θα στεναχωρηθούμε αν πονάει το αυτάκι μερικών από το τράβηγμα ...)
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ οφειλει να σεβαστεί αυτά που επισημαίνονται στην επιστολή.Εμείς είμαστε εδώ για να διαφυλαξουμε ότι θα το πράξει και αυτό αποτελεί δέσμευση απέναντι σε όλους τους συναδέλφους μας

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ