Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές της ΠΕΠΕ και της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ με επιστολή τους αποδέχονται το Βατερλώ τους σχετικά με τον συνεταιρισμό

Μετά την δημοσίευση  από το ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ  της είδησης  για  την  αναστολή των διατακτικών  από τον ΣΥΝΠΕ ΟΣΕ   για το προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , εξαιτίας της νέας συλ.σύμβασης και του χαμηλού ποσοστού χρηματοδότησης του ΣΥΝΠΕΟΣΕ που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΠΕΠΕ και της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεχθήκαμε σφοδρή επίθεση από γνωστό φιλοκυβερνητικό κα φιλεργοδοτικό ιστότοπο .

Με αναρτησή του ο ιστότοπος αυτός  επιχείρησε  με ύβρεις ,χυδαιολογία αλλά και με  ακατάσχετη μπαρουφολογία -μπουρδολογία να ..«αποκαταστήσει την αλήθεια» για τον συνεταιρισμό   ελπίζωντας φυσικά να αποπροσανατολίσει και να παραπληροφορήσει τους εργαζόμενους με την δική του εκδοχή της «αλήθειας» .

Αναλυτικά:

  • Σε δημοσίευση του  λοιπόν  ανέφερε περί  ατοπήματος και διαρροής της διοίκησης του συνεταιρισμού προς συγκεκριμένη  παράταξη για εξάντληση του πλαφόν των 50.000 ευρώ.

 α) Από την επίκληση  και μόνο της λέξης  διαρροής είναι φανερό ότι ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλιστής που διαχειρίζεται  τον συγκεκριμένο ιστότοπο ήθελε να μην ενημερωθεί  κανείς  εργαζομενος  για το θέμα που προέκυψε και προτιμά τα στεγανά στην ενημέρωση.Και προτιμά εκείνα τα στεγανά που του εξασφαλίζουν την παραμονή των εργαζόμενων στα σκοτάδια και που κρατάνε  τον ίδιο μακριά από κάθε κριτιική.
 β) Επίσης στα περί  ατοπήματος της διοίκησης του ΣΥΝΠΕΟΣΕ έχουμε να πούμε ότι ο συνεταιρισμός δεν ενημέρωσε καμία παράταξη .
Εργαζόμενος απευθύνθηκε στον συνεταιρισμό για αγορά ηλεκτρονικών ειδών από το ΠΛΑΙΣΙΟ  και ο συνεταιρισμός του αρνήθηκε  την χορήγηση  διατακτικής λόγω υπέρβασης του πλαφόν που έβαλε άρθρο της νέας σσε της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Και δεν ήταν μόνο αυτός  καθώς και άλλοι εργαζόμενοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με την άρνηση του ΣΥΝΠΕΟΣΕ για τον ίδιο λόγο.Οι εργαζόμενοι ήταν αυτοί που μας ενημέρωσαν και όχι η διοίκηση του συνεταιρισμού.
Αυτό φυσικά δεν άρεσε στους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές και ξεκίνησαν το κάκιστης ποιότητας  θέατρο που παίζουν συνήθως όταν στριμώχνονται.

Αλήθεια πόσους εκπροσώπους έχει η παράταξη του συγκεκριμένου  εργοδοτικού συνδικαλιστή στο συνεταιρισμό;

Ενοχλημένοι από την αποκάλυψη της αλήθειας έγραψαν μεταξύ άλλων 

Η επίκληση  του χαμηλού ποσού που προβλέφθηκε στην ΣΣΕ για τις αγορές μέσω Συνεταιρισμού ως αιτίας για την μη έκδοση διατακτικών για τους εργαζόμενους είναι κουτοπόνηρη , πρόχειρη και ψευδεπίγραφη....

Προσέξτε τι λένε : ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΗ!!! η επίκληση του πλαφον !!

Η «ψευδεπιγραφη»  επίκληση του πλαφόν λοιπόν τελικά    τους ανάγκασε να αποστείλουν  ΑΛΗΘΙΝΟΤΑΤΗ επιστολή στην οποία αναφέρουν
Προς Δ/ντα Σύμβουλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Τσαλίδη Φ.
Κύριε Σύμβουλε

Στην νέα διετή επιχειρησιακή ΣΣΕ, στο άρθρο 50 προβλέπεται ετήσιο πλαφόν στο ποσό που θα καταβάλει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις αγορές που θα πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι μέσω του ΣΥΝΠΕ ΟΣΕ.
Όπως πληροφορηθήκαμε , αν και δεν έχει παρέλθει δίμηνο από την υπογραφή της ΣΣΕ, το πλαφόν εξαντλήθηκε.
Παρακαλούμε για τον καθορισμό συνάντησης προκειμένου να συζητηθεί το θέμα και να αναζητηθούν λύσεις προς όφελος των εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

 Για τα ΔΣ
Ο Πρόεδρος                       Ο Γ.Γραμματέας


Οι συνδικαλιστικοί  απατεώνες που μας κατηγόρησαν ως  ψεύτες  επειδή είπαμε την αλήθεια , με τα κεφάλια κατεβασμένα  ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ  το προβλημα εξαιτίας της υπογραφής τους στην σσε  που στο άρθρο 50 προβλέπει πλαφόν.
ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ότι το πλαφόν εξαντλήθηκε και τρέχουν στο αφεντικό για να τους δώσει λύση .Η κατακραυγή του κόσμου...είναι μεγάλη.

Οπως είπε και ο γνωστός σπορτσκαστερ :ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ  ΑΛΛΟ ...μετά από τέτοια κωλοτούμπα.Φύσικα ούτε ίχνος αυτοκριτικής από τους συνδικαλιστικούς απατεώνες....


Αλλά δεν σταματάει εδώ:

Στο ΣΤΑ  της ΠΕΠΕ  στη ΛΑΡΙΣΑ ειπώθηκαν βαριές κουβέντες από συγκεκριμένο συνδικαλιστή για τον συνεταιρισμό την λειτουργία του  ,την διοίκηση του αλλά και  για τους εργαζόμενους που εργάζονται εκεί.!!!
Μάλιστα ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής  αφού έχασε την ψυχραιμία του  έφτασε στο σημείο να απειλεί ότι θα δημοσιεύσει λέει  στο διαδίκτυο τα ονόματα των εργαζόμενων του συνεταιρισμού. Μια άστοχη αψυχολόγητη και ακαταλαβίστικη απειλή που προκάλεσε αρνητικότατες εντυπώσεις.

Εμείς έχουμε να πούμε το εξής :Οι συνάδέλφοι του συνεταιρισμού είναι νόμιμοι υπάλληλοι,είναι επώνυμοι ,σκληρά εργαζόμενοι  και εξυπηρετικότατοι .Δεν μπορεί κανένα συνδικαλιστικό  σούργελο ,κανένας συνδικαλιστικός υπηρέτης κυβερνήσεων και εργοδοσιών να τους απειλεί με οποιονδήποτε τρόπο.
Ο συνεταιρισμός όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και η οποία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση , βοήθησε και βοηθάει τους εργαζόμενους αλλά και  τους συνταξιούχους σιδηροδρομικούς.(αυτό το ξέχασαν κάποιοι)
Τα οικονομικά του ελέγχονται από ορκωτό λογιστή και δημοσιεύει ισολογισμούς σε εφημερίδα

Επομένως  η μείωση της χρηματοδότησης  του ΣΥΝΠΕΟΣΕ από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ένα τρίτο είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την αναστολή των διατακτικών.
Η μείωση της χρηματοδότησης  προβλέπεται από άρθρο της νέας σσε και επομένως την ευθύνη έχουν αυτοί που την υπέγραψαν.
Αν αρνούνται αυτή την ευθύνη  δικό τους πρόβλημα αλλά να ξέρουν οτι η αλήθεια δεν κρύβεται 

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ