Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Παρασυνδικαλιστικός απόπατος με ολίγη ιντερνετική αλητεία.Πλέον όλοι έχουν καταλάβει τι γίνεται..

Δεν μας κάνει καμία εντύπωση η για πολλοστή φορά  χυδαία επίθεση των εργοδοτικών και κυβερνητικών τρολ.Μέσα από τον ιστότοπο τους αναπαράγουν συνεχώς ψέυδη και συκοφαντίες καθώς προσπαθούν είτε να «πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα» είτε να κάνουν το άσπρο - μαύρο.
Η αλήθεια είναι μία στην υπόθεση της μη πληρωμής της δικαστικής απόφασης. Ενώ τα τρολ και συνδικαλιστικοί βαστάζοι  της εργοδοσίας  διαβεβαίωναν ότι θα πληρωθεί  στην ώρα της  αυτή δεν πληρώθηκε .Απο πλευράς μας δεν υπάρχει καμία εκμετάλλευση όπως θα ήθελαν να πείσουν  ή ίσως να  φοβούνται   .Από εμάς έγινε  μόνο η επισήμανση της αναξιοπιστίας τους στην μετάδοση της πληροφορίας  και  του  χωρίς όρια εργοδοτισμού τους με τα ίδια τους τα γραπτά.(Αυτό δεν άντεξαν)
Δεν είναι η πρώτη φορά που είναι αναξιόπιστοι στις πληροφορίες που μεταδίδουν.Ανάλογα φαιδρά επεισόδια  συνέβησαν και με τις ημερομηνίες πληρωμής της μισθοδοσίας που ανακοίνωναν κάθε  κάθε λίγο και λιγάκι  με συνέπεια να προκαλέσουν τεράστια σύγχυση  στους συναδέλφους . Αλλα τους έλεγαν και άλλα γίνονταν.(Το λες και πανελλαδική ξεφτίλα ή  μήπως οχι;)

Στο θέμα των (συνεχών) προτάσεων της ΣΥΠΕ που τις χαρακτηρίζει ως ανύπαρκτες ο φαιδρός εκπρόσωπος του παρασυνδικαλισμού να του θυμίσουμε οτι  υπάχουν και πρακτικά. 
Η ΣΥΠΕ  σε όλες τις προτάσεις που έχει καταθέσει έχει να αντιμετωπίσει την μόνιμα  αρνητική απάντηση από τα συνεταιράκια της πλειοψηφίας.
Για παράδειγμα  αναφέρουμε την πρόταση για τα οικονομικά του σωματειουΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ (αν και μετά έβαλαν την έκτακτη εισφορά στα δώρα που τους προτείναμε).Η πρόταση για την διεκδίκηση των υπερωριών από την ιδιωτικοποίηση και μετά.ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ.Η πρόταση για το κύκλωμα του προαστιακού Αθήνας .Ούτε καν δέχθηκαν να μπει σε ψηφοφορία.

Για όλα  τα υπόλοιπα που αναφέρουν οι συνδικαλιστικοί απατεώνες  θέλουμε να  ενημερώσουμε τους συναδέλφους ότι:

Για το εμπορικό εφόλης από το ΜΑΙ

Το θεωρούμε ατιμία απέναντι στο ΜΘ αυτό που έγινε με το εμπορικό καθώς αφαιρεί εισόδημα από τους συναδέλφους  της Θεσ/κης.

Δεν ενημέρωσαν ποτέ  το σωματείο ότι απεργάζονται τέτοια σχέδια και το μάθαμε εντελώς τυχαία την Παρασκευή που μας πέρασε.Το μάθαμε από τον μηχανοστασιάρχη Α και τον μηχανοστασιάρχη υπηρεσίας μετά από ενημέρωση που τους έγινε από τον υπεύθυνο προγραμματισμού εργασίας.
Στειλαμε email στο σωματείο και εκφράσαμε την πλήρη αντίθεση μας για τέτοιο ενδεχόμενο.

Απάντηση της ΠΕΠΕ; Να στείλουμε προτάσεις για να τις δουν στις 12-4 στο ΔΣ της ΠΕΠΕ. 
5 ημέρες μετά δηλαδή αφού  το εμπορικό  θα έχει ήδη ξεκινήσει να γίνεται  εφ'ολης.ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ Ή ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ;

Εκφράσαμε την πλήρη αντίθεση μας στις επικουρίες  εθελοντικές ή υποχρεωτικές που ξεσπιτώνουν τους μηχανοδηγούς και σήμερα  βλέπουμε αυτούς  που ήταν λάβροι κατά των επικουριών στο παρελθον να υπερασπίζονται τις εθελοντικές επικουρίες με.. παθος.. Εθελοντικές επικουρίες που τις βάζουν  πλέον  κάτω από ένα  νεο   δίλημμα αθλιότητας .
Ή δεχεστε τις επικουρίες ή πάτε το εμπορικό εφόλης.....

Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι δίνουν πάλι διαβεβαιώσεις οτι η διανυκτέρευση του εμπορικού  θα είναι για μικρό χρονικό διάστημα όπως μας έλεγαν για ...του 60/61..!!Μας έλεγαν ότι η διανυκτέρευση  θα ίσχυε μέχρι να τελειώσουν οι καλοκαιρινές άδειες και... ακόμα πάμε το 60 διανυκτέρευση!!
Απλά..... παρασυνδικαλιστικός απόπατος


Για το κυκλωμα του προαστιακού που προτείναμε  στο ΔΣ της ΠΕΠΕ

Το κύκλωμα κατατέθηκε στο ΔΣ της ΠΕΠΕ στην Θεσ/κη.
Μάλιστα ο αχυράνθρωπος της διοίκησης εναγωνίως έψαξε να βρει λαθος στο προτεινόμενο κύκλωμα  και ...αφού μπερδευτηκε    κραυγαζε για υπηρεσίες Χαλκίδος -Κιάτου.(Από την εμπαθεια είχε τυφλωθει και δεν τα διάβασε καλά) Όταν ρωτήθηκε πάνω από 5 φορές που ειδε στο κύκλωμα το Χαλκίδα -Κιάτο έχασε την μιλιά του..

1.Στο προτεινόμενο  κύκλωμα υπάρχει κάθετη μείωση της υπερεγασίας.
2.Γίνεται εξοικονόμηση  2 υπηρεσιών  στο ΜΑΙ 
3.Το Κιάτο έχει 8 υπηρεσίες (για να παιρνουν  τα ρεπό το μήνα  και οχι 31 ρεπό το χρόνο.)
4.Καταργούνται όλες οι διανυκτερεύσεις.
5.Λύνεται το πρόβλημα με τις εφεδρείες.
6.Όλες οι υπηρεσίες έχουν διάλειμμα τουλάχιστον μισής ώρας.

Όσον αφορά το διάλλειμα στα Λιόσια  (για όσες υπηρεσίες  έχουν εκεί διάλειμμα).Θέλουμε να μας πουν για πόσα χρόνια γίνονταν  διάλειμμα στα Λιόσια σε προηγούμενα κυκλώματα  και δεν είπαν ποτέ τίποτα.Μήπως τα ξεχασαν; Μήπως να αναρτήσουμε προηγούμενα  κυκλώματα με τις αναμονές στα Λιόσια ;Ποιον νομίζουν οτι κοροιδεύουν τα τρολ του διαδικτυου;
ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ  ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΣΗΣ ΩΡΑΣ.


Για τις άδειες του προσωπικού 2018

Ο νόμος (απόφαση Αρείου Πάγου)  είναι ξεκάθαρος για την μη χορήγηση ετήσιας  άδειας στον εργαζόμενο με ευθύνη του εργοδότη

  • Η αδεια δεν μεταφερεται στο επόμενο ετος για να εκτελεστεί 
  • Απαγορεύεται κάθε συμφωνία εργοδότη και εργαζόμένου ,κρυφή ή φανερή για μεταφορά αδείας.
  • Είναι υποχρεωτική η αποζημίωση με προσαύξηση 100% για κάθε ημέρα.
Ο εκπρόσωπος της ΕΝΟΤΗΤΑΣ στο ΔΣ  της ΠΕΠΕ γνωστος για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες και εργοδοτικές απόψεις του, πρότεινε την παρανομη αλλαγή αδειών με ρεπό ή την παράνομη χορήγηση άδειας του 2018   ενώ ήδη βρισκόμασταν στο 2019 .

Η πρόθεση του ακραίου της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ήταν ξεκάθαρη .Προσπαθησε να γλιτώσει χιλιάδες ευρώ την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την προσαύξηση του 100% για κάθε ημέρα άδειας που δεν χορηγήθηκε.Έφτασε δε στο έσχατο σημείο γελοιότητας με το να υποστηρίξει φαιδρότητες περί  πλουτισμού αδείας του 2019 ...με ημέρες αδείας του 2018 που δεν πήραν οι μηχανοδηγοί.Το 2019  θα έχουμε παραπάνω ημέρες άδειας είπε...
Αλλά δυστυχώς για αυτούς δεν έμειναν μόνο σε τέτοιες  προτάσεις....

Σε ΔΣ της ΠΕΠΕ τα συνεταιράκια φάνηκαν «απρόσεχτα» και δήλωσαν από βήματος ότι προχώρησαν σε παράνομη αλλαγή  υπολοιπου άδειας  με ρεπό.Υπόλοιπο αδείας  που αποδέχθηκαν ότι είχαν μεχρι το τέλος του 2018 .Δηλαδή δεν είχαν πάρει όλη την άδεια το 2018..Θα πρεπει στο ΔΣ να μας εξηγήσουν 1)Πως άλλαξαν παλιά άδεια;2) Ποιος υπέγραψε τέτοια παρανομία;

Δεν είναι δυνατόν οι εργοδοτικοί βασταζοι να κατηγορούν για υπόλοιπα αδείας μέλη και εκπροσώπους  της ΣΥΠΕ όταν ενώ τον Δεκέμβριο  αυτά  είχαν προγραμματισμένη χειμερινή αδεια  έγινε  παράνομη αναστολή αδειών.Δεν μπορούν να λασπολογούν οταν εκπρόσωποι και μέλη της ΣΥΠΕ με δικά τους έξοδα    απευθύνθηκαν σε δικηγορικό γραφείο το οποιο συνέταξε αίτηση για να τους χορηγηθεί το υπολοιπο αδείας μέχρι 31-12-2018.

Στα περί κλήσης (χαχα) στο ΔΣ της ΠΕΠΕ από τους  «ιντερνετικούς εισαγγελείς της κακιάς ώρας»  τι να απαντήσουμε;
Μαλλον κατάλαβαν λάθος..Πολύ λάθος.Απαντήσεις θα χρειαστεί αυτοι να  δώσουν..Δεν θα δώσουμε εμείς..Και μάλιστα θα χρειαστεί να δώσουν πολλές απαντήσεις  ...Πάρα πολλές.

Υγ.Τα κυριολεκτικώς σουργελα της νέας δεξιάς (ΣΥΡΙΖΑ) που συνεργάζονται με Χ.Α  « δεν είδαν» ( σ.σ είδαν και παραείδαν ) την γραπτη θέση μας στα όσα είπε ο Κιουτσούκης για το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ.Απλά επέλεξαν να παριστάνουν  τους ...«χαζους» και να εμφανιστούν ξαφνικά ως  προστάτες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ όταν από βήματος συνελεύσεων και με γραπτά τους το κατηγορούν με χυδαίο τρόπο που τους χαρακτηρίζει και σαν άτομα..Μήπως να  αναρτήσουμε τα όσαν εχουν πει για το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ  για να τα θυμηθούμε όλοι;

Υγ2 Στα περι κιοτήδων κλπ .Μια χαρά την ανάρτησε την συγγνώμη του στο   blog του μετά το εξώδικο που έλαβε ο φαιδρός.'Η μήπως θέλει να την αναρτήσουμε εμεις για  να γελάσει πάλι το πανελληνιο;