Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Τσουνάμι λάσπης και απειλές από το στέκι του νόθου

Στο γνώριμο μοτίβο το  γνωστό φερέφωνο  παρουσιάζεται ως όρνεο πάνω από την  δυστυχή κατάληξη  των απολύσεων συναδέλφων μας  συμβασιούχων  έτοιμο να τραφεί από τον  πονο  τους 
Δεν μας κάνει καμία εντύπωση  η στάση του . Εδώ και χρόνια έχουμε αποκαλύψει τον σκοτεινό του ρόλο  ο οποίος ήταν πάντοτε υπερ καθε εξουσίας και κατά των εργαζόμένων
Από το νέο λιβελογράφημα  γραμμένο με το  γνωστό κουτοπόνηρο ύφος αλλιεύσαμε  ορισμένα «μαργαριτάρια» που άλλο λένε και άλλο εννοούν.


  • Το θέμα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου θα μπορούσε να έχει λυθεί εφόσον είχε κλείσει το θέμα της ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Δεν ξέρουμε πως προέκυψε αυτό το «τεράστιο» συμπέρασμα καθώς με το «κλείσιμο» της σύμβασης από τα εργοδοτικά σωματεία της ΠΕΠΕ και της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ συνεχισαν να υπάρχουν  συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου ... ή μήπως το φερέφωνο δεν θεώρησε σωστό να το αναφέρει αυτό;

  • Άλλοι ονειρεύονταν νέο Σωματείο που ...θα καταργούσε την ισχύουσα ΣΣΕ (...),άλλοι έταζαν στους εργαζόμενους στην τεχνική βάση λαγούς με πετραχήλια (300 ευρώ αυξήσεις) και άλλοι μάζευαν υπογραφές σε λευκές κόλες για να μην εκπροσωπηθούν οι εργαζόμενοι απο τα Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Σε αυτό το  «υπερ άλμα» λογικής  το φερέφωνο θέλει να συνδέσει την δημιουργία νέου σωματείου με κατάργηση της ΙΣΧΎΟΥΣΑΣ ΣΣΕ..Αλήθεια πως θα γίνοταν αυτό;  Από πότε τα σωματεία δημιουργούνται για να καταργούν συλλογικές συμβάσεις με τις οποίες μάλιστα  δεν έχουν και καμία σχέση;
Ας θυμίσουμε στους συναδέλφους ότι αλλοι έταζαν λαγους με πετραχήλια στους εργαζόμενους και τελικά πολλοι βρέθηκαν με καθηλωμένες αποδοχές για 10 ΧΡΌΝΙΑ ..(ναι καλά διαβάσατε  10 χρόνια παίρνουν τα ίδια χρήματα) ενω πτυχιούχοι υπέστησαν καθολική πανωλεθρία με μειώσεις στο βασικό που ξεπέρασε τα 300 ευρώ!!
Η ενόχληση  του φερέφωνου για τις υπογραφές των εργαζομένων στην τεχνική βάση για να μην εκπροσωπηθούν από τα εργοδοτικά σωματεία της ΠΕΠ και της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ  είναι φανερό ότι δηλώνει α) την αποστροφή των εργαζομένων τόσο για τα πρόσωπα που  τα εκπροσωπούν  αλλά και β) την αποστροφή  για τίς απαράδεκτες αντεργατικές και κατάπτυστες τακτικές που έχουν ακολουθήσει όλα  αυτά τα χρόνια .Μια πορεία δουλική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ  και κατόπιν της μετατροπής τους σε σωματεία σφραγίδες και  γραφεία τύπου  σε ότι τους πασάρουν.Δεν ξεχνα κανείς το  προκλητικό σόου στα μηχανοστάσια  και τα εργοστάσια από το ΔΙΚΤΥΟ σιδηροδρομικών κατά των κινητοποιήσεων των εργαζομένων τεχνιτών.

  • Το χειρότερο όλων ήταν η εικόνα με συναδέλφους να διακινούν δηλώσεις του Νόμου 105 στις οποίες καλούσαν να υπογράψουν εργαζόμενοι απο την τεχνική βάση δηλώσεις μετάνοιας και προκειμένου  να διαγραφούν απο την ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Απίστευτες σκηνές που ΟΛΟΙ ζήσαμε.

Εδω είναι φανερό ότι το πικρόχολο κείμενο στάζει δηλητήριο για την αποτυχημένη προσπαθεια συνδικαλιστων της ενοτητας και του δικτυου να πάρουν υπογραφές για εγγραφή τεχνιτών στην ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ.Στην προσπαθεια  απόσπασης υπογραφών ενεπλάκησαν και μηχανοδηγοί !! που κυκλοφορουσαν με τα χαρτια εγγραφής  στην ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ παραμάσχαλα στα μηχανοστάσια.
Για δηλώσεις μετάνοιας συνάδελφοι θα ήταν καλό να μην ξαναναφερθεί το στέκι του νόθου γιατί θα του θυμίσουμε μια όχι και τόσο παλιά ιστορία για έγγραφο που κυκλοφόρησε με την ανοχη σωματείου για την πληρωμή αδειών παλιών ετών που μετά τον σάλο που προκληθηκε αναγκάστηκε σε αναδίπλωση και ζητούσε από τους εργαζόμενους να μην τα υπογράφουν..

  • Η ευκολία με την οποία απέρριπταν συνδικαλιστές του χτες ΣΣΕ με παχυλές αυξήσεις ήταν απλά προκλητική, αν μάλιστα σκεφτεί κανείς ότι τα ίδια αυτά πρόσωπα υπέγραφαν ΣΣΕ με μειώσεις τόσο το 2011 όσο και το 2014 ενώ τα ίδια αυτά πρόσωπα είχαν ΔΕΧΤΕΙ μπλοκάκια και συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην τεχνική βάση. ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΘΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ.
Για το  παραπάνω τι να πρωτοθυμηθείς; Ότι το φερέφωνο ξεχνά ότι ο νόθος όσο ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση καταψήφισε σσε με το ενιαίο μισθολόγιο  και κατόπιν  όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία  υπερψήφισε και  υπέγραψε ΤΗΝ ΙΔΙΑ σσε ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ  ως επιτυχια;
Να θυμίσουμε την αρθρογραφία  για τα μπλοκάκια που όσο  ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση « ήταν πολλά μα πάρα πολλά»  (έτσι έγραφαν ) και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία  έκαναν κωλοτούμπα και έγραφαν οτι τα μπλοκάκια  εσωσαν την παρτίδα για να βγει το έργο.Ολες τις αναρτήσεις με τις κωλοτούμπες από το στέκι του νόθου  στο θέμα με τα μπλοκάκια τις έχουμε συγκεντρώσει αλλά και δημοσιεύσει στο παρελθόν  για να δείξουμε το μεγεθος της γελοιότητας  και της ανυποληψίας που χαρακτηρίζει   την πρακτική αντιπαράθεσης  εκ μέρους των διαχειριστών του.

  • Εμπόδιο φυσικά  στην παρέμβαση των συνδικάτων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πάντα θα αποτελούν οι 438 υπογραφές που ανέφεραν ότι αυτά δεν εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στην τεχνική βάση.
Αυτό δεν ξέρουμε πως να το εκλάβουμε καθώς μοιάζει περισσότερο με απειλη παρα για οτιδήποτε άλλο.Με το μείγμα αυταρέσκειας και αλλαζονείας που είναι γραμμένο το παραπάνω κείμενο φανερώνεται η εκδικητικότητα  κυριολεκτικά μικρών και ασήμαντων ανθρώπων απέναντι σε εργαζόμενους επειδή οι εργαζόμενοι  τους γυρνάνε την πλάτη.
Τι σημαίνει εμπόδιο;(Δεν θα τους σώσουν και αυτους όπως έσωσαν  τόσους άλλους;)
Μα αυτό ακριβώς  το σκοπό είχαν οι υπογραφές.Να είναι το εμπόδιο  απέναντι σε εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές τόσο της ΠΕΠΕ όσο  και της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ για  να μην  εμπλακουν  στα της τεχνικής βάσης.
Το εμπόδιο όπως το αντιλαμβανεται ο αλλαζόνας συγγραφέας της αναρτησης  στο φερεφωνο του νοθου έχει το εξής νόημα  «θα μας παρακαλατε αλλα δεν θα σας εκπροσωπούμε μέχρι να πάρετε πίσω τις 438 υπογραφές...»
Οι 438 υπογραφές μέχρι χθες χαρακτηρίζονταν ως , υπογραφές μεν αλλα  όχι όλων...ήταν απλα μερικές...ήταν λευκές κόλλες....ήταν υφαρπαγή και άλλα τέτοια ωραία...Σήμερα είναι άλλο....
Η πραγματικότητα ειναι οικτρός τραγελαφος κατάντιας συνδικαλιστών που το μόνο που τους νοιάζει είναι το πως θα προσφέρουν τους εργαζόμενους  στο πιάτο ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ