Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Σχετικά με το νέο οργανόγραμμα του ΟΣΕ

Επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες όλων για την προσπάθεια του υπουργείου μεταφορών αλλά και της διοικησης του ΟΣΕ να μπει ταφόπλακα στις δραστηριότητες του ΟΣΕ όπως τις ξέραμε μέχρι σήμερα.

Στο οργανόγραμμα που παρουσιάστηκε και το οποίο δεν είχε σταλεί μέχρι και την συνάντηση με της ΠΟΣ παρά στάλθηκε αργά την νύχτα φαίνεται ξεκάθαρα η επιλογή της πολιτικής ηγεσίας να μετατρέψει τον ΟΣΕ σε διαχειριστή των επιθυμιών των εργολάβων αλλά και όλων των ιδιωτικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται ή θα δραστηριοποιηθούν πλέον στον σιδηρόδρομο.
Το  νέο οργανόγραμμα  του ΟΣΕ  έχει μείον 900 θέσεις εργασίας ενώ δεν παρουσιάζεται καμία περιγραφή θέσης.
Δεν μας κάνει όμως καμία εντύπωση η στήριξη τόσο των επιλογών της διοίκησης του ΟΣΕ όσο και των επιλογών του υπουργείου μεταφορών από τον γνωστό εργοδοτικό και κυβερνητικό  συνδικαλιστικό κύκλο.
Από αυτούς δηλαδή που άφησαν μέσα σε μια νύχτα την εταιρεία που βοήθησαν να ιδιωτικοποιηθεί για να πάνε στον ΟΣΕ και να παραμείνουν στην αγκαλιά του δημοσίου αφήνοντας (αφού τους..«έσωσαν») στα κρύα του λουτρού τους υπόλοιπους  εργαζόμενους που είδαν να μεταφέρονται σε ιδιώτη  .Από αυτούς που υπέγραψαν ανατροπές εργσιακών σχέσεων,που υπέγραψαν υποκατώτατους μισθούς που έδωσαν μάχη για να μην έχει η τεχνική σσε,που ήταν αντίθετοι σε κινητοποιήσεις εργαζομένων ,που κατήργησαν το πενθήμερο,που ανεστειλαν άδειες εργαζόμενων,που βάζουν τρικλοποδιές σε αγωγές εργαζομένων που ζητάνε δεδουδευμένα .
Όλη αυτή η συνδικαλιστική χαβούζα λοιπόν εργάζεται φανερά και κρυφά  εναντίον τόσο των  εργαζομένων του ΟΣΕ αλλά και εναντίον του ίδιου του ΟΣΕ  χτυπώντας τον πυρήνα της ύπαρξης του.Στο επόμενο διάστημα  που έχουμε μπροστά μας πιστεύουμε ότι θα εντείνουν τις προσπάθειες τους καθώς τα χρονοδιαγράμματα πιέζουν ...
Είναι ξεκάθαρο  από το τελευταίο οργανόγραμμα ότι  το ενιαίος και δημόσιος ΟΣΕ  αποτελεί ένα παραμύθι ένα πλαστό σύνθημα κυβερνητικών συνδικαλιστών που προσπαθούν να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους και να τους οδηγήσουν σε καταστολή υπέρ των συμφερόντων της κυβέρνησης ..

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ