Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Δήλωση σοκ από Σπίρτζη για νέα ΤΡΑΙΝΟΣΕ

**Ενώ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ιδιωτικοποιείται από τον ίδιο και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο υπουργός  μεταφορών κος Σπίρτζης ομολογεί την δημιουργία νέας δημόσιας σιδηροδρομικής εταιρείας αντίστοιχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ; 

Τους σχεδιασμούς του υπουργείου Υποδομών για το νέο σιδηρόδρομο στην Ελλάδα και τα περιθώρια ανάπτυξης που αυτός έχει, ανέπτυξε από το βήμα της Βουλής ο Χρήστος Σπίρτζης.
Μιλώντας κατά της διάρκεια συζήτηση κοινοτικής οδηγίας-προάγγελο της σύμβασης παραχώρησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο υπουργός δήλωσε πως η ολοκλήρωση των δικτύων Αθήνας, Πάτρας και Θεσσαλονίκης σε συνδυασμό με ένα συμπληρωτικό σχέδιο ανοίγει μεγάλες δυνατότητες για τη χώρα στο εμπορικό όσο και στο γεωστρατηγικό κομμάτι.

Όπως είπε πρέπει να προωθηθεί η ολοκλήρωση του σιδηρόδρομου της Εγνατίας, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως το υψηλό κόστος (4-6 δις ευρώ) επιβάλει ένα μακροπρόθεσμο ορίζοντα στο έργο.
Για την οδηγία αυτή καθ' αυτή σημείωσε πως ξεκαθαρίζει το δημόσιο χαρακτήρα του ΟΣΕ και δίνει τη δυνατότητα στο κράτος να δημιουργήσει ουσιαστικά από την αρχή Δημόσια επιχείρηση αντίστοιχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Τέλος σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο κ. Σπρίρτζης δεν θέλησε να σχολιάσει το χαμηλό τίμημα πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (45 εκατ. ευρώ), υπογραμμίζοντας με νόημα πως αρμόδιοι για τη διαδικασία είναι το ΤΑΙΠΕΔ και το Υπουργείο των Οικονομικών.
newpost