Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Ετσι κι αλλιώς


Μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές, που έχει και ομάδα στη Formula 1, πρότεινε στους οδηγούς της να νοσήσουν όλοι συγχρονισμένα από τον κορονοϊό, με το σκεπτικό ότι είναι νέοι σε ηλικία και ότι θα τον περάσουν σαν «γριπούλα». Αυτήν την περίοδο έχουν διακοπεί οι αγώνες και ο προγραμματισμός είναι να επανεκκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν. 

Το σκεπτικό, επομένως, είναι μέχρι τότε οι πιλότοι των αγωνιστικών αυτοκινήτων να είναι «ετοιμοπόλεμοι», ώστε να μην απειληθούν τα κέρδη από τα τεράστια διαφημιστικά δικαιώματα και τις ασύλληπτες επενδύσεις που έχουν γίνει στην τεχνολογία αιχμής την οποία ενσωματώσει η αυτοκινητοβιομηχανία της Formula 1. 
Πάντως, μέχρι να επανέλθουν στα «φυσιολογικά» τους οι αγώνες, οι πολυεθνικές βρήκαν τρόπο να συντηρούν την κερδοφορία τους: Αναλαμβάνουν με κρατικά συμβόλαια να παράγουν στα εργοστάσιά τους αναπνευστήρες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού! Στο κάτω κάτω της γραφής, αυτοί κρατούν και το καρπούζι και το πεπόνι της έρευνας και των μέσων παραγωγής, στην πιο σύγχρονη μάλιστα εκδοχή τους. Και τα αξιοποιούν είτε για να θησαυρίζουν πουλώντας «άρτον και θεάματα», είτε εμπορευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο και τις λαϊκές ανάγκες.