Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

ΕΡΓΟΣΕ: Υπάλληλοι με πλαστά πτυχία απολύονται και… επαναπροσλαμβάνονται!


Και όμως συμβαίνει! Την στιγμή που η εργαζόμενη στην καθαριότητα του δήμου Βόλου μπήκε στη φυλακή (σχόλιο ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ : κακώς μπήκε στη φυλακή) γιατί πλαστογράφησε το απολυτήριο του δημοτικού στην ΕΡΓΟΣΕ όσοι εντοπίστηκαν με πλαστά πιστοποιητικά τίτλων σπουδών και απομακρύνθηκαν από την εταιρεία επαναπροσλαμβάνονται… ή συνταξιοδοτούνται!
Εργαζόμενος στην εταιρεία είχε πιστοποιήσει ότι κατέχει δίπλωμα Αγγλικών το οποίο, όπως αποδείχθηκε αργότερα, δεν το είχε ποτέ στην κατοχή του. Η πιστοποίηση μάλιστα είχε γίνει από την ίδια τη γυναίκα του η οποία ήταν δικηγόρος.
Μετά την αποκάλυψη ο συγκεκριμένος υπάλληλος απολύθηκε από την υπηρεσία, ωστόσο μετά από προσφυγή του ελήφθη νέα δικαστική απόφαση που τον επαναφέρει στην θέση του!
Ωστόσο δεν αποτελεί το μοναδικό περιστατικό τέτοιου είδους. Άλλη υπάλληλος είχε καταθέσει πλαστό πτυχίο ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος το οποίο και όπως αποδείχθηκε αργότερα δεν κατείχε.
Η συγκεκριμένη υπάλληλος κατέθεσε τα χαρτιά της και συνταξιοδοτήθηκε κανονικά χωρίς να διωχθεί από την υπηρεσία της ή να της ζητηθούν επιστροφές χρημάτων από μισθούς για ζημία του Ελληνικού δημοσίου.
Παράλληλα, όπως καταγγέλλουν δεκάδες εργαζόμενοι, εκτός ελέγχου του δημοσίου για πλαστά πτυχία τέθηκαν πολλοί συνδικαλιστές δημόσιων εταιρειών και ΔΕΚΟ. Και η «μπίζνα» συνεχίζεται «αιχμαλωτίζοντας» και εργαζόμενους με πλαστά πιστοποιητικά για την συλλογή … ψήφων με το φόβο της αποκάλυψης!
Όλα τα παραπάνω απλά για να διαπιστωθεί ότι ο νόμος εφαρμόζεται με δύο μέτρα και δύο σταθμά….

mononews.gr