Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Το ρεπορτάζ του 902.gr για την σημερινή συνάντηση με Σπίρτζη και τις κινητοποιήσεις

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΙ

Συνεχίζουν από την Τετάρτη 13 Ιούλη τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις

Σήμερα Τρίτη 12 Ιούλη 24ωρη απεργία πραγματοποιούν όλοι οι σιδηροδρομικοί αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων.
Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας το πρωί της Τρίτης προχώρησαν σε συγκέντρωση στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενώ αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον Χρήστο Σπίρτζη και την Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

 Από την πλευρά του ο Χρήστος Σπίρτζης επιχείρησε να εντάξει την ΠΟΣ - ΟΣΕ στις αντιθέσεις που εκδηλώνονται για την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων, αντιθέσεις όχι όμως επί της ουσίας αλλά επί της διαδικασίας, καλώντας την Ομοσπονδία να αντιμετωπίσει και με άλλους τρόπους τη μορφή ιδιωτικοποίησης που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ, λέγοντας ότι οι σχετικές διαδικασίες και οι συμβάσεις που έχουν συναφθεί έχουν νομικά προβλήματα. Κατά τα λοιπά, δεν έδωσε καμία δέσμευση για το μέλλον των εργαζομένων ιδιαίτερα των εταιρειών που ιδιωτικοποιούνται όπως ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ. 
Παράλληλα επιχείρησε να εμφανίσει ως ελκυστικότερες στους εργαζόμενους τις ΣΔΙΤ στον ΟΣΕ λέγοντας ότι τώρα αυτές είναι καλύτερες καθώς πρόκειται για κανονική συνεργασία και όχι παραχώρηση σε έναν ιδιώτη. 
Τέλος για να «καθησυχάσει» τους εργαζόμενους, σημείωσε πως μέχρι την Τετάρτη 13 Ιούλη θα απαντήσει για το αίτημα υπογραφής της ΣΣΕ μέχρι την Παρασκευή 15 Ιούλη.
Από την πλευρά της η διοίκηση της ΠΟΣ - ΟΣΕ θα συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη 14 Ιούλη προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.
Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στις επιβατικές αμαξοστοιχίες που κήρυξαν η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης ΟΣΕ και η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Ιούλη (8.00- 11.00, 14.00-17.00 και 20.00 - 24.00).
Επίσης προχωρούν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες στις εμπορευματικές αμαξοστοιχίες από την Τετάρτη 13 έως και την Κυριακή 17 Ιούλη. 
Η Γραμματεία Σιδηροδρομικών του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στο σιδηρόδρομο να συνεχίσουν αταλάντευτα τον αγώνα τους διεκδικώντας:
  • Ενιαίο κοινωνικοποιημένο σιδηρόδρομο στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.
  • Προσλήψεις εργαζομένων με σταθερή και μόνιμη δουλειά και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να καλύπτουν τις μέχρι τώρα μειώσεις.
  • Μείωση στην τιμή των εισιτηρίων.
  • Δωρεάν μετακίνηση για τους ανέργους.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον ΟΣΕ τονίζουν επίσης ότι είναι ανάγκη να απομονωθεί από τους εργαζόμενους ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός που στην ουσία στηρίζει την καπιταλιστική ανάπτυξη και τις ιδιωτικοποιήσεις. Για να έχουν προοπτική επιτυχίας οι κινητοποιήσεις, χρειάζεται ένα καθαρό αντικαπιταλιστικό αντιμονοπωλιακό πλαίσιο πάλης που να βάζει τον αγώνα των εργαζομένων κάτω από τις σημαίες του αύριο και όχι του χθες.
Χρειάζεται μαζική συμμετοχή, κοινή πάλη με τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ και όλους τους εργαζόμενους. Η πραγματική ελπίδα βρίσκεται στον οργανωμένο ταξικό αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, καταλήγουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.