Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Δελτίο τυπου συνδέσμου συνταξιούχων σιδηροδρομικών Η ΕΝΟΤΗΤΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ
«Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προκηρύχθηκε το 36ο Τακτικό – Οργανωτικό – Εκλογοαπολογιστικό
Πανσιδηροδρομικό Συνέδριο της ΠΟΣ

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί από 11 έως και 13/10/2019 στο Ξενοδοχείο «NOVUS» (Καρόλου 23, Αθήνα) και η επίσημη έναρξή του ορίσθηκε για την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 και ώρα: 09.00’ π.μ. 

Στο Συνέδριο αυτό εκτός των παγίων ζητημάτων (Διοικητικός Απολογισμός, Οικονομικός Απολογισμός, Προγραμματισμός Δράσης και Οικονομικός Προϋπολογισμός για την περίοδο 2019 έως 2021. Εκλογή Οργάνων: Γενικού Συμβουλίου, Διοίκησης, Εξελεγκτικής Επιτροπής και εκλογή Αντιπροσώπων για τη Γ.Σ.Ε.Ε.) θα συζητηθούν και πολύ σοβαρά θέματα όπως: η Οργανωτική δομή του συνδικαλιστικού κινήματος και η Τροποποίηση άρθρων του Καταστατικού της ΠΟΣ.

Η χρονική στιγμή διεξαγωγής του και η πολιτική συγκυρία, κάνουν το Συνέδριο εξαιρετικά κρίσιμο και σημαντικό.

Από τη μια οι εργαζόμενοι και το σ.κ. δέχονται επίθεση από τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Ν.Δ., η οποία συνεχίζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, επιτίθεται σε όσες κατακτήσεις και δικαιώματα (εργασιακά, συνταξιοδοτικά κ.α.) έχουν μείνει αλώβητα.

Από την άλλη, ο σιδηρόδρομος και οι σιδηροδρομικοί, βρίσκονται στην πιο τραγική κατάσταση από την ίδρυση του σιδηροδρόμου. Ο μεν σιδηρόδρομος αποδεκατισμένος, με ιδιωτικοποιημένες την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΕΕΣΣΤΥ, έχει καταντήσει ο παρίας των μεταφορών και από την άλλη οι σιδηροδρομικοί, οι οποίοι έχουν υποστεί τις ίδιες και περισσότερες μειώσεις στο εισόδημα τους και στις κατακτήσεις τους, από τους υπόλοιπους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ, βλέπουν το μέλλον τους αβέβαιο, χωρίς καν την υπογραφή ΣΣΕ στον ΟΣΕ και στην ΕΕΣΣΤΥ.

Όλα τα παραπάνω καθιστούν το 36ο Συνέδριο της ΠΟΣ, κομβικής σημασίας για τη συνέχιση των αγώνων των σιδηροδρομικών.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους συναδέλφους της ΠΟΣ, δηλώνοντας παράλληλα ότι ως ΣΩΜΑΤΕΙΟ, βρεθήκαμε και θα βρισκόμαστε πάντα δίπλα τους




Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματέας

Σωτήρης Ραυτόπουλος                            Παναγιώτης Ρούσσος