Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Αναστολή κινητοποιήσεων-Τα κάστρα πέφτουν από μέσα

ΑΝΙΚΑΝΟΙ-ΛΙΓΟΙ - ΜΟΙΡΑΙΟΙ 
Από την σημερινή συνάντηση με το ΤΑΙΠΕΔ προέκυψε οτι το δούλεμα συνεχίζεται και πλέον οι εργαζομενοι εχουν να ανέβουν ένα ψηλό βουνό γεμάτο παγίδες... και θα το ανέβουν δυστυχώς ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.
Για το θέμα της ΣΣΕ (και πέρα από οσα θέλει να διαρρέει ο νεος εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός για να αποπροσανατολίσει) το ΤΑΙΠΕΔ ξεκαθάρισε ότι η μοναδική σσε που μπορεί να γίνει αποδεκτή είναι η προηγούμενη σσε καθως πάνω σε αυτή την οικονομική βάση έγινε η δεσμευτική προσφορά των Ιταλών για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Δεν κάνει δεκτά τα άρθρα 2 και 8 δηλαδή τα χιλιόμετρα και όπως αυτά ανακατανέμονται καθώς αυτά πρέπει να συζητηθούν με τους νέους ιδιοκτήτες και μάλιστα πέταξαν και το νέο τυράκι οτι οι ιδιοκτήτες επιθυμούν καλές σχέσεις με το προσωπικό και έχουν σκεφτεί ένα ποσό σε ετήσια βάση  τα οποία θα συνδέουν με την παραγωγικότητα και την επίτευξη στόχων.
Για το θέμα των χιλιομέτρων το ΤΑΙΠΕΔ θα ρωτήσει τους Ιταλούς και ΘΑ απαντήσουν μέχρι την Πέμπτη  ΑΝ αποδέχονται τις μεταβολές και ποιες θα είναι αυτές..
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΗΤΑΝ ΑΠΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ.... ΖΗΣΕ ΜΑΗ ΜΟΥ

Μετα από αυτα τα συγκλονιστικά και φοβερά το κινημα αποφάσισε αναστολή των κινητοποιήσεων..και εδώ γελάνε και οι πετρες...
Η ΔΑΚΕ ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ως τα νέα συνεταιράκια(κάτι δηλώνει για το μέλλον αυτό) αποφάσισαν την αναστολή κινητοποιήσεων που ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΊΑΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΟΛΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!!!
Για την ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν μας κανει καμία εντύπωση καθώς το εργοδοτικό και κυβερνητικό σωματείο της έχει δείξει δείγματα γραφής με την αναστολή κινητοποιήσεων στο  πρόσφατο παρελθόν  μόνο με υποσχέσεις .. αερας κοπανιστός και στο πι και φι ακύρωσαν στάσεις εργασίας..
Για την ΠΕΠΕ η +συνεξέλιξη ως η κυβερνητική και εργοδοτική παράταξη  στην έλξη  αποκαλύπτει   και επιβεβαιώνει τον  πραγματικό ρόλο της στην ιδιωτικοποίηση αλλά  και στην καταστολή των αντιδράσεων των μηχανοδηγών (.Καταστολής αντιδράσεων ακόμα και δικών της μελων .)
Πριν  μόλις λίγες ημέρες ο ταμίας της ΠΕΠΕ εκλεγμένος με την +συνεξέλιξη  Κλειδαράς Α   απαιτούσε ωρυομενος  στο ΜΑΙ  από την ΑΣΚΕ να καταγγελθούν τα μέλη του ΔΣ  Θανασιάς και Δρίτσας  επειδή  πρότειναν αναστολή των κινητοποιήσεων .Κατηγορούσε με θράσος δε την ΑΣΚΕ ως ουρά της ΔΑΚΕ..!!Δεν μπορούσε να αρκεστεί στην διαχρονική θέση της ΑΣΚΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ηθελε και καταγγελίες...προς τρίτους!!
Σήμερα  όμως  η παράταξη του  ,  η +συνεξέλιξη  πραγματοποίησε Η ΙΔΙΑ  την αναστολή των κινητοποιήσεων  σε πλήρη συνεργασία με την Νέα έλξη με τον πλέον ωμό και απροκάλυπτο τρόπο αποκαλύπτοντας τον ρόλο της αλλά  και την ασυνέπεια της σε λόγια και έργα που πολύ θα  ήθελε ο ταμίας να χρεώσει σε άλλους αλλά τον βαρύνουν 100% όπως και όλη την ηγεσία της +συνεξέλιξης..
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
Η ΑΣΚΕ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ  ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ  ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΌΝΙΑ
Για το  νεό δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και  για την ουρά της ΔΑΚΕ την+συνεξέλιξη θα θυμίσουμε οτι δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει το ίδιο ατόπημα  καθως και τις προηγούμενες κινητοποιήσεις στα εμπορικά που έγιναν με εντολή γενικών συνελεύσεων στην έλξη  τις σχεδίασε <<αριστοτεχνικά>> ώστε να κινούνται τα τρένα και τις ανέστειλε μετά από  δεσμεύσεις ...αερα κοπανιστό.
 Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα ουτε βήμα πίσω,δεν υπογράφουμε την παλιά σύμβαση,ο αγώνας δεν σταματά,και τα δεν μπορούμε να δείξουμε αδυναμία αναστέλοντας κινητοποιήσεις που έλεγαν εκπρόσωποι της ΑΣΚ και της ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗΣ στην ανοιχτή συνεδρίαση των σωματείων της ΠΕΠΕ και ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ, ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΣΟΥΛΑ, ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΕΣΤΕΣ ΤΩΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ,ΤΑ 100ΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ..
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕ ΚΟΣΜΕ 
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΤΙΣΑΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ..
 ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΠΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ
ΕΙΝΑΙ  ΜΕΓΑΛΗ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΏΠΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
<<ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ>> εργαζομένων που συνταχθηκαν με την εργοδοσία και την κυβέρνηση...

ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ δεν έβγαλαν στο ΤΑΙΠΕΔ και πλέον αποδεχόμενοι ως τετελεσμένο γεγονός το ξεπουλημα ψάχνουν  σωσίβια για να σωθούν..
Μέτραγαν τις ημέρες του αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης  και μετά χάσανε το μέτρημα..
Συνάδελφοι 
ανασυνταχθείτε,και μην υποκύπτετε στους υποτελείς των αφεντικών  που θέλουν να κάνουν νέα καριέρα ως  επιστατες που θα μας <<προσέχουν>>...θα μας έχουν από κοντά μην παραστρατήσουμε...
συσπειρωθείτε και οργανωθείτε μαζικά γύρω από τις μοναδικές δυνάμεις που απέμειναν να υπερασπίζονται  τον σιδηροδρόμο και τους σιδηροδρομικους..
ενισχύστε τις ταξικές δυνάμεις,ενισχύστε τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ που δεν σας πρόδωσαν ποτέ
ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΤΟΝ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ
ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ