Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Ενημερωτικό δελτίο τύπου της Π.Ο.Σ


Αθήνα, 28/4/2020

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σήμερα 28/4/2020 το Προεδρείο της Π.Ο.Σ. με εκπροσώπους από τα Σωματεία και αντιπροσωπεία των συναδέλφων συμβασιούχων, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο στην Καρόλου (στα κεντρικά γραφεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ) αναρτώντας πανό ενάντια στις απολύσεις που ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ζητώντας συνάντηση με το Διευθύνοντα Σύμβουλο Κο Τσαλίδη.Λίγη ώρα αργότερα και ενώ αναμέναμε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση, μας ενημέρωσε η γραμματεία του ότι έφυγε καθώς προέκυψε «ξαφνικά» κάποια άλλη συνάντηση.
Άμεσα μεταβήκαμε στο Υπουργείο μαζί με την επιτροπή των εργαζομένων, ζητώντας συνάντηση με τον Υπουργό, όπου μας παρέπεμψαν στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Σταθόπουλο.
Αφού τον ενημερώσαμε για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταθέτοντας την αντίθεσή μας στις απολύσεις, αναδείξαμε και τις πολιτικές ευθύνες της Κυβέρνησης και απαιτήσαμε να μη γίνει καμία απόλυση εργαζομένων.
Δυστυχώς, δε λάβαμε καμία συγκεκριμένη απάντηση από το Γενικό Γραμματέα - Κο Σταθόπουλο, πέραν της διάθεσής του να λυθεί το θέμα το οποίο θα μετέφερε και στον Υπουργό.
Κατόπιν τούτων ΖΗΤΑΜΕ άμεσα από την Κυβέρνηση να παρέμβει και να σταματήσει τις απολύσεις, τις οποίες χρησιμοποιεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως μέσο πίεσης προκειμένου να επιτύχει τους σκοπούς της.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.