Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΡΙ.Κ.ΣΙ - ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ 
ΡΙ.Κ.ΣΙ 
ΑΘΗΝΑ 12/4/2019 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ 

Σήμερα πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής, γιορτή για τα 150 χρόνια του σιδηροδρόμου με διοργάνωση της Διοίκησης.

Τέτοιου είδους γιορτές έχουν πραγματοποιηθεί και άλλες φορές στο παρελθόν. Όπως π.χ. το 2007 όταν επί υπουργίας του κ. Μ. Λιάπη για τα 130 (;) χρόνια του ΟΣΕ. Η ιδιαιτερότητα της σημερινής που διοργανώνεται με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – μαζώματα και επί υπουργίας κ. Σπίρτζη είναι ότι διεξάγεται εν μέσω ΔΙΩΞΕΩΝ.
Αναφερόμαστε στη δίωξη που έχει ασκηθεί εδώ και 8 ημέρες σε βάρος του, επί μία 35τία σιδηροδρομικού και μέλους μας, συναδέλφου Παναγιώτη Τερζόγλου ο οποίος υπέπεσε στο αδίκημα της «ελεύθερης έκφρασης γνώμης»!

Ο συνάδελφος διαφώνησε με το πλαίσιο και το χρόνο της γιορτής – φιέστας την οποία χαρακτήρισε «δηθενιά», στην οποία η Διοίκηση του ΟΣΕ και ο υπουργός Υποδομών (γιατί υπουργός Μεταφορών δεν είναι) προσβάλλουν και τον ανώτατο θεσμό του Πολιτεύματος μας καλώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ακούσει τον προεκλογικό λόγο του κ. Σπίρτζη, διατύπωσε τις απόψεις του στο διαδίκτυο, όπως κάνουν δεκάδες άλλοι σιδηροδρομικοί καθημερινά.

Στη διακυβέρνηση Τσίπρα – Σπίρτζη, η διατύπωση αντίθετης άποψης είναι αδίκημα;
Η Διοίκηση του ΟΣΕ για να τιμωρήσει το συνάδελφο για τις απόψεις του, τον μετέθεσε στις 4/4/2019 και όταν δέχτηκε τις διαμαρτυρίες της ΠΟΣ, ισχυρίστηκε ψευδώς τόσο στην ίδια όσο και σε υπηρεσιακούς παράγοντες ότι θα αναστείλει τη μετάθεση. Αντί γι αυτό, στις 11/4/2019 κάλεσε (με εμπιστευτικό έγγραφο) σε απολογία το συνάδελφο, με αδικήματα που σωρευτικά τιμωρούνται με απόλυση. Πριν όμως από αυτό, παραβιάζοντας το νόμο για τα εμπιστευτικά έγγραφα και τα προσωπικά δεδομένα, ενημέρωσε για την απόφαση της, τους συνδικαλιστές του Δικτύου Σιδηροδρομικών, της παράταξης που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή είναι η «Πράσινη» Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτα τιμωρεί και ύστερα ενεργοποιεί τον πειθαρχικό έλεγχο!
κ. Τσίπρα, αν έχετε δύναμη, μαζέψτε τους! 
κ. Σπίρτζη, κ. Κακουλάκη, κ. Θεοχάρη, σύντομα θα αποκαλυφθούν τα αίσχη σας! 

Δεν τρομοκρατούμαστε ούτε με απολύσεις 

ΡΙ.Κ.ΣΙ