Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

ΚΕΚ Βρούτση όπως λέμε.. ΚΕΚ ΣΥΡΙΖΑ

Το αστικό πολιτικό σύστημα διαμάχεται σε αρένα διαπλοκής και υποκρισίας.
Και είναι προκλητική  τόσο η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλει το σκάνδαλο για τα ΚΕΚ της ΝΔ αλλά όταν ήταν στην κυβέρνηση τα χρηματοδότησε με 200 εκ ευρώ όσο και η υποκρισία  της ΝΔ όταν ο σημερινός υπουργός εργασίας  ήταν σε αυτή την θέση και την περίοδο 2012-2015  και ήξερε πολύ καλά τι γίνεται με τα ΚΕΚ.


Τα σημερινά ΚΕΚ που αποτελούν σκάνδαλο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τα ίδια ΚΕΚ που μοιράστηκαν τα χρήματα κατά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατακεραύνωνει τα ΚΕΚ την ώρα που η προηγούμενη κυβέρνηση έχει ήδη υλοποιήσει όπως φαίνεται τα παρακάτω:
- 10 Ιουνίου 2019 κατάρτιση ανέργων περίοδος ΣΥΡΙΖΑ Αχτσιόγλου-Χαρίτσης 48.900.000 €
- 19 Σεπτεμβρίου 2016 κατάρτιση ανέργων ποσό 89 εκατομμύρια € ΣΥΡΙΖΑ Χαρίτσης
- 15 Νοεμβρίου 2018 κατάρτιση ανέργων Χαρίτσης -Αχτσιόγλου ΣΥΡΙΖΑ 17 εκατομμύρια €
- 30 Ιανουαρίου 2019 κατάρτιση ανέργων 49 εκατομμύρια €
- 20 Νοεμβρίου 2018 πρόγραμμα αναβάθμισης ψηφιακών δεξιοτήτων και κατάρτισης ανέργων 23.829.000 €
- 10 Απριλίου 2019 άλλο πρόγραμμα κατάρτισης προεκλογικά 39 εκατομμύρια €.

Από την άλλη μετά τον σάλο που προκληθηκε  η ΝΔ «πουλάει τρελίτσα» μιλώντας για αστοχία !! και τόλμη του Κ.Μητσοτάκη για την κατάργηση του προγράμματος ΚΕΚ Βρούτση ενώ δεν αναφέρει πουθενα την σχέση συνεργάτιδος του σημερινου υπουργού με ΚΕΚ.

 Όπως αναφέρει σήμερα εύστοχα ο Ριζοσπάστης

Δυο γάιδαροι...... μαλώνανε

Μπορεί το «θέατρο σκιών» με την τηλεκατάρτιση των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων να έλαβε (προσωρινά) τέλος με την αναστολή του προγράμματος, οι ευθύνες όμως της κυβέρνησης δεν παραγράφονται. Ούτε βέβαια η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να παίξει «παιχνίδια» στις πλάτες χιλιάδων επιστημόνων που βιοπορίζονται από τη δουλειά τους. 

Η επιλογή της κυβέρνησης να τους εξαιρέσει ακόμα και από το πενιχρό επίδομα των 800 ευρώ, δίνοντάς τους να... φάνε κουπόνια τηλεκατάρτισης, εξυπηρετούσε επιχειρηματικούς ομίλους που έχουν πληθύνει και γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια με τη βούλα της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων και αστικών κομμάτων. Τόσες μέρες που βοούσε ο τόπος για τα μαργαριτάρια της τηλεκατάρτισης, η κυβέρνηση αγνοούσε επιδεικτικά τις Επιτροπές Αγώνα των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων που ζητούσαν ουσιαστικά μέτρα στήριξης και επέλεγε να απαντήσει στη «βολική» κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζοντάς του πως τα ίδια προγράμματα εφάρμοζε και ο ίδιος ως κυβέρνηση. 

Ακόμα και τώρα, όμως, που ανακάλεσε την τηλεκοροϊδία, αρνείται να εντάξει τους επιστήμονες στο επίδομα των 800 ευρώ και απλά τους ...επιτρέπει να επιβιώσουν με το 600άρι που προβλεπόταν από τα voucher.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, δεν «αρίστευσε» ως κυβέρνηση μόνο στα εν λόγω προγράμματα, αλλά και στις αντιασφαλιστικές ανατροπές σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων. Γι' αυτό είναι προκλητική η προσπάθεια που κάνει τώρα να φανεί δικαιωμένος από την αντιπολίτευση στα voucher της ΝΔ και ως «προστάτης» τάχα των επιστημόνων από «την αδιαφορία της κυβέρνησης και τον εξευτελισμό». Οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες διαθέτουν πλέον πείρα απ' όσους έχουν κάνει «επιστήμη» τον εμπαιγμό και πολλούς ακόμα λόγους για να συμπορευτούν με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, για άμεσα μέτρα ανακούφισης και για να μην πληρώσουν πάλι τα σπασμένα και της κρίσης.