Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Σύλλογος συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ-τραπεζών.Συλλαλητήριο στις 15-12-2018

     

                                                                           
                                                                                                  Αθήνα 6 Δεκέμβρη 2018

                                                       Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
   Συνάδελφοι, 

   Η κυβέρνηση κάτω από την πίεση των αγώνων μας υποχρεώθηκε σε ελιγμό - με τη σύμφωνη γνώμη των «θεσμών» και για προεκλογικούς δημαγωγικούς λόγους – αναστέλλοντας την εφαρμογή της διάταξης του ν. 4472/17 για την περικοπή της προσωπικής διαφοράς από 1/1/2019. Κατά τα άλλα όλες οι υπόλοιπες αντιλαϊκές ρυθμίσεις του ν. Κατρούγκαλου που έχουν εφαρμοστεί θα ισχύσουν εσαεί, ενώ η τροπολογία (μη περικοπής της ΠΔ) που η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή για ψήφιση, οριστικοποιεί την νομιμότητα και μονιμότητα όλων των προηγούμενων αντιασφαλιστικών  μέτρων.

   Ο ελιγμός αυτός είναι υπό προθεσμία, αφού η κάθε υστέρηση εσόδων στους προϋπολογισμούς των επόμενων χρόνων θα καλύπτεται από περικοπές στα εισοδήματα, άρα και στις συντάξεις. Αυτό σημαίνει ότι ο αγώνας μας δεν σταματάει, αλλά θα συνεχιστεί με στόχο την κατάργηση του νόμου 4387/16 και κάθε άλλου αντιασφαλιστικού νόμου.
   Ολοκληρώνουμε τον αγωνιστικό μαραθώνιο του 2018 με την μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση και πορεία στου Μαξίμου, που οργάνωσε η ΣΕΑ το Σάββατο, στις 15 Δεκέμβρη, στις 12.30  στο Σύνταγμα, προσυγκέντρωση των μελών μας στις 12 μμ στη συμβολή των οδών Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου.
 Σας καλούμε όλους στο αγωνιστικό ραντεβού, για να διαδηλώσουμε την απόφασή μας να αντιπαλέψουμε την κυβερνητική πολιτική, να απαιτήσουμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Στη συνάντηση που θα κάνει η ΣΕΑ με τον πρωθυπουργό θα μπουν όλα αυτά τα ζητήματα, τα συνθήματα της συγκέντρωσής μας πρέπει να ακουστούν δυνατά στο Μαξίμου.
Σας καλούμε επίσης να πάρετε μέρος την Τρίτη 18/12, ημέρα ψήφισης του αντιλαϊκού προϋπολογισμού, στα πανελλαδικά συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα
   

                                                Το Διοικητικό Συμβούλιο