Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Πως το σωματείο λειτουργεί υπερ των εργοδοτών .Παράδειγμα 1ο

Κάνουμε την υπόσχεση μας πραγματικότητα και αποδεικνύουμε τον πραγματικό ρόλο των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών σε κάθε πτυχή της δραστηριότητας του σωματείου.Δραστηριότητα η οποία πλέον έχει περιοριστεί στην καταστολή των διεκδικήσεων των εργαζομένων και την αποδημοκρατικοποίηση του σωματείου των μηχανοδηγών.
Σε αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω είναι ξεκάθαρο οτι αυτου του είδους οι πλειοψηφίες δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που έχει στο μυαλό του ο εργαζόμενος σχετικά με την δημοκρατική λειτουργία των σωματείων.

Παράδειγμα «υποδειγματικής και δημοκρατικής » λειτουργίας κατά το παρελθόν αποτέλεσαν οι ψηφοφορίες που έγιναν  στο ΔΣ της ΠΕΠΕ για την  οικονομική ενίσχυση των συναδέλφων  που θέλησαν να κάνουν αγωγές για τις προαγωγές..!!




1η ψηφοφορία

Στις 30-11-2016 υπήρξε ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΠΕΠΕ  για οικονομική ενίσχυση των μηχανοδηγών που  θα  είχαν έννομο συμφέρον εναντίον των προαγωγών που  έκανε η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι συνεργάτες της.
Όταν ήρθε η ώρα  της οικονομικής ενίσχυσης των συναδέλφων την άνοιξη του 2017 το  ίδιο θέμα παρά την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ επανήλθε σε ψηφοφορία!!!!!!! 
Πως είναι δυνατόν μια ομόφωνη απόφαση του σωματείου  να ξαναμπαίνει σε ψηφοφορία; Αυτό μόνο οι καθεστωτικές και εργοδοτικές αντιλήψεις ενός εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλιστή θα μπορούσαν να  το επιχειρήσουν !

2η ψηφοφορία

Παρά την προσπαθεια από την παράταξη της συνεξέλιξης για την  ανατροπή της ομόφωνης απόφασης του σωματείου  ( για λόγους που είναι πολύ εύκολο να καταλάβουν πλέον όλοι οι σιδηροδρομικοί ,να μπλοκαριστούν δηλαδή  οι αγωγές των συναδέλφων  από τους συστημικούς  εκπροσωπους της εργοδοσίας )  η δεύτερη και  αντικαταστατική ψηφοφορία  στο ΔΣ  είχε το εξής  αποτέλεσμα :

5 ΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 
5 ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 
1 ΛΕΥΚΟ

Το λευκό προήλθε από την αλλαγή της στάσης  ενός τότε μέλους της παράταξης της Νέας Έλξης το οποίο σήμερα δεν εργάζεται  στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ..!!!
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν κρίθηκε ικανοποιητικό από την παράταξη της συνεξέλιξης καθώς το λευκό δεν ήταν αυτό που επιθυμούσε...

3η ψηφοφορία

Ετσι το ίδιο θέμα επανήλθε για τρίτη φορά !!!!! σε ψηφοφορία μετα την αγωνιώδη προσπάθεια  της συνεξέλιξης να μπλοκάρει με οποιονδήποτε τρόπο την οικονομική ενίσχυση  των συναδέλφων για  αγωγές εναντίον των προαγωγών..
Στο ενδιάμεσο διαστημα μεταξύ των 2 ψηφοφοριών τα «καλοπαιδα»  του διαδικτύου ασκούσαν έντονες πιέσεις για να μην περάσει η οικονομική ενίσχυση.


(**Να θυμίσουμε σε όλους ότι  στόχος  της διαδικτυακής «δραστηριότητας» από το στέκι  ήταν  το να οδηγήσει την συνεξέλιξη  στην εξουσία με κάθε μέσο που επιτρέπουν οι δημοκρατικές διαδικασίες (εκλογές) και κατόπιν να αναστείλουν την δημοκρατική λειτουργία του σωματείου προσφέροντας γη και υδωρ στο σύστημα εξουσίας.)

Η τρίτη ψηφοφορία προήλθε μετά από έγγραφο αίτημα του  ανεξαρτητοποιημένου  πλέον μέλους της Νέας Έλξης  για  έκτακτο ΔΣ ώστε να μπορέσει να  αλλάξει την ψήφο του !!! από ΛΕΥΚΟ σε ΟΧΙ και οπως ήταν αναμενόμενο ο  σημερινός πρόεδρος της ΠΕΠΕ έτρεξε να τον εξυπηρετήσει..
Ήταν η τρίτη αλλαγή ψήφου από τον ίδιο για το ίδιο θέμα αφού  απο ΝΑΙ πήγε σε ΛΕΥΚΟ και μετα σε ΟΧΙ !!
Η Νέα Έλξη  είχε αρνηθεί τότε  να συμμετάσχει στο ΔΣ  και οι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που συμμετείχαν  έκαναν γνωστό σε όλους τι προβλέπει το καταστατικό για την περίπτωση . Κατέθεσαν  μάλιστα και σχετική ένσταση αφού ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. 

Η Συνεξέλιξη και  «ο ανεξάρτητος» δεν έδειξαν να νοιάζονται και πολύ  για το καταστατικό του σωματείου και προχώρησαν σε νέα ψηφοφορία για να ανατρέψουν παράτυπα την απόφαση του ΔΣ της 30-11-2016  και έτσι εγέννετο το πολυποθητο 6 ΟΧΙ για την Συνεξέλιξη




Όπως όλοι καταλαβαίνετε είναι ξεκάθαρο το «δημοκρατικό» πλαίσιο με το οποίο λειτουργεί  εδώ και χρόνια το σωματείο  από την Συνεξέλιξη 
Στο «δημοκρατικό»  αυτό πλαίσιο  ήρθε πλεον  να εναρμονιστεί και η Νέα Έλξη που από αντίπαλος της Συνεξέλιξης έγινε ...το κανίς της ( ή μάλλον για να ακριβολογούμε έγινε  το κανίς ...του κανίς ..της εργοδοσίας .)


Το τραγελαφικό είναι ότι η σημερινή «προστάτιδα» της ΕΝΟΤΗΤΑΣ η  ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗ  λίγο πριν διορίσει τον εκπρόσωπο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ως γγ του σωματείου της ΠΕΠΕ  έλεγε άλλα  και τους χαρακτήριζε ως την 
...  άκρα δεξιά των αετόπουλων του Μητσοτάκη που προσεχώς θα επιχειρήσουν να διασπάσουν την ΔΑΚΕ και στον σιδηρόδρομο (αλήθεια συνάδελφε Τουρλή, θα μας απαντήσεις επιτέλους; Συμμετέχεις ναι ή όχι στην διάσπαση της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα που διοργανώνει ο Κούλης εδώ και κάποιους μήνες;

Όσον αφορά την ΕΝΟΤΗΤΑ είναι  ολοφάνερη και εξόχως  προκλητική η  υποκρισία της  καθώς από ότι  φαίνεται δεν ενοχλείται από τέτοιου είδους κριτική    αφού στην πραγματικότητα    συμμετέχει ενεργά  στην γελοιοποίηση του συνδικαλισμού και την υποταγή των εργαζομένων στους εργοδότες όσο και στην αποδημοκρατικοποίηση του σωματείου.Ειδικά ο διορισμένος από την συνεξέλιξη σημερινός γραμματέας της ΠΕΠΕ (και εκπρόσωπος της ΕΝΟΤΗΤΑΣ) έχει ενεργό συμμετοχή στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ  και στην εφαρμογή αντεργατικών διατάξεων μέσα από την  νεα σσε .

Αυτά τα λίγα  για όσους  που μας προκαλούν  .Έρχονται και αλλα αύριο ...

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ