Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Aνακοίνωση ΔΕΣΚ-Σ για τις απολύσεις συμβασιούχων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ


ΑΘΗΝΑ,  22 / 4 / 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Σε πρόσφατη ανακοίνωσή μας, είχαμε ενημερώσει και προειδοποιήσει τους εργαζομένους και τα Σωματεία, ότι η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επεξεργάζεται διάφορα σχέδια, επωφελούμενη των αντεργατικών ρυθμίσεων που απλόχερα της έδωσε η Κυβέρνηση με αφορμή την πανδημία. 
Μέσα σε αυτά είναι και οι απολύσεις όσων συναδέλφων λήγουν οι συμβάσεις τέλος Απριλίου. Κάποιοι έτρεξαν να μας διαψεύσουν. Στη συνάντηση που έγινε σήμερα, της αντιπροσωπείας των συναδέλφων μας συμβασιούχων ορισμένου χρόνου (συνάδελφοι που προέρχονται όλοι από τη Σχολή) με το Διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ,  τους ανακοίνωσε και τους επιβεβαίωσε, ότι πράγματι δεν προτίθεται να ανανεώσει τις συμβάσεις τους και .....βλέπουμε από Φθινόπωρο. 

Είναι προφανές ότι την ίδια τύχη θα έχουν και οι συνάδελφοι που τώρα τέλειωσαν το στρατιωτικό και περιμένουν επαναπρόσληψη. 
Συνδικαλιστές της ΔΕΚΣ-Σ βρέθηκαν και σήμερα στο πλευρό των συμβασιούχων.  Έχουν τεράστιες ευθύνες οι άλλες παρατάξεις (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΔΙΚΤΥΟ) στα Σωματεία και στην Π.Ο.Σ., που παρότι το γνώριζαν, δεν παρευρέθηκαν. 
  Όσοι μέχρι χθες μοιράζανε εφησυχασμό και.... κόκκινες γραμμές αποκαλύφθηκαν. 
Δεκάδες νέοι άνθρωποι αφιέρωσαν χρόνο από τη ζωή τους προκειμένου να εξειδικευτούν στο σιδηροδρομικό αντικείμενο και αφιερώθηκαν σε αυτό. Και τώρα βρίσκονται μπροστά στην ανεργία. 
Η περιβόητη «Σιδηροδρομική Ακαδημία» ολοκλήρωσε την κατάρρευσή της. Μαζί με αυτή εξανεμίστηκαν και τα λόγια εκείνων που την εξυμνούσαν πως αυτή θα δημιουργούσε τη νέα γενιά Σιδηροδρομικών. Δεν υπάρχει χρόνος για άλλες εκδουλεύσεις από τους «προστάτες» της εργοδοσίας. Όλοι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί. 
Σωματεία και Π.Ο.Σ. από αύριο πρέπει να πάρουν ουσιαστικές αγωνιστικές αποφάσεις.
Καμία απόλυση δεν είναι αποδεκτή. 
Άμεσα και με όλους τους πρόσφορους τρόπους πρέπει να διεκδικήσουμε την παραμονή στην εργασία των συναδέλφων μας. 
Δεν θα πληρώσουμε πάλι οι εργαζόμενοι γι΄αυτή την κρίση. 
Η επόμενη μέρα δεν μπορεί να μας βρει άνεργους και οικονομικά εξαθλιωμένους. 
Διεκδικούμε εργασία και δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια. 
Η ΔΕΣΚ-Σ θα πάρει πρωτοβουλίες και με συγκεντρώσεις και συσκέψεις στους χώρους δουλειάς, θα καλέσει τους εργαζόμενους να οργανώσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Προετοιμαζόμαστε για τις 28 Απρίλη 2020 ημέρα δράσης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την απεργία την 1η ΜΑΗ. 

ΔΕΣΚ-ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ